GS1 Barcode Dijelaskan: Bahasa Universal Produk

Update:  May 27, 2024
GS1 Barcode Dijelaskan: Bahasa Universal Produk

Ing sakala cepet ing dunya kang konsumen minat dipatoni, perusahaan kudu tetep ngerti lan ngerti soko pangertene konsumen.GS1 barcode Ialah harta suci bagi para pemilik bisnis berpengalaman dan pelanggan yang ingin tahu.

Kode-kode bar—wah iki nengen ora saged—nduwèni saben panggonan lan ing antarane salah siji identifikasi produk paling akrab sing ana saiki. Tapi yen kita ngomongi manèh?

Kita ngomong tentang kode batang sing patuh karo standar GS1, ngomong basa sing universal sing pitakonan banget ngganti cara bisnis dadi.

Waca terus lan telusuri apa, sapa, lan mengapa ajahe ajahe GS1-dikuwasa sihir, lan katemu generator kode QR canggih karo logo kanggo nggawe sampeyan njupuk awal ing wektu inovasi sing menggairahkan iki.

Apa iku GS1?

GS1, singkatane Global Standards 1, yaiku organisasi non-profit sing diakoni ing sak-awak jagad sing ngarusak penggunaan standar kode batang global.

Iki standar rantara paling luas dijenengi ing jagad lan uga pemasok resmi GTIN (Global Trade Item Number), EAN (European Article Number), lan UPC (Universal Product Code).

Nggawe rapat karo jaringan bisnis cilik lan gedhe, GS1 mbabarake kerangka kerja kang komprehensif kanggo ngenali lan ngandhani produk, lokasi, lan liyane secara seragam.

Mereka mainakeun peran penting dina ngahayani informasi consistent lan transparan sababaraha prosés rantai pasokan, nglebokakeun, nyegat, lan nganggo informasi dawa.


Ngerteni kode batang GS1

Carane barcode sing didasari GS1 bisa dadi?

Iki nunggu tipe kode barcode sing sampean carane, 1D barcode (misal, UPC, EAN) utawa 2D barcode (misal, QR Code, Data Matrix).Kode QR dinamisatau matriks data.

Barcode satu dimensi duwe kapasitas data sing terbatas, bisa dikenali visual minangka linear, karo garis-garis vertikal lan celah di antarane, lan butuh pemindai laser dasar kanggo maca lebar lan jarak barcode.

Kode-kode iki biasane duwe Nomor Barang Dagangan Global (GTIN) sing dienkripsi ing simbol kode batang, sing nganggo perusahaan saka produk sing spesifik diambil.

Nalika dibandingake, barcode saka dua dimensi bisa njupuk informasi sajeroning aran sing bisa disimpen, kalebu nomer batch, tanggal kedaluwarsa, nomer lot, lan malah URL. Sampun dadi bentuk sing kompleks lan dibaca dening pemindai gambar.

GS1 tautan digital, khususnya, iku kode QR sing nganggo struktur standar sing disebut sintaks Uniform Resource Identifier (URI). Data iki duwé domain, kunci identifikasi utama, kualifikasi kunci, lan atribut data.

Nalika QR kode di-scan, resolver ngartikan informasi sing di-encode lan identifikasi produk uniké kanggo nyedhiyaké data sing relevan kanggo sektor-sektor sing cocog.

Menurut GS1 US, GS1 DataBar serbaguna dapat digunakan untuk mengidentifikasi produk di berbagai industri, termasuk ritel, kesehatan, dan makanan.QR code bakal ngganti kode barcodeing 2027, nanggapi dunia bisnis kanggo masa depan pengalaman konsumen anyar lan apik lan pelacakan rantai suplai.

Jenis-jenis kode batang GS1 yang berbeda

Types of gs1 barcodes

Saiki mikirake dadi anggota klub elit Global Standards 1, pertimbangaken kabeh opsi barcode sampeyan lan pilih kasedhiya sing paling cocog karo kebutuhan sampeyan. Ing kene ana beberapa jinis barcode sing ditawani GS1 US:

UPC adalah singkatan dari Universal Product Code.

Kode Produk Universal A (UPC-A) yaiku sawijining jinis kode batang UPC sing disertifikasi GS1 kang diwenehake saka 12 angka sing nggawe identifikasi produk lan produsené. Iku yaiku jinis kode batang sing paling populer lan paling luas digunakaké ing Amérika Lor.

Ing angka iki bisa dipecahake menyang prefix perusahaan sing ditetepake GS1, sing ngerti siapa sing tanggung jawab kanggo nganggit utawa ngedistribusian produk.

Terus, ana referensi barang, sing dianggep minangka identifikasi unik produk khusus. Mung, ana angka cek sing njamin pemindaian sing bener. Kode-kode iki lumrah banget ing toko-toko kelontong lan pedagang massal liya.

UPC E

Kode Produk Universal E (UPC-E) yaiku kode batang linear liyane sing ngijini GTIN-12s kanggo diterapake menyang paket-paket cilik ngendika UPC-A ora bisa cocok.

Ketampi luwih sempit amarga nganggo metode zero-suppression kanggo ngecilake GTIN-12 menyang 8 digit.

Kode-kode iki digunakake global lan biasane ditemokake ing barang eceran cilik kaya ing kemasan rokok, permen karet, utawa kosmetik.

EAN 13

Barcode EAN-13, uga dikenal minangka European Article Numbers, yaiku barcode 1D sing padan.GS1 AS.Barcode UPC-A. Paling umum dikenali di Eropa dan digunakan secara global untuk identifikasi produk dasar.

Sesuai jenenge, barcode iki duwe 13 digit: GTIN dhewe, digit cek, lan kadang-kadang informasi liyane sing spesifik kanggo wilayah. 

Sampeyan kemungkinan bakal nemokake kode-kode iki utamane ing barang dagangan titik persimpangan titik penjualan (POS) nanging uga ing industri-industri liyane, kaya perawatan kesehatan, perpustakaan, e-commerce, lan manufaktur.

GS1 128

GS1-128 nggunakake serat GS1 Application Identifiers (AIs) kanggo ngandhani informasi atribut kaya nomer partai utawa lot, tanggal paling apik, kualitas, bobot, lan liyane.

Kode pangenalan iki apik kanggo aplikasi logistik, ngkodeake GTIN utawa Kode Kontainer Pengiriman Serial (SSCC) ing label logistik, kasus, lan palet.

Kode QR

Gs1 QR code parts

Ana pirang-pirang jinis wong ing donya iki.jenis-jenis kode QR yang berbedaSampeyan mungkin wis ndeleng ing warung kopi lokal utawa stasiun kereta api. Tapi karo standar GS1, wujud segi iki luwih tinimbang pembayaran tanpa uang kertas lan akses menyang peta digital.

Nomor GS1 ing tautan QR digital dadi tanda unik kanggo nggolèki kabeh produk, ngowahi loro-loro nanging ngasihaké informasi produk lengkap menehi konsumèn.

Suatu inisiatif yang dipimpin oleh GS1 US yang disebut "Sunrise 2027" menandai pergeseran penting menuju kode batang dua dimensi di titik penjualan (POS); banyak negara sudah mulai memperkenalkan standar tersebut.Kode QR GS1Ingkang pindhah minangka pangarep pelanggan sing mlebu.

Data matrix

Iki barcode GS1 dua dimensi liyané sing bisa nyimpen informasi gedhé banget nganti tetep muwus menyang barang-barang kasebutan ruang terbatas, nglakoni kanggo produk kasehatan kaya instrumen medis utawa farmasi.

Saking ragamane, matriks data dipigunani kanthi apik ing konstruksi lan barang konsumsi (CPG), amarga barang iki direncanakake kanggo tahan lamun ditemtokake sadurunge dibeli.

Saben data matrix barcode mirip karo kode QR marang aplikasi serbaguna, kode QR digunakake luas kanggo pemasaran lan pangiriman informasi, sementara data matrix iku luwih umum ing setting industri.

EAN 8

EAN-8 iku barcode 1D sing ngikutake pedoman GS1 kanggo mbabarke barcode lengkap UPC-A utawa EAN-13 nalika ora bisa muwus ing kemasan cilik karo ruang terbatas.

Sampeyan diwenehi kode GTIN kanthi 8 digit, dipigunakake kanggo barang dagang cilik, kaya kosmetik (contone, lipstik, maskara), alat tulis (contone, pensil, penghapus), lan barang keras cilik (contone, sekrup, baut).

ITF 14

ITF-14 duwe penampilan sing luwih unggul tinimbang UPC utawa EAN standarmu, amarga diapit ing ngisor, sing nggoleki barcode gambar ndhase lan nambah akurasi pemindaan.

Kode-kode bar ini biasane digunakake ing kemasan tertenari utawa transit produk, kaya kasus, karton, utawa palet, sing luwih terlibat ing distribusi umum (pergerakan produk nganti gudang) tinimbang titik jual.


Kenapa nganggo kode produk sing di-panggonake GS1?

Purpose of a gs1 barcode

Nganyari manajemen inventaris

Ketika kode GS1 diakui secara global, itu membantu pelacakannya di seluruh dunia.Pengelolaan inventarisDening ngwasaake pangertene marang kabeh wong ing rantai pasokan babagan detil produk, ora katerangan basa utawa lokasi.

Perusahaan uga bisa ngontrol barang individual utawa pengiriman kabeh selama proses. Kode-kode iki ngungkapake informasi real-time, ngijini pengiraan produk sing lebih apik, kurang stockout, lan respons sing ditingkatake marang tuntutan sing ngandhut.

Jejeran pasokan sing aman tracking

Karo GS1, produk ing saperlu disimpenake menyang rantara, diinjukake, lan dideteksi.Rantai pasokanBisa diikuti menehi asalipunika lan dipetani menyang sagedéan perjalananné, ngurangi kemungkinan kiriman aya diarahkeun atanapi diarahkeun.

Mituruté, kode-kode sing terkait karo GS1 duwe keuntungan saka nggabungake karo GS1 Global Data Synchronization (GDSN), data pool sing nggandhengi logistik, detil label, lan berkas digital karo mitra dagang ing seluruh dunia.

Verifikasi otentikasi produk

Barcode standar GS1 nyerang palsu nganggo cara ora langsung dening nuduhake rasa percaya sing kuat lan dasar kanggo jejak lanjut.

Saiki konsumen nglewati kode GS1 produk, bisa ngeliat saka ngendi produk iki, bahan khususé, prosés manufaktur, lan liyane.

Ngluwihi biaya sing gedhé secara signifikan

Saben sing ngracak tingkat stok saben tahap dilakukan mudah karo kode produk GS1, stok berlebihan, lan stok kurang ora lagi masalah. Iki ngerti ruang simpen ora kena limbah, lan luwih sedikit penjualan ilang.

Amargi kode-kode standar iki ngijiniaké data sing akurat, ngkepi risiko kesalahan manual, kanggo ngirit waktu lan biaya kerja.

Informasi produk sing luwih lengkap

Kode produk GS1 mbukak pintu meneng dunya data sing diatur dalem format standar.

Iki ngarti sampeyan bisa ngumpulake informasi otomatis kaya jeneng produk (termasuk merek lan tipe), konten nutrisi, detil alergen, daftar bahan, spesifikasi kemasan, lan liyane.

Aplikasi dunia nyata dari kode batang standar GS1

Industries using gs1 barcodes

Kesehatan

Kode GS1, khususnya kode matriks data, dipasang ing obat resep supaya tenaga medis bisa mudah ngidentifikasi setiap obat. Iki pastikan obat sing bener dikasihake menyang pasien sing bener ing dos sing bener.

Iki uga tumrap karo catetan medis elektronik, nalika para pangambe bisa ngakses riwayat medis lengkap pasien ing detik, menehi pandangan komprehensif menyang reaksi obat negatif lan alergi.

Apa arti kode batang standar GS1 bagi kesehatan? Iki artine kurang ruang kanggo kesalahan, identifikasi efisien barang medis, lan pengalaman pasien sing aman.

Eceran

Anak laki-laki yang malas.QR code GS1 tautan digitalBarcode 2D utawa 2D arah kasebut katonipun mligi popularitas lan ngembangake aplikasi ing cangkem retail. Pelanggan bisa ngakses informasi produk langsung nganti nglakoni smartphone kamerane.

Kode-kode iki ora mung nyedhiyakake pengalaman belanja interaktif kang apik kanggo konsumen nanging uga ngurangi jumlah teks sing dicetak mlebu kemasan produk, nggawe desain sing luwih rapi lan ngurangi biaya cetak.

Manufaktur

Carane kode QR kerjanganyari? Kajaba ing wektu iki, kode batang GS1 2D bisa nyimpen informasi sing luwih gedhe tinimbang kode batang 1D, mlaku menyang jero GTIN dasar.

Kekayaan data ing kode-kode iki sing apik kanggo melacak produk secara komprehensif menyang proses manufaktur kabeh kanggo ngawasi kontrol kualitas.

Carane ngawali perjalanan kode QR sampeyan nganggo generator kode QR karo logo

Ora yakin carane kanggomembangkitake QR kode gratisPertama kali? Dengan pembuat kode QR yang canggih, sampeyan bisa nyemplung menyang dunia menarik kode QR lan ngrungokake aplikasi cerdasé ing limang langkah sederhana:

  1. Mlebu menyang kamar tidurmu.QR Macanlan log menyang akun sampeyan, utawa klik DAFTAR yèn sampeyan durung ana. 
  2. Pilih solusi QR code sing cocok karo kebutuhan sampeyan (contone, URL, Berkas, vCard) lan lebokake informasi sing perlu.
  3. Pilih QR statis utawa QR dinamis, terus klik Mbangun QR Code.
  4. Sesuaikan kode QR Anda dengan warna, pola, dan mata yang berbeda sampai Anda puas, dan unggah logo merek Anda untuk mempromosikan pengenalan merek.
  5. Uji-scan QR codhe mu untuk ngecek yakin jalan sing apik, terus klik Unduh kanggo simpen. 

Nasihat: Masih anyar karo kode QR? Cek maneh variasi panggunaané!templates gratisonline kanggo kartu bisnis, poster, menu, lan liyane sing bisa disesuaikake karo cara sing profesional lan apik.

Keunggulan GS1: Lebih saka barcode wae

Ing sajroning rantai pasokan sing efisien, adoh GS1-powered barcodes sing dadi konduktor sepi sing nyelarani pergerakan sing lancar saka produk.

Kode-kode batang GS1 bisa ngunjukake iki amarga dhewe kabeh ngomong basa umum sing ngerti dening wong, sawijining ing donya, lan duwe daya aneh kanggo ngendhelake jumlah sing gedhe informasi khusus produk.

Sampeyan bisa ngelihat iku minangka tali ora kelih sambungan sing nyambungkan prodhuk, distributor, pedagang eceran, lan akhire, konsumen ing titik jual (POS).

Karo QR TIGER, generator kode QR sing canggih karo integrasi logo, sampeyan bisa nyoba apa sing ditawani teknologi apik iki lan ngikutake bisnis sampeyan ing pergeseran global sing seru.


Kertanegara sing paling aneh?

Apa tujuan GS1?

GS1, organisasi nirlaba, ngatur standar kanggo ngidentifikasi produk, layanan, lokasi, lan aset sedunia.

Tujuane iku menehi basa sing umum kang nggawe pelacakan rantai pasokan, transparansi, lan komunikasi.

Apa bedane antara kode batang GS1 lan kode batang biasa?

Barcode sing didamel kanggo GS1 ngenehi standar barcode sing diakui global, maneh sing bisa ngerti informasi sing diakode lan duwe potensi kanggo nindakake detil tambahan.

Kode-kode bar regular, saka sisi liyane, bisa digawe dening perusahaan individu, ora tentu bisa dibaca oleh kabeh, lan bisa ngandika pangenalan produk dasar sematar.

Sapa sing butuh barcode standar GS1?

Barcode standar GS1 khusus banget gunane kanggo bisnis sing arep nggoleki produk kanggo pedagang gedhe utawa pasar online.

Saben wong sing pengin ngembangake bisnisé uga kudu duwe kode-kode iki kanggo mbesut komunikasi seragam nganti sektor lan mitra sing beda.

Apa aturan GS1?

Standar GS1 iku instruksi detil kanggo kode GS1 lan penanda produk liyane kanggo menehi informasi sing bisa dipunani, diterjemahkan, lan dipahami secara universal.

Brands using QR codes
RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger