Infographics: Cara Nggawe Kode QR

Update:  May 23, 2023
Infographics: Cara Nggawe Kode QR

Akeh wong sing isih bingung lan bingung babagan apa sing ditindakake kode QR lan cara kerjane.

Kanthi prasaja, kode iki minangka gambar piksel cilik sing sampeyan deleng ing meh kabeh lan apa wae, sing sawise dipindai, bakal nuntun sampeyan menyang informasi online. 

Cara nggawe kode QR gampang kanthi platform online sing bener.

Nalika sampeyan mindhai nganggo kamera telpon, dheweke bakal ngarahake menyang situs web, URL, aplikasi web, kaca media sosial, lan liya-liyane.

Ana akeh kemungkinan karo kode kasebut lan iki isih dadi puncak gunung es.  

Luwih akeh sampeyan sinau babagan kode kasebut, luwih maju lan canggih sampeyan bakal bisa njupuk kauntungan saka kode kasebut.

Sampeyan mung kudu nemokake teknik utawa strategi apa sing paling apik kanggo sampeyan maksimalake efek potensial saka kode QR ing merek bisnis sampeyan.  

Gegandhengan: Jinis kode QR: 15 solusi QR utama lan fungsine

Visualisasi ing ngisor iki mbahas kode QR babagan infografis utawa perwakilan visual kanggo pangerten sing luwih apik:

Offline to online QR code

Kode QR Dinamis vs Statis: Napa kode QR dinamis luwih apik? 

Kanggo wiwitan, penting kanggo ngerti rong jinis utama kode QR: dinamis lan statis.

Kode statis minangka kode QR tetep sing yen ditugasake karo alamat web utawa tujuan tartamtu, ora bisa diowahi maneh.

Kode dinamis luwih fleksibel. Nduwe kemampuan kanggo dianyari ing sadawane dalan sanajan wis dicithak lan disebarake.

Ora mung kuwi, nanging pelacakan data uga kasedhiya ing jinis iki. Kode dinamis ngidini akses menyang informasi wektu nyata.

Informasi iki kalebu kaping pirang-pirang wis dipindai, lokasi mindhai, lan jinis piranti sing digunakake

Cara Sampeyan Bisa Nggunakake Kode QR

Saiki sampeyan ngerti dhasar kode QR, pitakonan sabanjure kanggo takon dhewe yaiku, "apa sampeyan butuh siji?"

Ing kasus paling, sampeyan mesthi bakal, lan kene sawetara conto kanggo menehi idea saka macem-macem lan kemungkinan telas karo kode iki.

Pengaruh Media Sosial?

Nuduhake pranala media sosial ora dadi masalah yen target pamirsa yaiku wong sing ana ing internet.

Nanging yen sampeyan pengin nyoba ngiklanake akun media sosial sampeyan ing cara offline kayata poster, ora ana sing bakal ngalami kerumitan ngetik link URL sampeyan, apa maneh goleki akun khusus sampeyan lan iki minangka dilema sing gampang ditanggulangi dening kode QR.

Kanthi scan siji kamera telpon, wong bisa diarahake menyang dhaptar kaca media sosial sampeyan.

Nanging, kode QR uga minangka alat sing kuwat banget ing komunitas online.

Tinimbang nyathet kabeh kaca media sosial, sampeyan mung bisa nyedhiyakake gambar kode QR siji.

Salajengipun, sampeyan bisa ngganti akun sing disambungake nalika sampeyan kudu nganyari.

Ora perlu bali menyang kabeh panggonan sing wis dikirim pranala lan ngganti kanthi manual.

Pemilik bisnis?

Minangka pemilik bisnis, sampeyan bakal pengin nggawe sing paling apik saka marketing digital.

Aja kuwatir amarga kode QR minangka bahan penting ing perkara kasebut.

Kanggo pamula, sampeyan bisa duwe kode QR sing dicithak lan dikirim ing ngarep toko sing bakal ngarahake pelanggan menyang kaca kebangkrutan sing bisa ndeleng produk, layanan, lan konten promosi anyar.

Tinimbang iklan gambar sing khas karo poster, bayangake yen wong nonton video!

Ora mungkasi ana, nggawe bisnis sampeyan luwih interaktif karo kode QR uga bisa.

Gampang banget kanggo nggawe game mindhai utawa kode sing dialihake menyang saringan lan game media sosial.

Contone, sampeyan bisa menehi hadiah diskon 10% kanggo 10 scanner pisanan lan keuntungan sing beda kanggo wong sing sukses.

Sawise sampeyan nggawe tren kanggo toko sampeyan, pelanggan sampeyan bakal bali maneh.

Tips Kanggo Kode QR Sukses

Nalika kode QR minangka alat sing migunani, fungsi ora ana apa-apa nalika ora ana pangguna.

Basis kanggo sukses ora babagan carane kompleks fungsine, nanging kepiye carane bisa narik scanner.

Dadi, tindakake iki nalika nggawe kode QR unik kanggo ngoptimalake atraksi lan kapentingan.

Telpon-kanggo-Tindakan

Wong kudu ngerti apa sing bakal ditindakake supaya bisa narik minat. Dadi, tinimbang mung nampilake gambar kode QR, tambahake barang sing bakal narik kawigaten. Telpon-kanggo-tumindak umum yaiku "scan kanggo ngerti luwih akeh" utawa "scan kanggo menang". Sawetara tembung kasebut mbedakake antarane mboseni lan nyenengake. Nalika nambah telpon-kanggo-tumindak, priksa manawa iku ringkes lan ringkes nanging narik kawigaten ing wektu sing padha.

Sijine ing ngendi wae sing penting

Tansah diselehake ing lokasi sing strategis. Yen ora bisa dideleng, ora bisa dipindai.

Kesalahan sing paling umum dening pamilik bisnis yaiku nduwe wong cilik ing pojok poster utawa media cetak, menehi kesan yen ora pati penting.

Putus saka praktik umum iki lan anggep kode QR minangka sorotan media sampeyan.

Cetak kanthi ukuran sing cukup gedhe lan lebokake ing papan sing gampang katon.

Uga, ing kene sampeyan ora mung nimbang mripat manungsa nanging uga mripat telpon.

Sampeyan uga kudu nggatekake scannability kode sampeyan.

Desain Tansah Penting

Kanthi kode QR biasane teka ing ireng lan putih lan kanthi cara resmi, gampang kanggo wong nganggep tokoh-tokoh rumit iki kaya barcode, mung ana kanggo tujuan teknis lan ngluwihi panggunaan wong biasa.

Nanging, kanthi generator kode QR tengen, sampeyan bakal bisa ngilangi masalah iki.

Kanthi QR TIGER, bisa nambah logo sampeyan, ngganti warna, lan liya-liyane, supaya gambar sampeyan katon lan narik minat langsung.

Cara nggawe kode QR sing disederhanakake

Nalika luwih akeh wong wiwit nggunakake ide kode kasebut supaya tetep relevan ing masyarakat modernisasi, sampeyan uga kudu melu ing game kasebut.

Iku bisa uga muni banget teknis lan rumit, nanging yakin, a QR code generator gampang banget.

Minangka gampang kaya wong lan pelanggan potensial mindhai kode QR iki, nggawe iku padha prasaja.

Kanthi mung gaweyan minimal, owah-owahan sing relevan bisa ditindakake kanggo bisnis lan platform liyane.

Gunakake QR TIGER free generator kode QR versi saiki. 

Pitakonan

Kepiye carane nggawe kode QR infographic?

Kanggo nggawe kode QR ing infographics, sampeyan kudu ngunggah file menyang solusi kode QR lan klik ngasilake kode QR. 

Sawise kode QR dipindai nggunakake piranti smartphone, bakal nampilake infographic bakal nuduhake menyang piranti smartphone pangguna supaya luwih gampang kanggo ndeleng ing scan. 

Sematkan infografis iki

<a href="https://www.qrcode-tiger.com/cara-make-a-qr-code"<<img src="https://qrtiger.com/blog/2020/ 05/Carane%20to%20make%20a%20QR%20code_1.png" alt="carane nggawe kode qr ing 2020" /></a>
RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger