Cara mindhai kode QR ing Android Tanpa Aplikasi

Update:  May 14, 2024
Cara mindhai kode QR ing Android Tanpa Aplikasi

Kanggo mindhai kode QR ing Android tanpa aplikasi iku gampang.

Kode QR bisa nyimpen pranala, dokumen, gambar, video, lan file liyane. Kanggo ngakses file sing disimpen ing kode QR, sampeyan kudu decode utawa maca kode nggunakake smartphone.

Kabar apik yaiku proses kasebut ora rumit. Nyatane, iku super gampang lan prasaja. Sapa wae sing duwe smartphone bisa ngakses kode QR.

Iki minangka bagean paling apik kanggo nggunakake kode QR. Informasi kasedhiya langsung ing pucuk driji mung kanthi cepet. Thanks kanggo panemuan generator kode QR sing paling apik, gampang banget kanggo nggawe.

Waca luwih lengkap kanggo mangerteni carane mindai kode QR ing Android tanpa aplikasi kanthi cara paling gampang.

Apa kode QR, lan kepiye carane bisa decode?

Kode Tanggap Cepet, sing umum dikenal minangka kode QR, minangka kode rong dimensi sing bisa nggawa data, informasi, utawa file apa wae.

Kode serbaguna iki digawe nggunakake agenerator kode QR online—alat sing dirancang kanggo ngowahi informasi dadi kode sing bisa dipindai sing bisa diakses dening smartphone.

Wong bisa nggunakake smartphone kanggo mindhai kode QR lan ngakses informasi sing disimpen. Dheweke bisa nggunakake scanner kode QR utawa aplikasi kamera kanggo maca kode QR.

Sampeyan uga bisa mindhai kode QR tanpa aplikasi, anggere sampeyan duwe smartphone nganggo kamera sing ndhukung fitur pindai kode QR.

Kode sing bisa dipindai iki akeh digunakake ing pariwara, bisnis, perawatan kesehatan, pendidikan, lan industri liyane.

Kode QR bisa ditemokake ing brosur, selebaran, poster, papan reklame, obyek lan produk, kertu bisnis, lan malah situs web jaringan sosial lan blanja.

Pramila penting kanggo sinau carane mindhai utawa maca kode kasebut nggunakake piranti kanggo ngakses informasi sing luwih gampang.

Sawetara uga kepengin ngerti -bisa kode QR bisa tanpa internet? ya wis. Nyatane, ana sawetara solusi kode QR sing bisa digunakake sanajan offline.

Pindai kode QR ing piranti Android apa wae tanpa aplikasi

Umume kasus, piranti Android dilengkapi karo built-inscanner kode QR. Android versi 8 lan 9 bisa mindai kode QR online tanpa app.

Ing tangan liyane, sawetara versi Android sadurungé durung nampa nganyari paling anyar.

Mangkene tata cara kanggo mindhai kode QR ing Android tanpa aplikasi:

  • Bukak aplikasi Kamera sampeyan.
  • Arah kamera menyang kode QR.
  • Kanggo ndeleng isi, klik ing spanduk kabar sing katon.

Yen ora ana apa-apa, priksa setelan kamera kanggo ndeleng apa fitur mindhai kode QR diaktifake.

Yen sampeyan ora ndeleng pilihan iki ing setelan sampeyan, sampeyan bisa nggunakake aplikasi scanner QR pihak katelu kanggo mindhai kode QR ing piranti Android kanthi gampang.

QR TIGER minangka salah sawijining aplikasi scanner kode QR paling apik sing dipercaya lan aman kanggo didownload. Kasedhiya ing Google Play Store lan App Store.

Iku ora mung app; QR TIGER uga minangka piranti lunak kabeh-ing-siji kanggo kode QR sing nawakake solusi kode QR canggih kayakode QR media sosial, kode QR multi URL, kode QR PDF, lan liya-liyane.

Pindai kode QR ing Android tanpa aplikasi

Amarga ana macem-macem piranti Android lan saben pabrikan ngembangake revisi perangkat kukuh, kahanan karo telpon Android rada rumit.

Nanging, yen sampeyan nggunakake Android 9 utawa luwih dhuwur, sampeyan ora perlu nginstal piranti lunak pihak katelu kanggo ngakses informasi kode QR.

Bisa mindai kode QR ing Android versi 7 lan ngisor?

Maca kode QR ora mungkin ing telpon Android sing nganggo Android 7 lan ngisor.

Akibaté, mindhai kode QR ing Android versi 7 mbutuhake aplikasi seluler pihak katelu.

Ana akeh pilihan sing kasedhiya ing Google Play Store lan App Store. Nanging, elinga keamanan lan keamanan aplikasi scanner QR online.

Aplikasi scanner kode QR QR TIGER minangka salah sawijining aplikasi kode QR sing paling aman lan paling aman sing bisa didownload kanthi gratis kanggo Android lan iOS.

Cara mindhai kode QR ing Android versi 8 lan ndhuwur

karoPanelusuran Layar Google, Pangguna Android 8 bisa mindai kode QR tanpa perlu app. Cukup arahake kamera menyang kode QR, pencet tombol "Ngarep", banjur pilih 'Apa sing ana ing layarku?'

Pangguna banjur bisa mbukak URL ringkes sing ana gandhengane karo informasi kode QR.

Mangkene carane nggunakake Panelusuran Layar Google kanggo mindhai kode QR:

  • Arah kamera menyang kode QR banjur pencet tombol rana.
  • Pencet dawa tombol "Ngarep" banjur gesek munggah kanggo mbukak pilihan ing sisih ngisor.
  • Banjur pilih "Apa sing ana ing layarku?"
  • Kanggo ndeleng isi, klik link sing katon.

Bukak aplikasi Google banjur tutulPandhu arahyen telusuran layar smartphone saiki ora aktif. Aktifake ingPanelusuran Layar ijin ing setelan.

Google Lens saiki bisa mindai lan ngenali kode QR. Kasedhiya ing Asisten Google uga aplikasi kamera.

Cukup download Google Lens lan wiwiti maca kode QR. Sampeyan uga bisa nggunakake Google Lens liwat Google Assistant.

Kepiye carane Google Lens bisa digunakake yen ora aktif ing kamera sampeyan?

  • Pindhah menyangAplikasi kamera ing piranti sampeyan.
  • Banjur klikParamètersawise milih telung bar podo ing ndhuwur.
  • Banjur golekiSetelan jendhela bidiklan nguripakeGoogle Lens.
  • Bali menyangSaran Lensa kaca lan nggawe pilihan sampeyan.

Cara mindhai kode QR ing Piranti Samsung

Ana 3 cara sing gampangmindhai kode QR ing Samsung; sampeyan bisa nggunakake Bixby Vision, Samsung Internet Browser, lan aplikasi kamera Samsung dhewe.

Bixby Vision

Scan QR code samsung

Sumber Gambar: Samsung

Bixby Vision iku teknologi Samsung sing ngidini kedhaftar kanggo ndarbeni informasi bab lingkungan watara wong mung mbukak kamera telpon.

Kanggo ngaktifake scanner kode QR, tindakake pandhuan prasaja iki:

  • Kanggo nggunakake Bixby Vision, bukakkameraapp lan tutulBixby Vision.
  • Yen sampeyan nggunakake Bixby Vision sapisanan, sampeyan kudu menehi ijin kanggo aplikasi kasebut. Banjur, ing kabeh panjalukan ijin sing muncul, tutulngidini.
  • Piranti Samsung sampeyan saiki bisa mindhai kode QR sawise ngidini kabeh ijin.
  • Banjur, kanggo mbukak kaca web, tutulTindak.

Samsung Internet Browser

Samsung QR code scanner

Samsung Electronics nggaweSamsung Internet Browser, browser seluler kanggo smartphone lan tablet.

Mesthine, fitur browser kalebu pemindai kode QR, mula ana sawetara pandhuan sing gampang babagan cara nggunakake:

  • Pindhah menyang aplikasi Internet Samsung banjur bukak.
  • Tutul telung garis vertikal ing pojok tengen ngisor layar.
  • Pilihfitur migunani saka menu gulung mudhun ingSetelan.
  • Kanthi ngusapake tombol, sampeyan bisa ngaktifakescanner kode QR.
  • Bali menyang homepage lan klik ingURL.
  • Pilih ingkode QR lambang.
  • Banjur, ing sembarang ijin panjalukan sing katon, pencetngidini.

Nalika sampeyan nyelehake piranti smartphone liwat kode QR, bakal langsung ngenali.

Kamera Samsung

Camera QR code scanner

Kamera Samsung minangka kamera sing wis diinstal ing kabeh smartphone Samsung.

Kanthi ngeklik siji tombol, sampeyan bisa njupuk gambar ing sawetara detik kanggo njupuk wektu apa wae ing urip sampeyan.

Nanging, pilihan iki mung kasedhiya ing handset Samsung Galaxy sing nganggo OS Versi 9.0.

Pangguna ora perlu kuwatir yen pengin nggunakake scanner kode QR tanpa aplikasi kanggo tugas kasebut. Padha mung bisa nggunakake cara iki.

Ing ngisor iki sawetara langkah prasaja kanggo ngaktifake scanner kode QR ing aplikasi kamera:

  • Gesek mudhun kanggo ngaksesSetelan cepet, banjur klik ingscanner QR.
  • Kanggo nerusake menyang langkah sabanjure, tutulOK.
  • Banjur mbukakAplikasi kamera lan scankode QR.
  • Sawise mindhaikode QR, sampeyan bisa ngakses kaca web ing ngisor iki.
  • Yen sampeyan ora bisa mindhai kode QR, setelan iki bisa uga kudu diaktifake. Tutul ingSetelan kamera lambang.
  • Toggle ing Pindai kode QR pilihan.

Cara mindhai kode QR ing smartphone Oppo

Scan QR code oppo

Kode QR bisa diwaca langsung ing telpon Android paling anyar, kalebu telpon Oppo. Nanging, mindhai kode QR mbutuhake Oppo sampeyan nyambung menyang internet.

Kanggo mbukak maca QR, tindakake langkah ing ngisor iki:

  • Pindhah menyang Oppo sampeyanAplikasi kamera.
  • Fokusake lensa 20-30 sentimeter ing kode QR, banjur pusatake ing layar.
  • Nalika Google Lens lagi melu, bakal njaluk sampeyan njupuk sawetara tumindak.
  • Banjur, bakal ana link kanggo sampeyan klik.
  • Sampeyan bakal nggawa sampeyan menyang kaca web, video, utawa konten liyane sing dipasang ing kode QR.

Scanner kode QR gratis sing bisa digunakake

QR TIGER QR Code Generator

Best QR code scanner

Aplikasi QR TIGER minangka aplikasi seluler tanpa iklan kanggo kode QR, ngidini pangguna nggawe kode QR khusus kanthi gratis tanpa gangguan

Aplikasi kode QR gratis loro-in-siji iki kanggo Android lan iOS minangka scanner QR lan generator kode QR ing siji platform.

Gratis, aman, lan aman kanggo piranti apa wae. Uga duwe riwayat pindai supaya pangguna bisa ngunjungi kaca kode QR kapan wae.

Ing ngisor iki sawetara pandhuan prasaja kanggo mindhai kode QR nggunakake aplikasi QR TIGER:

  • Kanggo miwiti, bukak aplikasi QR TIGER.
  • PilihScansaka menu gulung mudhun.
  • Selehake kamera ing kode QR.
  • Banjur bakal langsung nggawa sampeyan menyang kaca kebangkrutan sing nampilake informasi sing wis dilebokake pangguna menyang kode QR.

Kajaba iku, QR TIGER uga minangka piranti lunak kode QR sing ngidini pangguna nggawe kode QR sing wis disesuaikan kanthi logo. Bisa ngasilake akehjinis kode QR, kode QR statis lan dinamis.


Scanner Kode QR Kaspersky

Kaspersky QR Scanner minangka program sing ngidini pangguna mindhai kode QR nalika mesthekake yen URL sing arep ditelusuri ora bakal ngrusak smartphone.

Dheweke kudu mbukak app lan arahake kamera menyang kode QR sing pengin dipindai kanggo nggunakake.

QR lan Barcode Scanner

QR lan Barcode Scanner minangka maca kode QR gratis lan migunani kanggo macem-macem piranti Android.

Aplikasi media sosial sing bisa mindai kode QR

Kajaba saka scanner kode QR sing kasebut ing ndhuwur online, pangguna duwe sawetara alternatif liyane nalika mindhai kode QR nganggo handset Android.

LinkedIn

Linkedin QR code scanner

LinkedIn minangka platform online ing Amerika Serikat sing beroperasi liwat situs web lan aplikasi seluler. Iki diluncurake ing taun 2002 lan ngidini sampeyan mindai kode QR kanthi online.

Tujuane yaiku nglumpukake para ahli ing saindenging jagad supaya luwih produktif lan nguntungake.

Ing ngisor iki sawetara prosedur prasaja kanggo mindhai kode QR nggunakake aplikasi LinkedIn ing piranti smartphone:

  • Bukak PanjenenganLinkedInaplikasi.
  • Ing pojok tengen ndhuwur layar, golekikode QR lan klik ing.
  • PilihScansaka opsi menu lan ngidini akses menyang kamera.
  • Banjur, penet tombol pindai kanthi kamera sampeyan langsung ngarahake menyang kode QR sing pengin dipindai.

Instagram

Instagram minangka platform jejaring sosial kanggo nuduhake foto lan video ing internet.

Kabeh sing kudu ditindakake kanggo mindhai kode QR online nganggo Instagram yaiku:

  • Bukak app banjur tutulprofil sampeyan ing pojok tengen ngisor.
  • Tutul ingkode QRsawise ngeklik telung garis horisontal.
  • Langkah sabanjure kanggo mencet ingScan QR Code tombol ing sisih ngisor layar.
  • Pungkasan, arahake kamera menyang kode QR.
  • Terus pencet terus layar kamera nganti kode QR dijupuk.

Pinterest

Pinterest minangka platform media sosial liyane sing bisa digunakake kanggo nuduhake foto, ngidini pangguna nyimpen lan nemokake informasi utawa ide ing internet nggunakake papan pin sing digawe saka gambar, video, lan GIF sing luwih cilik.

Kanggo nggunakake Pinterest kanggo mindhai kode QR, sampeyan kudu:

  • Bukak aplikasi Pinterest banjur klik ingNggolekilambang.
  • Banjur, ing jejere garis telusuran, tutulkameralambang.
  • Kamera ing aplikasi sampeyan bakal diluncurake kanthi otomatis.
  • Banjur, lebokake ing kode sing pengin dipindai.

Snapchat

Snapchat minangka layanan olahpesen seluler multimedia sing ngidini pangguna ngirim lan nampa file multimedia kaya foto lan video.

Nggunakake Snapchat, sampeyan bisa mindhai kode QR kanthi:

  • Ing smartphone sampeyan, bukak app.
  • Arahkan kamera menyang kode QR sing pengin dipindai.
  • Pemindai bakal maca kode QR kanthi otomatis yen sampeyan nutul layar lan terus driji ing sawetara detik.
  • Sawise iku, sampeyan bakal digawa menyang jendhela sing nampilake informasi ing kode QR.

Popularitas kode QR saiki

Kode QR saya populer amarga macem-macem alasan, nanging salah siji sing paling menarik yaiku cepet, seluler-loropaken, lan gampang digunakake.

Amarga scanner kode QR saiki dadi fitur sing dibangun ing piranti smartphone, kode QR saya tambah populer, mundhak 18,8%.

Akibaté, pangguna ora perlu ndownload aplikasi sing kapisah kanggo mindhai kode QR.

Gampang lan kepenak minangka faktor paling gedhe lan pengaruhe wong saiki. Pramila penting kanggo bisnis nggunakake strategi sing cepet lan seluler.

Salah sawijining fitur sing paling nyenengake saka kode QR yaiku bisa dipindai kanthi cepet nganggo piranti smartphone.

Minangka asil alami, kode QR wis berkembang dadi alat sing dibutuhake kanggo ngoperasikake lan marketing bisnis.

Aplikasi QR TIGER: aplikasi seluler kode QR paling apik kanggo Android lan iOS

Thanks kanggo scanner kode QR, wong saiki bisa mbayar lan ngakses macem-macem informasi kanthi cepet lan sawetara klik ing piranti smartphone.

Saiki, kode QR dadi luwih populer. Pramila nggunakake aplikasi kode QR khusus ing smartphone sampeyan penting supaya sampeyan bisa ngakses kapan wae.

Aplikasi QR TIGER minangka maca kode QR sing dipercaya. Nanging ora mung aplikasi scanner kode QR; iku uga generator kode QR kanggo Android lan iOS sing babar blas free download ing Google Play Store lan App Store.


Pitakonan Paling Sering

Kepiye maca QR tanpa scanner?

Piranti Android utawa iOS bisa mindhai kode QR apa wae nggunakake aplikasi Kamera. Cukup mbukak aplikasi Camer lan arahake kamera menyang QR. Ayo pindai, lan klik spanduk pop-up kanggo pangalihan menyang kaca kebangkrutan kode.

Kepiye carane supaya telpon Android bisa mindai kode QR?

Sampeyan bisa mindhai kode QR ing telpon Android nggunakake aplikasi Kamera utawa scanner QR. Umume Android saiki ndhukung pemindaian QR. Nanging yen piranti sampeyan ora ndhukung fitur iki, sampeyan bisa nginstal aplikasi maca kode QR gratis.

Apa sampeyan bisa mindhai kode QR ing layar telpon sampeyan dhewe?

Ya, sampeyan bisa mindhai kode QR ing layar telpon sampeyan dhewe. Sampeyan bisa nggunakake maca kode QR utawa Google Lens lan milih foto QR sing pengin dipindai.

Bisa nggawe kode QR ing telpon?

Ya, sampeyan bisa nggawe kode QR ing telpon. Sampeyan bisa nggawe akode QR selaras kanggo panggunaan pribadi utawa bisnis kanthi rong cara. Sampeyan bisa nggawe kanthi gampang nggunakake piranti lunak kode QR TIGER QR utawa aplikasi seluler QR TIGER.

Brands using QR codes

RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger