9 Tren Kemasan Pangan kanggo 2024 Sampeyan Kudu Priksa

Update:  December 12, 2023
9 Tren Kemasan Pangan kanggo 2024 Sampeyan Kudu Priksa

Tren kemasan panganan tansah owah lan ngalami akeh inovasi. Nanging, nalika teknologi berkembang, uga panjaluk pelanggan.

Saiki, akeh wong saiki kepengin nyambungake karo merek tartamtu kanthi nggunakake marketing lan branding sing efektif.

Barang sing dibungkus konsumen teka kanthi macem-macem gaya, kemasan, lan macem-macem estetika kanggo nyambung lan melu karo para pelanggan. Sawise kabeh, packaging tansah apa mbujuk kita pisanan.

Pramila macem-macem bentuk kemasan wis muncul saiki kanggo maju lan ngadeg ing antarane merek sing saingan lan luwih nyambung karo target pasar.

Dadi, apa tren kemasan panganan iki kanggo 2024?

Sembilan tren kemasan panganan kanggo 2024

1. solusi teknologi-aktif

Solusi kemasan cerdas minangka salah sawijining tren ing kemasan panganan taun iki.

Kajaba iku, iku uga salah sawijining strategi paling apik sing digunakake saiki kanggo nampilake lan nambah nilai kanggo kemasan panganan sampeyan.

Ora mung dadi tren saiki, nanging solusi teknologi sing bisa diakses nggunakake gadget smartphone, kayata kode QR, nggunakake pengalaman pangguna pungkasan karo produk kasebut.

Kenging punapa? Amarga nduweni kemampuan kanggo sesambungan karo pelanggan lan menehi informasi luwih lengkap babagan produk lan nyambungake kanthi online.

QR code on packaging

Ing Kode QR BlackPink Oreo kampanye iku salah siji saka conto paling apik fitur iki.

Klompok bocah wadon K-pop sing misuwur ing donya lan merek cookie sing populer kasil ningkatake keterlibatan kanthi nambah kode QR ing kemasane.

Kode QR digawe nggunakake agenerator kode QRonline, lan wis akeh solusi QR utawa jinis sing bisa digunakake kanggo incorporate ing packaging Panjenengan, gumantung ing informasi sing arep kanggo saiki.

Contone, sampeyan bisa nyithak kode QR video bebarengan karo kemasan sing bakal nuduhake video babagan crita manufaktur produk sampeyan.

Utawa kode QR situs web sing bakal ngarahake menyang situs web utawa perusahaan supaya luwih ngerti bisnis sampeyan.

Ana akeh solusi kode QR khusus kanggo kabutuhan sampeyan nggunakake teknologi fleksibel kasebut.


2. Kemasan produk sing lestari lan ramah lingkungan

Sampeyan bisa nggunakake kemasan panganan kanggo ningkatake kelestarian ing jangka panjang lan, ing wektu sing padha, mbantu lingkungan.

Tren kemasan panganan sing lestari mbutuhake kurang nggunakake sumber daya alam sing ngidini perusahaan terus nggawe kemasan produk panganan kanthi biaya sing luwih murah lan nambah kelestarian sakabehe ing jangka panjang.

Institut Indeks Keberlanjutan Global nglaporake manawa 400 perusahaan bisnis sing paling misuwur ing donya nemokake manawa tujuan kelestarian wis tikel kaping pindho.

Salajengipun, kanthi nggunakake kode QR, perusahaan, lan perusahaan bisa nggawe kesempatan inovasi ing kemasan panganan nalika tetep lestari ing wektu sing padha.

Contone, merek CPG bisa ngilangi manual kemasan panganan utawa pandhuan instruksional lan ngalih menyang kode QR PDF.

Kanthi nggunakake iki, perusahaan manufaktur panganan lan industri liyane sing gegandhengan karo bisnis bisa langsung nampilake informasi kasebut menyang pangguna pungkasan liwat gadget smartphone kanthi mindhai.

Packaging QR code

A Kode QR PDF bisa dicithak bebarengan karo kemasan panganan, leaflet ukuran cilik sing ngidini akeh perusahaan ngirit biaya saka nyetak sewu halaman sing larang regane lan mbebayani kanggo lingkungan.

Kode QR PDF hemat biaya, luwih ramah lingkungan, lan inovatif ing wektu sing padha.

3. Tren kemasan panganan sing didorong crita

Pelanggan pengin krungu crita pribadi merek sampeyan. Lan ora bisa luwih trep lan gampang yen bisa ngakses kanthi pindai piranti smartphone.

Kanthi unsur kode QR, sampeyan bisa ngasilake kode QR video utawa kode QR galeri gambar lan nggabungake ing kemasan panganan kanggo nggawe tren kemasan panganan interaktif lan nyenengake para pelanggan ing wektu sing padha.

Contone, merek minuman, Pepsi, bakal miwiti kemasan khusus kanggo produk kanthi nggunakake tag NFC lan kode QR!

Pepsi QR code

Botol lan kaleng edisi winates, kasedhiya ing pengecer saiki, dicithak nganggo kode QR sing ngarahake para pembeli menyang PepsiHalftime.com.

Situs anyar iki ngemot cuplikan ing mburi layar lan saringan kasunyatan sing ditambah.

Ora mung migunani kanggo kemasan panganan, nanging uga alat sing cerdas kanggo perusahaan manufaktur peralatan pawon.Kode QR kanggo pawon ngidini dheweke menehi pandhuan lengkap babagan panggunaan produk.

4. Tren kemasan panganan minimalis

Minimal food packagingMinimalisme isih dadi tren gedhe ing desain kemasan panganan.

Sawetara industri kemasan wis nyimpang saka desain mewah lan rame lan ngrampungake kesederhanaan kanthi pendekatan label lan kemasan sing jelas.

Minimalisme lan kesederhanaan ing desain kemasan ana ing kene kanggo tetep lan ing mangsa ngarep. Nalika padha ngomong, kurang tansah luwih.

Salajengipun, mbantu nyorot nilai produk lan ora ngalahake pelanggan kanthi grafis lan karya seni sing flamboyan.

Konsumen wis kepunjulen lan digunakake kanggo kemasan desain mewah lan warni, lan mulane menehi tampilan minimalis minangka ambegan hawa seger.

Nggawe desain sing prasaja lan minimal ora mung ndadekake kemasan katon resik, elegan, prasaja, lan sumilir ing paningal. Nanging uga nyuda biaya proses manufaktur sampeyan.

5. Kemasan sing disesuaikan

Salah sawijining tren utama ing kemasan panganan yaiku panjaluk gaya khusus.

Masa depan desain lan pangembangan kemasan panganan njanjeni kemasan desain sing luwih disesuaikan kanggo nyepetake jurang kasebut lan nyambungake kabutuhan konsumen lan kasunyatan produk.

Kanthi nambah kecepatan produksi, personalisasi kemasan panganan saiki dadi trendsetter.

Konsumen pengin panganan lan cemilan kanggo nyukupi kabutuhan unik lan terus-terusan, lan desain kemasan sing inovatif kanthi sentuhan unsur pribadi bisa mbantu merek ngrampungake tantangan kasebut.

Global pasar kemasan pribadi wis nyekseni wutah sing mundhak sajrone pirang-pirang taun amarga tren kemasan mewah ing antarane merek internasional lan lokal.

Kustomisasi sing saya tambah ing kemasan panganan ing ndonya wis menehi dorongan utama kanggo pasar kemasan pribadi.

Sanajan tren kemasan panganan khusus ing industri kasebut durung terjangkau kanggo bisnis panganan sing luwih cilik, isih ana macem-macem cara sampeyan bisa ngatur kemasan sampeyan.

Personalisasi ing kemasan panganan bisa uga kalebu panggunaan tas, kothak, stiker, utawa malah tag hadiah kanggo nambah kelingan merek lan daya tarik.

6. Kemasan panganan sing nyurung e-commerce offline menyang online

warta supermarketnglaporake manawa tuwuhing grosir online mundhak ing tengah-tengah wabah pandemik Coronavirus. Pasinaon nuduhake yen 43% nindakake blanja Grosir online dibandhingake sajrone nem wulan kepungkur tinimbang 24% rong taun kepungkur.

Kanthi jagad tanpa kontak, toko kelontong bisa nggunakake kode QR ing toko minangka cara tanpa kontak kanggo blanja.

Contone, Tesco, toko Grosir populer karo akeh cabang pasar internasional, sakbenere nggawe pasar adhedhasar gaya urip ing negara Korea Kidul.

Kode QR ditempelake ing barang kemasan panganan sing, nalika dipindai, bakal nampilake produk ing layar smartphone pangguna lan nggawe pesenan sanajan ngenteni sepur utawa bis.

7. Tren desain kemasan panganan sing bisa ngumpulake umpan balik

Ulasan produk lan ngumpulake umpan balik penting. Umpan balik saka pelanggan mbisakake lan nyepetake perusahaan kanggo tuwuh.

Umpan balik menehi rasa interaktivitas antarane produk sampeyan lan pangguna pungkasan lan ngidini dheweke ngerti apa sing kudu ditindakake kanggo nggayuh tingkat sing luwih dhuwur.

Nggunakake inovasi QR, merek CPG bisa ngalih menyang cara sing luwih lancar lan tanpa kontak kanggo ngumpulake umpan balik nggunakake alat digital kasebut.

Akeh perusahaan lan bisnis, kayata AirVote lan malah Greater Hyderabad Municipal Corporation (GHMC), wis mutusake kanggo nyedhiyakake kode QR ing jamban umum kanggo umpan balik saka pangguna.

8. Retro lan Vintage packaging + packaging modern

Kemasan Retro lan Vintage ora bakal metu saka gaya; Nanging, sampeyan bisa tansah eksprimen karo cara anyar kanggo pengaruh lan inovasi pengalaman pelanggan, lan salah siji cara kanggo nambah modernitas kanggo iku nggunakake kode QR sing bakal mimpin menyang dimensi online.

Sampeyan mesthi bisa nggawe desain kemasan panganan sing luar biasa lan unik kanggo dheweke, sing bisa digayuh kanthi cara kalebu struktur desain kemasan lan fitur fungsional.


9. Tren desain kemasan anti-palsu

Produk palsu ora mung umum ing industri rasukan, nanging masalah pemalsuan ing sektor panganan uga wis nyusup ing endi-endi, lan industri manufaktur panganan isih nglawan masalah sing terus-terusan iki.

Kanggo mbantu ngatasi masalah iki, kode QR ing produk panganan bisa digunakake kanggo nglacak lan ngenali barang panganan palsu

Tren Kemasan Pangan ing 2024 + teknologi = Sukses digital kanggo merek CPG

Kanthi tren anyar ing kemasan panganan sing terus-terusan muncul, sampeyan mesthi bisa nyoba cara anyar kanggo nggawe kemasan produk sampeyan menarik lan nyenengake kanggo target pasar sampeyan.

Kanthi ngandika, apa wae jinis kemasan inovatif sing bisa digawe, sampeyan bisa nggunakake kode QR kanggo nyambungake pelanggan offline menyang online lan nggawe marketing produk sakabehe nyuda pengalaman pelanggan lan duwe retensi kanggo merek sampeyan.

Kanggo pitakonan kode QR liyane, sampeyan bisa hubungi kita dina iki.

RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger