Cara Nggawe Kartu Bisnis nganggo Link Media Sosial

Update:  January 16, 2024
Cara Nggawe Kartu Bisnis nganggo Link Media Sosial

Kertu bisnis kanthi tautan media sosial minangka kertu digital sing bisa nyimpen informasi kontak lan gagang media sosial. Lan sisih paling apik? Sampeyan bisa nglebokake ing kode QR, menehi akses gampang kanggo informasi bisnis nalika dipindai.

Kanthi alat iki, sampeyan bisa nggawe kertu bisnis inovatif sing bisa nuntun sampeyan menyang luwih saka mung kesempatan. Iki ndadekake bisnis sampeyan bisa dipercaya lan profesional, mbantu sampeyan mbangun hubungan sing luwih migunani.

Sampeyan kudu nggawe kode QR vCard nggunakake generator kode QR. Banjur, sampeyan bisa nyelehake kode QR sing disesuaikan iki menyang template kertu bisnis.

Pengin sinau carane nggawe siji? Aja nggoleki maneh, amarga artikel iki bakal mulang sampeyan langkah-langkah carane nggawe kertu bisnis nganggo tautan media sosial.

Kode QR vCard kanggo kertu bisnis kanthi tautan media sosial

Business card with social media

Akode QR vCard minangka kode QR dinamis sing ngemot kertu bisnis digital kanthi rincian kontak kaya alamat email lan nomer seluler. Uga bisa nyimpen URL web lan pranala media sosial.

Sampeyan bisa nyelehake kode QR iki ing kertu bisnis kanggo menehi akses gampang kanggo informasi kontak lan media sosial nalika dipindai.

Lan yen sampeyan nggoleki pilihan sing luwih lestari lan ramah lingkungan, sampeyan bisa nggunakake kode QR iki minangka alternatif kanggo kertu bisnis sing dicithak.

11 alasan kanggo nggawe kertu bisnis digital kanthi tautan

1. Nganyari kode QR vCard

Create digital business card

Amarga didhukung dening teknologi, sampeyan bisa nganyari rincian kanthi gampang tanpa nyetak ulang kertu bisnis liyane. Kode QR vCard digawe dening kode QR dinamis, ngidini sampeyan ngganti menyang URL tujuan anyar.

2. Nelusuri scan kode QR

Kertu bisnis sing dicithak tradisional ora nyedhiyakake analytics, mbatesi sampeyan ora bisa nglacak kinerja lan keterlibatan.

Kertu bisnis digital nyedhiyakake metrik lan wawasan, mbantu sampeyan nambah strategi kanggo mbangun hubungan.

Sampeyan bisa ngakses metrik pindai ing dashboard generator kode QR nalika sampeyan nggunakake kode QR vCard kanggo kertu bisnis. Iki ngidini sampeyan ngawasi analytics kanthi gampang.


3. Unik

Sampeyan metu saka kompetisi kanthi kertu e-bisnis sing nyimpen informasi media sosial.

Iki minangka cara sing apik kanggo ndhisiki kompetisi, utamane ing jagad modern. Iku wektu kanggo nggawe kertu e-bisnis yen sampeyan nyoba kanggo nyetel perusahaan loro saka kompetisi.

4. Mbangun kapercayan lan kredibilitas

Dina iki, bisnis lan wong katon ing jaringan sosial kanggo ndeleng kinerja lan status sosial online.

Kertu bisnis digital kanthi pranala nggawe pribadine merek sing apik, nggawe perusahaan sampeyan katon kompeten lan dipercaya. Nampilake profesionalisme sing mbantu sampeyan mbangun hubungan sing luwih migunani kanthi luwih gampang.

5. Ekspansi jaringan

Kertu bisnis kode QR nggampangake lan luwih cepet kanggo wong golek sampeyan ing media sosial, sing bisa mbantu sampeyan ngembangake jaringan lan bisnis sampeyan.

Iki uga ngidini sampeyan nggayuh luwih akeh wong, nggawe gateway kanggo nambah jaringan sampeyan ing jagad nyata lan online.

6. Keterlibatan sing luwih apik

Inovasi iki ngidini sampeyan nyelehake konten multimedia sing menarik, kayata tautan media sosial, video, gambar, lan liya-liyane. Iki nggawe keterlibatan lan pengalaman sing luwih apik amarga wong bisa ngakses informasi sing beda-beda mung kanthi sawetara nutul.

7. Akses trep

Ngakses media sosial lan informasi kontak liyane mung butuh pindai cepet lan sawetara nutul. Kertu bisnis sing inovatif iki ngilangi kebutuhan kanggo ngetik lan nggoleki informasi online kanthi manual.

8. Manajemen kontak

Nyimpen rincian kontak lan media sosial nggawe luwih gampang kanggo wong sing nggunakake sistem Manajemen Hubungan Pelanggan (CRM) utawa scanner kertu bisnis. Konversi lan nyimpen informasi penting sampeyan luwih gampang.

9. Ramah lingkungan

vCard, utawakertu bisnis virtual, sing ramah lingkungan. Informasi kontak sampeyan langsung dianyari ing kertu digital yen owah-owahan ing sembarang titik, ngirit masalah kanggo nyithak kertu kertu sing anyar.

10. Teknisi

Kertu bisnis sing luwih maju ningkatake kemampuan bareng informasi kontak sampeyan tinimbang kertu bisnis sing dicithak tradisional. Sampeyan saiki bisanambah jaringan amarga ngidini sampeyan enggo bareng kanthi cepet lan gampang kanthi cara tanpa kontak.

11. Interaktif

Wong bisa langsung ngubungi sampeyan lan nyimpen rincian sampeyan kanthi cepet. Ora kaya kertu bisnis sing dicithak tradisional, dheweke ora bisa tumindak apa-apa nanging nyimpen rincian kontak lan nelusuri media sosial kanthi manual, sing bisa dadi repot kanggo sawetara wong sing kesusu.


Cara nggawe kode QR vCard kanggo kertu bisnis digital kanthi tautan media sosial

Sampeyan mung bisa nggawe kode QR vCard kanthi online nggunakake QR TIGER, piranti lunak utama kanggo nggawe kode QR. Kanthi antarmuka sing gampang digunakake, sampeyan bakal entuk kode QR ing sawetara klik.

Sawise nggawe, sampeyan bisa nambah kode QR vCard minangka rincian kanggo tata letak kertu bisnis sadurunge nyetak.

Mangkene carane nggawe kode QR vCard:

1. Pindhah menyang QR TIGER lan klik "vCard"

Vcard QR code solution

QR TIGER punika freegenerator kode QR online karo solusi kode QR dhasar lan majeng. Sampeyan bisa nggawe lan ngatur kode statis lan dinamis nganggo pembuat kode QR iki supaya cocog karo merek sampeyan.

Antarmuka sing ramah pangguna ndadekake generasi kode QR luwih gampang lan luwih cepet, ngilangi kerumitan navigasi ing ngendi nggawe kode QR.

Sampeyan mbutuhake akun kanggo ngakses kode canggih iki. Durung duwe? Sampeyan bisa nggawe akun lan langganan kabeh rencana kita. Sampeyan uga bisa ndaftar kanggo nyoba gratis.

Ing pojok tengen ndhuwur, klik "Ndaftar" utawa "Login". Sampeyan bisa nggunakake akun Google nalika mlebu kanggo skip ngetik rincian.

Sawise mlebu, klik pilihan "vCard" lan isi kothak kanthi informasi sing dibutuhake, kayata jeneng, organisasi, rincian kontak, alamat, lan liya-liyane.

2. Unggah gambar, pilih werna latar mburi sing dipengini, lan nambah gambaran pribadi

Custom digital business card

Sawise ngetik rincian sing dibutuhake, sampeyan bisa ngunggah foto utawa foto sing ana gandhengane karo bisnis kasebut.

Iki uga bisa dadi logo bisnis sampeyan supaya wong ngerti kertu bisnis utawa informasi kontak sing lagi dipindai.

Sampeyan uga bisa nambah katrangan pribadhi supaya wong ngerti luwih akeh babagan sampeyan. Sampeyan uga bisa nulis pitch elevator ing kene kanggo narik minat sambungan sampeyan.

Sabanjure, sampeyan bakal ngerti carane nambah media sosial menyang kertu bisnis.

3. Tambah link media sosial lan klik "Generate dynamic QR code"

Vcard social media links

Saiki, klik lambang media sosial sing cocog ing ngisor iki lan ketik tautan media sosial sampeyan.

Sampeyan bisa nampilaké data kaya profil media sosial karokode QR dinamis gampang.

Sampeyan bisa nambah gagang media sosial kaya Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Tiktok, Youtube, Telegram, Skype, lan liya-liyane ing kertu bisnis virtual.

Sawise nyelehake gagang media sosial ing kothak, klik tombol "Gawe kode QR dinamis" ing pojok tengen ngisor.

Banjur, ngenteni sawetara detik kanggo ngidini generator kode QR nggawe kode QR vCard.

Tip: Yen sampeyan pengin nggawe kode QR individu kanggo saben situs, sampeyan bebas nindakake kanthi nggunakake kode QR URL.
Iki minangka solusi kode QR independen saka vCard. Contone, sampeyan bisa nggawe individuKode QR Telegram utawa kode QR Instagram.

4. Kustomisasi kode QR, banjur tambahake logo sampeyan

QR code with logo

Kertu e-bisnis sampeyan kanthi gagang media sosial saiki wis siyap kanggo cemlorot. 

Dadi kreatif lan gawe kode QR sampeyan atraktif kanthi milih pola, mata, warna, pigura, font, lan cithakan sing dikarepake.

Sing paling apik yaiku sampeyan uga bisa nambah logo bisnis sampeyan.

Coba lan jelajahi alat pangaturan dhewe. Aja kuwatir; sampeyan isih bisa "mbatalake" aktivitas nalika ngatur. Sampeyan uga bisa nyimpen desain minangka cithakan.

5. Jalanake test scan nggunakake smartphone

Scan vcard QR code

Akeh pangguna asring ora nggatekake langkah iki, nanging penting kanggo njamin efisiensi kode QR sampeyan. Pindai kode QR nganggo smartphone kanggo ndeleng manawa bisa diwaca.

Iki ngidini sampeyan nemokake kesalahan utawa kesalahan pemindaian ing rincian sampeyan lan ndandani.

6. Klik “Done editing/download”

Download vcard QR code

Klik tombol "Rampung nyunting / ngundhuh" ing ngisor kode QR kanggo nyimpen kode QR menyang piranti minangka gambar.

Sampeyan bisa nambah kode QR dinamis sing disesuaikan iki menyang cithakan kertu bisnis.

Praktik paling apik kode QR

Ora cukup duwe kode QR sing apik lan efisien.

Sampeyan uga kudu ngerti carane nampilake lan nyithak kanthi bener kanggo njamin lan njaga kualitase.

Sinau carane nampilake gagang media sosial kanthi cetak kanthi nuruti tips lan trik ing ngisor iki:

1. Aja ngowahi warna kode QR sampeyan

Njupuk cathetan sakaaplikasi werna tengen ing kode QR sing digawe.

Elinga, werna latar ngarep kudu luwih peteng tinimbang werna latar mburi.

Yen ora, kode QR bakal angel dipindai.

2. Gunakake ukuran sing cocog

Tansah gunakake ukuran sing pas menyang kode QR sadurunge dicithak.

Aja nggawe cilik banget; bakal nggawe kode QR ora bisa dingerteni, saengga nyuda jumlah pindai.

Ukuran kode QR sing disaranake yaiku 1,2 x 1,2 inci.

3. Simpen kode QR ing format SVG

Aplikasi format SVG nalika nyimpen kode QR. Kanthi cara iki, kode sampeyan katon berkualitas amarga bakal nyimpen kode sampeyan ing format resolusi dhuwur.

Format file SVG paling apik kanggo dicithak. Nanging, sampeyan kudu nggawe akun dhisik supaya sampeyan bisa ngundhuh kode QR ing format SVG.

4. Aplikasi panggonan sing bener

Saliyane ukuran sing tepat, salah sijinepraktik paling apik kanggo kode QR yaiku kanggo ngetrapake penempatan kode sing tepat nalika nyebarake.

Priksa manawa kanggo nyelehake ing endi wae sing bisa dingerteni wong.

Nggawe bisa diakses kanggo umum, utawa ora bakal ana gunane.

5. Ngoptimalake landing page

Penting banget kanggo mesthekake yen kaca kebangkrutan kode QR sampeyan wis dioptimalake, utamane kanggo seluler. Wong luwih seneng mindai kode QR sing menarik sing ngarah menyang kaca kebangkrutan sing dioptimalake kanggo tampilan desktop lan seluler.

Nggawe kertu bisnis digital nggunakake QR TIGER

Bosen karo kertu bisnis lawas? Manfaatake teknologi modern saiki lan golek kertu bisnis digital kanthi tautan media sosial.

Ora kaya kertu bisnis sing dicithak tradisional, iki nggedhekake potensial kertu bisnis sampeyan.

Sampeyan bisa kanthi gampang nuduhake konten sing menarik lan informasi liyane, kayata rincian kontak lan akeh tautan media sosial.

Plus, iku ora njupuk munggah kakehan papan; ora perlu nglebokake URL dawa saben situs media sosial, nggawe kertu bisnis katon prasaja nanging canggih.

Sing paling apik yaiku ngilangi kabutuhan wong kanggo ngetik rincian kontak sampeyan kanthi manual lan nelusuri sampeyan kanthi online.

Mbukak kunci kesempatan lan nyambung karo jaringan sing luwih amba lan luwih gedhe nganggo kertu bisnis digital.

Gunakake generator kode QR paling apik online kanggo nggawe kode QR vCard saiki.

Brands using QR codes

RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger