Penipuan Kode QR: Iki Cara Sampeyan Bisa Nyingkiri

Update:  December 13, 2023

Penipuan kode QR saya mundhak, kanthi kasus mundhak kanthi tingkat sing nguwatirake.

Lonjakan insiden tampering kode QR nyebabake Biro Investigasi Federal (FBI) ngeculake statement peringatan babagan perkara iki.

Pangguna web sing ora ngerti asring dadi korban kode QR clickbait sing bisa ngarahake menyang situs phishing, mula ngumpulake data kayata informasi pribadhi, rincian kertu kredit, lan akun bank.

Miturut Dave Ring, pangareping bagean Cyber Division FBI, eksploitasi kode QR angkoro anyar ing San Antonio, Texas, minangka conto paling apik babagan carane scammers nggunakake informasi finansial wong sing ora salah.

Scammer terus golek cara kanggo memangsa target sing ora curiga. Lan saiki, penipu iki nggunakake kode QR kanggo nyebarake tautan jahat kanggo skema phishing.

Nanging apa iki tegese kode QR pancen ora aman? Mesthi ora.

Penipuan QR bisa uga saya mundhak, nanging bisa dihindari kanthi gampang.

Mangkene sawetara tips pakar babagan carane sampeyan bisa nyegah supaya ora dadi korban kode QR palsu.

Tip babagan carane supaya apus kode QR

Ing ngisor iki sawetara langkah sing bisa ditindakake kanggo nglindhungi dhewe saka penjahat cyber sing nggunakake kode QR kanggo ngapusi masyarakat.

1. Investasi ing scanner virus kanggo piranti sampeyan

Smartphone umume digunakake kanggo mindhai lan ngakses kode QR, tegese piranti kasebut rentan marang malware sing bisa ngganggu telpon lan malah bocor informasi sing disimpen.

Nglindhungi telpon carane nglindhungi komputer kanthi nginstal scanner virus.

Avast, Norton, Bitdefender, lan McAfee minangka sawetara piranti lunak antivirus sing paling akeh digunakake kanggo piranti seluler.

Pemindai virus menehi kabar yen sampeyan mindhai kode QR sing ala utawa ngakses URL.

Iki bisa nylametake sampeyan saka njupuk malware ing piranti, utamane yen sampeyan ora sengaja ngeklik link spam.

2. Netepake lokasi kode QR

Ngendi kode QR dumunung? Apa ing panyiapan kondhang utawa ing pojok dalan acak? Bahan apa sing dicithak?

Scammers tansah golek cara kanggo nyebar malware menyang korban tanpa disadari.

Tansah priksa manawa kode QR kasebut saka perusahaan sing dipercaya.

Kode QR ing setelan umum luwih gampang dirusak, mula kudu ati-ati sadurunge mindhai.

3. Verifikasi kredibilitas kode QR

Kanggo verifikasi keaslian kode QR, deleng rincian cilik.

Contone, poster sing akeh kesalahan gramatikal lan tata letak sing ala bisa uga ora bisa dipercaya.

Utawa yen kode QR wis plester ing storefronts utawa ing latar saka panyiapan, sampeyan bisa takon pemilik utawa Staff ngerti ngendi kode QR ndadékaké sampeyan nalika mentas.

4. Priksa URL kode QR

Umume kode QR ngemot URL utawa pirang-pirang URL sing muncul ing layar nalika dipindai.

Kanggo mriksa keamanan lan keamanan URL, pisanan, kudu duwe "https” extension ing wiwitan alamat link.

Kapindho, jeneng domain kudu cocog karo merek utawa jeneng perusahaan sing promosi kode QR.

Katelu, situs web kudu nampilake konten sing padha karo sing dipromosikan ing poster.

Yen kaca kebangkrutan nampilake formulir login sing njaluk informasi pribadhi, rincian bank, utawa sandhi sampeyan langsung, aja tumindak lan nutup kaca kasebut.

5. Priksa manawa dirusak karo stiker

Scammers cenderung masang stiker kode QR menyang gambar kode QR sing wis ana kanggo ngapusi korbane.

Sadurunge mindhai kode apa wae, goresake lumahing bahan cetak kanggo ndeleng yen wis dirusak utawa dilapisi stiker.

6. Singkat: Ati-ati sadurunge mindhai

Kepiye cara ngerti yen kode QR sah? Iku pola pikir sing padha karo advokasi "mikir sadurunge sampeyan ngeklik".

Mikir sadurunge mindhai kode QR.

Nalika sampeyan ndeleng kode QR, elinga kabeh tips liyane ing ndhuwur sadurunge ngarahake piranti smartphone sampeyan.


Ringkesan

Kode QR minangka teknologi sarwa sing wis kabukten migunani banget kanggo macem-macem industri.

Nanging, kaya skema phishing sing nyusup email, SMS, olahpesen langsung, lan teknologi liyane, scammers nggunakake lan nyalahake kode QR kanggo ngapusi pangguna seluler sing ora curiga.

Untunge, penipuan kode QR iki bisa dihindari yen sampeyan tindakake tips prasaja iki. 

Kanggo ngerti babagan kode QR lan generator kode QR, sampeyan bisa njelajah kitapiranti lunak kode QR produk. 

RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger