Cara Ngatur Kode QR Menu: 6 Langkah Gampang

Update:  May 29, 2023
Cara Ngatur Kode QR Menu: 6 Langkah Gampang

Kode QR menu dadi akeh digunakake nalika restoran lan bisnis F&B liyane nggabungake menu digital menyang operasi layanan.

Kajaba iku, kode QR kanggo menu restoran sampeyan bisa disesuaikan miturut merek restoran sampeyan. 

Piranti lunak menu digital interaktif kayaMENU TIGER ngidini industri F&B ngatur pola lan warna kode QR, wujud lan warna mripat, lan uga pigura kode QR lan ajakan tumindak.

Menu kode QR penting kanggo restoran lan bisnis panganan lan minuman liyane amarga ngarahake pelanggan menyang menu digital. 

Tinimbang nangani dhaptar panganan fisik sing akeh banget utawa ngetik link kanthi manual kanggo dhaptar panganan digital restoran, pelanggan bisa mindhai menu kode QR ing meja. 

Menu digital interaktif lan menu digital bisa nggunakake menu kode QR.

Menu digital interaktif vs. menu Digital 

Menu digital interaktif lan menu digital meh padha, nanging saben nduweni kualitas sing béda.

menu digital interaktif

Menu digital interaktif minangka upgrade menyang menu digital mung tampilan tradisional.phone browsing digital menu table tent menu qr code

Iki ngidini pelanggan pesen lan mbayar liwat menu nggunakake piranti seluler. 

Pelanggan ora perlu ndownload aplikasi pihak katelu kanggo mindhai utawa pesen liwat menu digital interaktif.

gegandhengan:Cara nggawe menu restoran interaktif sing disesuaikan

menu digital

croissant table tent menu qr code
Menu digital umume minangka versi elektronik siji arah saka menu restoran.

Ana telung jinis menu digital: PDF, JPEG, lan H5.

Ing menu digital, pelanggan mung bisa ndeleng menu digital. Pelanggan ora bisa pesen utawa mbayar.

Cara ngatur kode QR menu sampeyan

Pilih toko.

menu tiger storesIng panel MENU TIGER, pindhah menyangToko lan klik cabang toko ngendi sampeyan pengin ngatur menu kode QR. Banjur klik lambang "Customize QR" lan tampilan modal kustomisasi kode QR bakal katon.

Tambah logo sampeyan menyang menu kode QR.

menu tiger add logo to menu qr code
Kanggo nyelehake logo ing tengah, upload logo restoran sampeyan ing format PNG lan JPEG.

Pilih data lan pola mripat.

menu tiger choose data and eye patternsKustomisasi tampilan data kode QR lan pola mripat menyang macem-macem wujud kayata kothak, bunder, berlian, lsp.

Setel warna kode QR menu sampeyan

Pilih warna pola data, gradien warna siji utawa loro, sing paling apik nggambarake merek sampeyan lan cukup peteng kanggo dikenali dening scanner kode QR.

Werna mripat standar padha karo warna pola data. Nanging, pangguna bisa ngaktifake warna mripat lan ngatur warna mripat njero lan njaba.

Pungkasan, pilih warna sing luwih entheng tinimbang warna pola kanggo latar mburi.

Sampeyan bisa nggawe kode QR sing prasaja mung, nanging nambahake pigura lan frasa panggilan-kanggo-tumindak bisa nambah daya tarik lan scannability.

Tambah pigura.

Pilih desain pigura lan setel werna pigura.menu tiger add frame to menu qr codePungkasan, tambahake teks pigura utawa frasa CTA kaya "Scan Menu," "Scan for Menu," "Menu? Scan Me", lsp., kanggo ngarahake utawa njaluk pelanggan supaya mindhai menu kode QR.

Pratinjau lan nyoba kode QR menu sampeyan.

Sawise nyetel jumlah tabel, klik lambang pratinjau ing sisih kiwa tombol download saben kode QR.Coba pindai menu kode QR sing disesuaikan kanggo ngerti yen bisa dipindai lan bisa digunakake kanthi bener.

Kode QR bakal ngarahake sampeyan menyang kaca pesenan online kanthi nomer tabel sing cocog kanggo nglacak pesenan kanthi gampang.

Tip kanggo ngatur kode QR menu

Tip #1: Pola peteng ing latar mburi cahya

"Werna latar ngarep kode QR tansah luwih peteng tinimbang werna latar mburi" minangka aturan jempol nalika ngatur kode QR menu.menu qr code dark pattern light backgroundKode QR kontras sing sithik bisa uga katon burem lan ora bisa mbedakake latar ngarep saka latar mburi.

Werna cahya kaya kuning, biru muda, jeruk, lan werna pastel ora dianjurake dening pakar kode QR amarga bisa nggawe telat mindhai. Sampeyan bisa uga nggawe kode QR sing ora bisa dipindai yen sampeyan ora nggatekake konsep iki. 

Dadi, luwih becik nggawe latar ngarep kode QR luwih peteng tinimbang latar mburi.

Tip #2: Pola kode QR sing wiyar

Ngonversi akeh informasi kaya dhaptar panganan digital dadi kode QR, utamane ing format statis, bisa nggawe pola kode QR katon rame, mula uga bakal nyebabake kode QR sing ora bisa dipindai.spacious menu qr code patternMENU TIGER nyimpen data menu restoran ing format dinamis tinimbang statis.

Kode QR menu dinamis gampang diowahi tanpa ngganti kode sing digawe, lan pola kasebut katon wiyar. 

Tip #3: Nyetak ing ukuran sing tepat 

Kode QR menu sing cilik banget bisa nggawe masalah pemindaian.menu qr code proper size

Menu kode QR sing dicithak kudu paling sethithik 3 cm x 3 cm (1,18 in x 1,18 in), ukuran standar kanggo mindhai jarak cendhak.

Tip #4: Menu kode QR resolusi dhuwur 

Kode QR kanthi resolusi rendah bisa uga katon burem, dadi luwih angel maca piranti lunak mindhai. Bisa uga amarga resolusi format sing ora kompatibel.

Mula, yen sampeyan ndownload file kanthi kualitas sing kurang, iku bakal dadi kode QR sing ora bisa dipindai. Iki amarga ora duwe resolusi kualitas dhuwur sing ngidini piranti smartphone gampang ndeteksi kode kasebut.

Sampeyan bisa ngundhuh kode QR menu sing digawe ing format Portable Network Graphics (PNG). 

Tip # 5: Aja ngluwihi kustomisasi 

Nalika ngatur kode QR menu minangka cara sing apik kanggo nuduhake manawa kode QR bisa nyenengake lan warni kajaba ireng lan putih sing biasa, kustomisasi kasebut bisa nyebabake masalah pemindaian.over customized menu qr code Ngganti warna kode QR, milih pola kode QR sing ora bisa dipindai, lan wangun mripat iku kabeh conto saka ngatur kode QR menu.

Kenapa milih MENU TIGER?

Saliyane ngatur menu QR, iki cara sampeyan nggunakake MENU TIGER kanggo menu digital:

Dashboard intuisi 

Dashboard MENU TIGER umume gampang lan gampang dioperasikake, personel restoran bisa uga sinau babagan nggunakake.

menu mobile-loropaken

Amarga umume tamu restoran mindai kode QR nganggo smartphone lan tablet, menu digital MENU TIGER wis disetel ing format seluler.mobile phone digital menuIki nggawe pesenan liwat telpon, tablet, utawa iPad luwih trep.

Nganyari menu nggambarake wektu nyata 

Salah sawijining masalah karo menu fisik klasik yaiku angel kanggo njaga menu anyar.

Nanging, ing menu digital interaktif, sampeyan bisa nambah set menu sing beda kanggo macem-macem kesempatan lan musim.

Sampeyan uga bisa nganyari menu digital adhedhasar kasedhiyan item lan persediaan ing pawon kanthi owah-owahan sing dibayangke ing wektu nyata. 

Kode QR menu MENU TIGER ana ing format dinamis, mula sampeyan bisa nganyari dhaptar panganan digital kapan wae.

Ningkatake turnover meja sing luwih cepet

Turnover meja sing alon minangka salah sawijining alesan sing nyebabake penjualan murah.

Kanthi MENU TIGER, pelanggan bisa pesen lan mbayar langsung saka telpon lan tablet nggunakake menu digital interaktif.Langsung pesenan menu interaktif, bebarengan karo prep lan porsi luwih cepet, bisa kasil turnover Tabel luwih cepet lan tamu pleased.

Mbangun lan ngatur situs web tanpa kode

MENU TIGER ngidini restoran nggawe lan ngrancang situs web tanpa kode dhewe sing makili identitas merek, ngidini dheweke ngembangake strategi pemasaran menyang jagad digital lan duwe kehadiran online.

Situs web tanpa kode ora mung trep nanging uga larang regane, amarga pemilik restoran bisa uga ora nggunakake pangembang web.

Njamin transaksi tanpa kontak

menu qr code contactless transactionSolusi piranti lunak end-to-end MENU TIGER nggawe menu digital interaktif supaya pelanggan bisa pesen lan mbayar kanthi gampang.

Pelanggan restoran bisa langsung pesen lan mbayar liwat piranti seluler. 

Gumantung ing mode pilihan pembayaran, dheweke bisa mbayar kanthi awis utawa liwat integrasi pembayaran seluler MENU TIGER kaya Stripe, PayPal, lan Google Pay.

Ningkatake produktivitas staf

Server restoran ora kudu juggle menu lan pesenan, porsi dhaharan lan ombenan, njupuk tagihan, lan ngumpulake dhuwit.table tent menu qr code staff productivityKanthi menu digital, peran server bakal dikurangi kanggo menehi salam marang klien, nggawa dhaharan lan omben-omben, lan, sing paling mungkin, ngumpulake pembayaran saka pelanggan sing mbayar awis.

Iki bakal mbantu dheweke ngoptimalake wektu, ngirit energi, lan nyuda kemungkinan kesalahan manungsa.


Nggawe kode QR menu sing menarik karo MENU TIGER

Mbangun merek komplit asring dadi tantangan kanggo pemilik restoran, amarga akeh sing luwih fokus ing desain interior lan njaba. 

Kustomisasi kode QR kanggo dhaptar panganan restoran minangka rincian menit sing umume restoran ora digatekake. 

Nanging, ngatur kode QR menu kanthi efektif bisa ningkatake lan ngemot merek sampeyan sanajan kanthi rinci kayata nambah logo sampeyan.

Ngatur menu kode QR restoran sampeyan nganggoMENU TIGER dina iki! 

RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger