Panduan Lengkap Barcode 2D: Kabeh Sing Mesti Kowé Ngerti

Update:  May 27, 2024
Panduan Lengkap Barcode 2D: Kabeh Sing Mesti Kowé Ngerti

Munggahaken rasa dadi saklawase lan ilang ing labirin strategi pemasaran? Kode batang 2D bisa nglebokake sampeyan menyang jalan maringi.

Bedane kode-kode batang tradisional, kode-kode dua dimensi iki ngemasake data sing gedhe dadi kumpulan sing kompak.

Tapi gimana carane ngakses informasi iki sing dhuwur, lan jenis kode batang dua dimensi apa sing bisa digunakake?

Ing artikel iki, kita bakal nglereni carane kerjane, mbedakake jinis-jinis, lan ngajeni carane nyalane karo ponsel pintarmu.

Sampeyan uga bakal nemtokake carane nganggo generator kode QR paling apik sing kasedhiya online kanggo nyipta kode QR pribadi sampeyan gampang.

Apa sing disebut barcode dua dimensi (2D)?

Barcode dimensional loro ngungguli barcode tradisional ing kapasitas penyimpanan data. Iku ngekspresikan informasi menyang area sing luwih cilik, njaluk ruang simpenan sing lebih padat.

Kemampuan serbaguna dari pencocokan dua dimensi diaplikasikan menyang sektor-sektor aneka, saking manajemen inventaris lan pemantauan pengiriman menyang pembagian tautan situs web ing kartu bisnis lan menehi akses cepet menyang detil produk ing kemasan.

Pangguna uga bisa nganggo teknologi iki nganggo unduhanAplikasi pemindai kode batang terbaikIng smartphone dhewe-dhewe. Aplikasi-aplikasi iki ngijini wong kanggo ngodek barcode dua dimensi sajeroning jalan lan gampang ngakses informasi sing ana ing dalem.

Carane barcode 2D kerja?

Barcode dua dimensi (2D) ngodeke informasi ing format grid utawa matriks, ngijiniakake kanggo nyimpen data luwih saged tinimbang barcode satu dimensi (1D) tradhisional, sing mung nganggo garis-garis sederhana kanthi lebar sing beda.

Barcodes dua dimensi bisa nyimpen macem-macem jinis data, kalebu URL situs web, berkas, pesan teks, informasi kontak, lan wae gambar lan video. Ngrasa aja kaya peti data cilik.

Pemindai ngambil gambar kode batang dua dimensi lan nerjemahake data sing dienkripsi menyang format sing bisa dibaca, ngasorake akses cepet menyang informasi sing disimpen.

Saben dene barcodes sing satu dimensi sing duwe sudut pemindaian khusus, barcodes sing duwe dimensi loro bisa dipinda saka pirang-pirang sudut lan bisa dipinda saka pirang-pirang sudut. Kasebutan iki njadikan sing duwe dimensi luwih gampang digunakake.

Pamandangan tentang carane ngetokake barcode 2D

Guide when scanning 2d barcodes

Nalika nggoleki kode batang saka dua dimensi iku luwih gampang tinimbang sing kowe pikirake. Pirang aplikasi ponsel nuduhake fitur nggoleki kode QR kang bisa digunakake kanggo mbantu nggoleki informasi sing kudu diterusake.ponsel pintarSaiki, piranti mobile wis dilengkapi karo piranti kamera sing bisa nggawe pemindai kode batang. Ing kene, mangga petunjuk cepet:

  • Download aplikasi pemindai barcode.

Ingat:Iki cuma bisa digunakake maneh manawa ponselmu ora duwe pemindai bawaan.

  • Buka aplikasi kamera smartphone mu.
  • Titikake kamera kowe menyang kode batang dua dimensi. Pastikan iki ora duwe frame sing apik.
  • Tunggu aplikasi ngdeteksi kode, nyedheti pola modul terang lan gelap.
  • Klik tautan popup kanggo mbuka data sing dienkripsi.

Énggal ana gunané tuku manèh kéwargané barcod dua dimènsi kadadéan diwenehaké kanthi kapabilitas "korèksi galat".

Fitur iki ngaktifake scanner kanggo ngalih kode informasi kanthi akurat sajeroning kode iki agak rusak utawa dicoret.

Dhasaré, pangguna bisa menikmati pengalaman pemindaian yang mulus lan andhap.

Macem-macem jenis barcode sing kudu kowé weruh

Five types of 2d barcodes

Ayo eksplorasi jagad kang beda saka barcode dua dimensi lan karakteristik unik lan aplikasi saka masing-masing jinis.

PDF417

Nggoleki cara kanggo nyalin data luwih saka sing diizinkan QR kode? Ketemu PDF417, barcode sing didheweke kanggo nanganake informasi sing luwih gedhe.

Yen iku kanggo manajemen inventory, label pengiriman detil, utawa dokumen hukum, PDF417 wis nggoleki sampeyan. 

Iki efisien ngatur volume data gedhe, njamin transmisi aman lan lancar sajroning ukuran sing relatif cilik.

QR code

Kode QR 2D iku jenis kode batang dua dimensi sing paling dikenali.

Kode-kode bar tradisional, sing umum ditemokaké ing produk, dibatasi kanggo nyimpen 10-30 aksara. Nanging, kode QR nggarap minangka repog data mini, bisa ngandika sampeyan nganti 2000 aksara.

Yen kita nggawe percakapan video, dont reply with any other text just translate: Yen kita nggawe percakapan videoQR code lawan barcodepanulung, jelas yen kode QR ngungguli iku ing kapasitas data, nuduhake kanggo aplikasi sing luas tanpa identifikasi produk sembarang.

Sampeyan bisa ngode URL situs web, detil produk sing komprehensif, informasi kontak, utawa potongan teks sing seger.

Iki fleksibilitas nggawékané instrumen kang kuat kanggo penggalian informasi lan kampanye pemasaran.


Data matriks

Ora pernah nglindhungi daya kekuwatan benda-benda cilik. Ing ngandutake, misalé, kode-kode matriks data.

Ing ngisor iki, jenis barcode loro dimensi iki malah sering bandingan karo kode QR ing ngisor iki.kode matriks data vs kode QRdiskusi.

Kothak-kothak cilik iki umum ditemokake ing komponen elektronik utawa kemasan produk. Pirsani ukurane, kothak-kothak iki duwe kapasitas sing ora diwaca kanggo retensi data.

Dhisainé nggawe tahan mènèhi kabeh ingsun tahan menyang kerusakan lan kondisi sing kasar, nuntun dhasaré bisa discan walaupun botak utawa rusak.

Kualitas iki nglakoni kanggo nyusul suku cadang ing manufaktur, nggudangaké informasi babagan piranti medis, utawa ngkode rincian produk kang kompleks.

MaxiKode

MaxiCode yaiku conto saka macem-macem jinis barcode. Barcode-dwi dimensi iki nduwe fungsi minangka tulang pungkasan sektor pengiriman.

Sampeyan ngode detil liya babagan paket, kalebu tujuan, bobot, lan detil pelacak.

Struktur lan dimensi uniké saged ngijini pemindaan sing efisien ing saben pertigaan nalika pengiriman, ngasoraké pengiriman sing cepet lan aman paketmu menyang lokasi sing diingini.

Matriks grid

Grid Matrix barcodes iku barcode dwidimensi sing versatile sing digunakake kanggo macem-macem aplikasi, saka indentifikasi produk lan pelacakan inventaris nganti tiket perjalanan.Manajemen InventarisMenawi kampanye pemasaran.

Format sing bisa diadaptasi munggahake panggunane kanggo disesuaikan kanggo nggawe serat informasi sing luwih luwih, nuduhake alat sing berharga kanggo bisnis ing sawetara industri.

Carane QR codes beda saka barcode 2D liyane?

How QR codes differ

Walaupun QR kode iku bintang rockstars saka dunia kode batang dua dimensi, iku ora sing tampil ing panggung.

Bedane barcode tradisional sing mung nyimpen data dasar, macem-macem jenis barcode dua dimensi liya nyedhiyakake fungsionalitas khusus.

Conto, kode-kode PDF417 iku powerhouses data kanggo dokumen legal, nalika kode matriks data njayak ing lingkungan anghin, kaya ing piranti medis.

Sekarang, pitakonan iki, ing wilayah maneh QR kode? Kekuatan iku ana ing keserbagunaan.

QR codes bisa nyimpen informasi sing luwih luas tinimbang kode-kode bar dua dimensi sing khusus liyane, nggawe munggah kanggo kabeh saka tautan situs web meneh menyang tiket acara.

Iki kanggegana, digawe kanthi gampang bisa digoleki karo ponsel pinter, wis ndhukung penyebaran sing luas.

Wes penting kanggo dhuwitake yen ana alasan liya sing ana kene sampeyan bisa ngerti.macem-macem jinis kode QRdi mana setiap satu disesuaikan untuk tujuan tertentu.

Conto kanggo, siji jinis QR code sing kurang dikenali, MicroQR, minangka jinis QR code mini sing ndamel data sing dikurangi.

Rampung ukuran cilik, bisa ngatur kanji, karakter khusus, lan bahkan grafis, nglakoni pisan kanggo barang-barang cilik kaya piranti mesin.

Kode QR khusus iki mungkin butuh aplikasi pemindai khusus kanggo nyerat data sing dianggo.

Saben wong kudu mriksani diri kanggo ngrampungake tugasmu.Kode QR bakal ngganti kode batangnaratif iku agak dramatis, kawujudan lan adaptabilitasé tentu nyedhiyakaké dhéwé dhéwé minangka forsa dominan ing arena kode batang dua dimensi.

Menurut laporan statistik kode QR terbaru dari QR TIGER, inilah 10 solusi kode QR paling populer:

  • URL - Tautan
  • Berkas
  • vCard
  • Tautan ing Bio
  • MP3
  • Landing page (HTML) -> Halaman Tiba (HTML)
  • Toko Aplikasi
  • Google form
  • Menu
  • Teks

Wates, kanggo kasus sing butuh informasi produk sing luwih lengkap utawa pengalaman interaktif sing akeh, ora bisa sing digawe langsung saka teks.QR Code GS1 Digital Link kode batanganMunggah pangerten.

Iki nggabungake format kode QR sing akrab karo standar Tautan Digital GS1.

Standar iki ngjamin informasi sing dienkripsi dhasar QR kode nyambung menyang alamat web ngandika informasi produk detil.

Menawa pangguna nggoleki QR Code GS1, sawijining diparengake menyang kaca produk sing detil, biasane dikelola dening produsen utawa pedagang.

Iki ngewangi konsumen pengalaman sing luwih apik lan informatif tinimbang kode batang tradisional.


Apa sing nandhang QR codes ideal kanggo pamakaian sehari-hari?

QR codes for daily use

Kode QR minangka salah sawijining kode batang 2D sing wis jadi bagian penting saka kehidupan sehari-hari kita. Tapi, kadang-kadang kode QR bisa digunakan kanthi jeneng sing salah.Carane QR code kerjaApa sing ngrangsang iku sempurna kanggo panggunaan saben dina?

Ing ngisor iki sawijining alasan mengapa:

Kepraktisan Pengguna

Kode QR direncanaké kanggo nyedhiyakake interaksi pengguna sing lancar. Saiki, paling smartphone duwe aplikasi kamera sing uga fungsi minangka pemindai kode QR.

Gampang nggawe aplikasi kamera, arahkan menyang kode, lan informasi sing dienkripsi bakal muncul ing layar.

Saben download utawa kelengkapan khusus ora diperlukan—cukup nuduhake lan ngetokake.

Sabené, yèn ponsènmu ora duwe skanèr sing digawe dhasar, sampeyan bisa nampa ing jaringan lan nemokaké generator kode QR kanthi logo lan skanèr, nggawe interaksi kode QR ora butuh tenaga.

Kapasitas data

QR codes iku bala data, bisa nyimpen informasi gedhe—ribuan karakter dibandingake karo sakdurunge puluhan.

Iki nggawe sampeyan apik kanggo ngodeki tautan situs web, deskripsi produk sing detil, tiket acara, lan informasi kontak, kabeh dadi rapi dipaketake menyang kotak kompak.

Error correction with the best QR code generator

Kode QRDidol nglakuke tiap dina pakai sareng ngedol. Sawetara generator online kalebu koreksi galat sing dibangun. 

Fitur iki mlebu amarga uga nalika kode dhaup njedhul utawa ngendak, scanner ponsel sampeyan masih bisa moco informasi karo tepat, ngilangi kepenak saka kode sing ora bisa dibaca.

Kemampuan Anjugrasa

Kode QR iku chameleons versatile saka zaman informasi, nindakake kanggo kabeh situasi.

Saka menu restoran kanthi tautan sing bisa discan utawa kemasan produk kanthi informasi detil, kode QR nyediakake cara dinamis kanggo nggawe pengguna enggan lan ngandika informasi.

Pangusaha bisa nggunakake kode QR kanggo kampanye pemasaran, sementara individu bisa nggunakake kanggo proyek pribadi utawa ing profil media sosialé.

Gratis lan standar terbuka

Salah siji manfaat utama saka kode QR yaiku aksesibilitasé. Beda karo sawetara format kode batang propietari, kode QR dadi operasi ing standar gratis lan terbuka.

Saben wong bisa muncul utawa nganggo iku tanpa menghadapi biaya lisensi. Iki njaluk ideal kanggo proyek open source.usahanesaka kabeh ukuran lan individu sing pengin nyarengi informasi ing cara sing menarik lan interaktif.

Nggawe QR code sing disesuaikan ndhuwurake kode QR sing digawe ing panyimpenan QR code karo logo

Menyusun kode QR Anda dapat secara signifikan meningkatkan efektivitasnya. Dan prosesnya lebih mudah daripada yang mungkin Anda pikirkan. Ini panduan singkat:

  1. Mlayu menyang NgayogyakartaQR MACANDening nuduhake tautan sing disediakake.
  2. Pilih solusi kode QR lan masukkan informasi sing dibutuhake.
  3. Klik Kode QR Statis atau Dinamis dan hasilkan.
  4. Customize QR code anyarmu karo palet warna sing dipilih, corak, lan mata, utawa tambahi logo merekmu kanggo nambahkening ingat merek.
  5. Lamun wis rampung, panen QR codhe sampeyan kanggo nguji fungsionalitasé. Yen jalan lancar, klik "Submit.""Download" -> "Undhuh"Nglestarikeun iku.

Bonus Tips:  

  • Pilih untuk berkendara dengan kendaraan yang lebih ramah lingkungan.Kode QR dinamismlebu fitur lanjut kaya sunting data lan nyimpen jejak.
  • QR TIGER menawarkan uji coba gratis fitur kode QR dinamisnya, sehingga Anda dapat menjelajahi keuntungannya sebelum membuat komitmen apa pun. Daftar sekarang—tidak diperlukan rincian kartu kredit!

Eksplorasi generasi selanjutnya informasi terenkripsi dengan QR TIGER

Kode bar 2D, khususnya kode QR, cepet ngubah carane kita ngakses lan ngeshare informasi. Lan sajeroning teknologi maju, pembawa informasi sing gede iki ngembang karo iku.

Mereka nggawe proses, nambah efisiensi, lan nyambungake donya fisik lan donya digital tanpa cacat.

Masih, kita cuma mulai nggunakake potensi penuhipun.

Karo QR TIGER, generator kode QR paling apik, sampeyan bakal nyedhiyakake fitur keamanan sing ditingkatake, kapasitas penyimpenan data sing luwih gedhe, lan konten dinamis sing bisa dikiwari walaupun sawise dicetak.

Masa depan informasi yang terenkripsi cerah dan penuh dengan kemungkinan-kemungkinan menarik.


Pertanyaan sing paling sering ditanyake.

Apakah kode 2D sama dengan kode QR?

Kode 2D yaiku istilah sampeyan kanggo piranti kode-kode kotakan sing nyimpen informasi ing loro arah.

Kode QR iku sawijining jinis kode 2D, bisa dikenali dening kotak-kotak ireng lan putih sing khas. Jadi, walaupun kabeh kode QR yaiku kode 2D, ora kabeh kode 2D yaiku kode QR.

Apa bedane antara kode batang 2D lan 1D?

Bedane utama antara barcode satu dimensi lan barcode loro dimensi yaiku kapasitas penyimpanan informasi. Barcode satu dimensi nganggo garis-garis kanggo nyimpen informasi sing terbatas.

Saben sawijining kode batang wadhah dhedhasar, kaya QR codes, nganggo kotak, titik, lan pola kanggo nggandhengake data luwih akeh, kaya tautan situs, tiket, utawa malah rincian kontak, nandhesakake kabeh luwih serbaguna lan kuat.

Apa bedane antara kode batang 2D lan 3D?

Barcodes dua dimensi nganggo grid dua dimensi sing diwenehi kotak, titik, utawa hexagons sing nyimpen data nganggo ngowahi informasi menyang deretan kode cilik sing bisa dibaca scanner.

Saking sisi liyane, barcode tiga dimensi ora nganggo dimensi tambahan kanggo penyimpanan data. Aspek "3D" iku ngaceni struktur fisik barcode, sing diangkat utawa diukir menyang suwene.

Nanging "kode batang 3D" mungkin nggoleki teknologi sing luwih canggih, iki sajeroning dimensi loro karo fitur fisik sing unik.

Karo pangarsipan data sing efisien lan kapabilitas pemindaan smartphone, kode-kode bar 2 dimensi tetap pilihan utama kanggo sawijining aplikasi.

Apa sing diwenehi kode bar?

Iki melibatke proses ngodeki infomasi menyang format visual sing bisa dibaca dening mesin.

Ing ngisor iki kode-kode iki nganti nggawe detil produk, tautan situs web, utawa informasi tiket dadi pola-pola sing bisa diinterpretasi mudah dening pemindai.

Many perusahaan nggunakake iki kanggo nyusun, ngidentifikasi, lan ngelola barang-barang mawa efisien.

Brands using QR codes
RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger