Kode QR ing Pendidikan: Ningkatake Metode Pembelajaran lan Pengajaran

Update:  November 20, 2023
Kode QR ing Pendidikan: Ningkatake Metode Pembelajaran lan Pengajaran

Kode QR ing pendhidhikan mbantu guru nyebarake materi instruksional lan nggampangake proses sinau sing nyenengake kanggo para siswa.

Kanthi wangun hibrida lan campuran pendhidhikan alon-alon menyang sistem pendhidhikan ing ndonya, penting yen guru duwe akses menyang teknologi sing ngidini supaya sinau luwih gampang kanggo siswa.

Generator kode QR profesional nawakake solusi kode QR sing dipercaya sing bisa digunakake institusi pendidikan kanggo persiyapan belajar tanpa kontak, adoh, utawa hibrida.

 Ngenteni luwih akeh babagan piranti lunak iki ing artikel iki.

Kasus panggunaan kode QR paling apik ing pendhidhikan lan sinau

File QR code

Kode QR minangka alat serbaguna kanggo macem-macem tujuan. Nalika digunakake kanggo nggampangake fungsi pendhidhikan, nggawe digitalisasi tugas offline.

Mangkene 11 praktik paling apik kanggo nggunakake kode QR ing setelan kelas:

1. Dispense file digital

Sampeyan bisa nyebarake materi sinau kayata PDF, dokumen tembung, spreadsheet, slide presentasi, lan file digital liyane menyang siswa kanthi kode QR.

Iki bisa ditindakake kanthi nggunakakefile kode QRsolusi, ngijini sampeyan kanggo nampilaké macem-macem format file menyang kode.

Ing pindai, siswa bisa ngundhuh materi sinau ing telpon supaya gampang diakses lan diwaca.

2. Portal menyang kelas online

Platform konferensi video kaya Zoom, Skype, lan Google Meetnjupuk alih sistem pendidikan nalika pandemi nyerang.

Sekolah wiwit ngleksanakake kelas online lan hibrida, lan guru pungkasane ngebom siswa kanthi pranala menyang kelas online saka wektu kanggo wektu.

Nanging kanthi kode QR, sampeyan bisa ngethok enggo bareng link kelas online tanpa wates.


Sampeyan mung kudu nggunakake solusi kode QR URL supaya sampeyan bisa ngenkripsi URL kelas online sampeyan.

Saiki siswa sampeyan bisa langsung melu kelas dhewe-dhewe ing wektu mung siji scan.

Dheweke ora kudu nggulung riwayat obrolan utawa email sing kepungkur mung kanggo mbukak link sing dikirim.

Sampeyan bisa nggunakake siji kode QR kanggo kelas utawa grup tartamtu.

Sampeyan uga bisa ngowahi URL sing ditempelake nalika sampeyan nggunakake URL kelas online anyar.

3. Nggampangake kuis lan ujian online

Formulir Google  Solusi kode QR ngidini sampeyan nindakake kuis online, ujian, survey, lan penilaian kinerja siswa kanthi gampang.

Tinimbang ngandelake link-sharing, guru bisa nyebarake solusi kode QR iki kanggo siswa.

Ing scan, siswa bisa langsung ngakses situs Google Formulir.

Iku trep banget supaya sampeyan bisa kanthi gampang ngatur utawa nyunting pitakonan, ngrekam respon, lan disebarake menyang siswa, apa padha ana ing kelas utawa ing comfort omah-omahé.

4. Kode QR kanggo rawuh kelas Digital guru 

Kasus panggunaan penting liyane saka kode QR Formulir Google yaiku sistem kehadiran online sing apik.

Nggawe aKode QR kanggo rawuh ranging ngidini siswa kanggo gampang konfirmasi ngarsane kelas ing mung scan telpon siji.

Dheweke bisa ngakses sistem kehadiran online liwat telpon sing wis ana ing tangane.

5. Galeri gambar digital sing dienggo bareng

Sampeyan uga bisa nggunakake kode QR HTML kanggo nuduhake pirang-pirang gambar karo siswa.

Kode QR canggih kanggo guru iki ngidini sampeyan nggawe galeri foto digital yen sampeyan pengin mbubarake gambar minangka bahan sinau.

Iku super gampang kanggo nggawe. Antarmuka sing ramah pangguna ngidini sampeyan nambah, ngatur, lan ngatur gambar lan kaca HTML.

gegandhengan: Kode QR Galeri Gambar: Nampilake Akeh Gambar ing Pindai

6. Pangalihan menyang video tutorial lan diskusi

Pembelajaran kanthi bantuan video minangka salah sawijining strategi pamulangan sing paling efektif.

Miturut TechSmith,83% wong luwih seneng nonton video kanggo sinau isi instruksional utawa informasi liwat teks utawa audio.

Yen sampeyan rencana nggunakake video minangka materi instruksional, kenapa ora dilebokake menyang kode QR supaya penyebaran luwih cepet uga?

Liwat solusi kode QR video, sampeyan bisa ngunggah video menyang generator kode QR sing dipercaya lan gampang ngowahi dadi QR.

Siswa sampeyan bisa ngakses video online utawa offline liwat telpon kanthi mindhai kode kasebut.

Tinimbang ngirim tautan, kode QR menehi alternatif sing luwih apik sing trep lan efektif.

7. Penyebaran biji siswa

Kode QR uga bisa nggawe digitalisasi sistem penilaian sampeyan.

Mung kanthi pindai, siswa sampeyan bisa langsung ngakses portal kelas utawa sekolah, ing ngendi dheweke bisa ndeleng bijine.

Sampeyan bisa masang URL menyang kode QR, dispense kode QR kanggo siswa, lan ngidini kanggo mindhai kanggo akses luwih cepet.

Nanging, kanggo privasi, sampeyan uga bisa nggawe kode QR siswa sing kapisah lan nyiyapake sandhi kanggo dheweke supaya sampeyan bisa mbatesi jumlah wong sing bisa ndeleng portal penilaian sampeyan.

8. Streamline enrollment online

Universitas lan sekolah saiki wis miwiti ngenalake sistem enrollment berbasis online.

Dheweke ngirim link menyang macem-macem platform online, kayata media sosial, supaya siswa mbukak domain kanthi mung nutul.

Nanging kanthi kode QR, bisa luwih gampang tinimbang iku.

Sekolah uga bisa ngirim gambar kode QR ing macem-macem lokasi ing sekolah, upload ing postingan media sosial, lan nuduhake gambar kode QR liwat link utawa pesen langsung kanggo nggayuh pamirsa sing luwih akeh.

Iki ngidini para siswa duwe akses langsung menyang situs web kanggo ndhaptar.

Padha mung bisa mindai kode QR, lan padha apik kanggo pindhah.

9. Mbabarake pengumuman kelas

Kode QR minangka alat kanggo nyebarake informasi. Apa cara sing luwih apik kanggo nggunakake tinimbang kanggo nuduhake woro-woro kelas lan memo?

Sampeyan bisa nyithak ing kertas utawa nampilake ing papan virtual.

Ing endi wae sampeyan pengin diselehake, yakin yen kode QR isih bisa dipindai, lan siswa sampeyan isih bisa ngakses file utawa link sing dipasang kanthi gampang.

Cara nggawe kode QR nggunakake generator kode QR profesional

Kanggo nggawe kode QR kanthi fungsi dhuwur kanggo kelas sampeyan, penting kanggo nggunakake piranti lunak kode QR profesional kaya QR TIGER.

Sampeyan bisa nggunakake versi Freemium kanggo kode QR statis tanpa watesan lan telung kode QR dinamis. Utawa sampeyan bisa langganan salah sawijining rencana tingkatan kanggo ngakses fitur piranti lunak canggih.

Kanthi akun QR TIGER, sampeyan bisa ngasilake, ngatur, lan nglacak kampanye kode QR supaya kelas virtual luwih gampang ditangani.

Yen sampeyan pengin ngerti carane nggawe kode QR saka QR TIGER, iki sing kudu ditindakake:

  1. Bukak ingfree generator kode QR online, mlebu, utawa mlebu akun
  2. Pilih solusi kode QR lan ketik data sing dibutuhake
  3. Ngalih menyangKode QR dinamislan klik ingGawe kode QRtombol
  4. Ngatur kode QR sampeyan
  5. Jalanake pindai tes sadurunge ndownload gambar kode QR

Apa kaluwihan nggunakake kode QR ing proses pamulangan?

Yen sampeyan dudu anyar ing industri kode QR, sampeyan bisa uga wis krungu babagan kode QR dinamis.

Macem-macem industri nggunakake kode QR iki kanggo nindakake pelacakan data sing akurat, enggo bareng informasi sing gampang, lan manajemen data sing lancar.

Pemasar, pabrikan lan pengecer, profesional lan bisnis kesehatan, lan institusi pendidikan kalebu akeh pangguna alat digital iki.

Lan ana alesan apik konco iku.

Kode QR dinamis dikempalken karo fitur canggih sing nggampangake panggunaan kode QR sing luwih apik.

Nalika digunakake minangka asisten kanggo sinau jarak jauh lan kelas hibrida, kode QR dinamis ngidini sampeyan entuk manfaat saka ing ngisor iki:

Sunting informasi sing ditempelake

Gambar skenario iki…

Sampeyan sadurunge ngirim kode QR Zoom marang siswa kanggo kelas virtual. Lan saiki, sampeyan uga pengin nindakake strategi sing padha kanggo jadwal kelas sing beda.

Kanthi kode QR dinamis, sampeyan bisa ngirit wektu lan dhuwit kanggo nggawe kode QR kelas anyar.

Sampeyan bisa ngowahi, ngganti, utawa nganyari link sadurunge sing dipasang ing kode QR URL kanggo Zoom, Skype, lan platform kelas virtual liyane.

Sampeyan ora perlu nyetak maneh lan nyebarake gambar kode QR anyar.

Setel watesan sandhi

Kode QR dinamis uga nduweni fitur proteksi sandhi sing mbantu para pangguna njaga data sing dienkripsi menyang grup sing sah khusus.

Iki cukup migunani kanggo transaksi guru-kanggo-guru, institusi-kanggo-guru, lan institusi-kanggo-guru, sing kerep nangani dokumen penting.

Sampeyan bisa nggawe sandhi nalika nggawe solusi kode QR dinamis lan bareng karo panampa.

Tampilake ing media apa wae

Sampeyan bisa kanthi gampang masang kode QR ing materi utawa media apa wae.

Sampeyan bisa nyithak, ngukir, nggawe, utawa nampilake kanthi sakbenere.

Apa wae cara sing sampeyan gunakake kanggo nyebarake kode QR menyang siswa lan kolega, yakin manawa ora bakal mengaruhi kemampuan scan.

Institusi nyata nggunakake kode QR ing kelas

Universitas Harvard nggunakake kode QR kanggo mbantu siswa ngakses materi pendidikan

Sekolah Liga Ivy, Universitas Harvard, ngenalake 'Kode QR ing Perpustakaan' proyek, ing ngendi dheweke nyelehake barcode 2D ing Perpustakaan Musik Loeb.

Andrew Wilson, Pustakawan Layanan Akses ing Perpustakaan Musik Eda Kuhn Loeb, nyatakake yen dheweke pengin nyambungake ruang perpustakaan fisik menyang ruang virtual ing ngendi para siswa lan pengunjung bisa ngakses panuntun riset musik kanthi gampang.

Saben kode QR ngarahake pangguna smartphone menyang studi riset online lan panuntun babagan musik, supaya siswa luwih gampang ngakses referensi digital kanggo wilayah musik tartamtu.

West Virginia University nggunakake kode QR sajrone acara rekrutmen internasional

Undhangan sing digawe khusus kanggo Gala Pertukaran Antarbudaya Universitas West Virginia disebarake ing antarane siswa lan anggota komunitas universitas kasebut.

Siji unsur beda sing ditemokake ing kertu undhangan yaiku kode QR sing, nalika dipindai, bakal dialihake menyang kaca kebangkrutan Formulir Google.

Para undangan bisa ngonfirmasi rawuhe ing gala kasebut lan nemtokake pilihan lan larangan panganan nggunakake survey Formulir Google sing disesuaikan.

Universitas Malaysia nggunakake kode QR kanggo nglacak kehadiran siswa

Universiti Teknologi Petronas (UTP) dan Universiti Malaysia Sarawak (Unimas) tegas menolak bolos kelas menggunakan sistem pelacak kehadiran yang canggih.

Iki universitas Malaysia digunakakeKode QR kanggo nglacak lan ngrekam kehadiran siswa mulus.

Guru nampilake kode QR ing layar proyektor gedhe ing ngendi siswa bisa kanthi gampang mindai lan verifikasi kehadirane sanajan dheweke lungguh ing mburi ruangan.


Nggampangake metode sinau modern nggunakake generator kode QR paling apik kanggo institusi pendidikan

Minangka pendidik, kita pengin sing paling apik kanggo para siswa. Saka proses enrollment nganti rampung semester.

Kanthi generator kode QR, sampeyan bisa nggawe proyek luwih gampang lan mbantu siswa sinau luwih cepet.

Mung kanthi pindai, sampeyan wis bisa menehi link lan file menyang siswa, sing bisa diakses kanthi gampang nggunakake telpon.

Yen sampeyan pengin entuk pengalaman langsung babagan kode QR kanggo teknologi pendhidhikan, gawe akun karo QR TIGER saiki lan langsung bareng karo siswa.

RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger