Cara Nggawe Tabel Périodik Kode QR Kustom kanthi Simbol

Update:  January 23, 2024
Cara Nggawe Tabel Périodik Kode QR Kustom kanthi Simbol

Tambah pengalaman sinau babagan unsur kimia nggunakake tabel périodik Kode QR kanthi simbol-instrumen inovatif sing nyepetake longkangan antarane sinau tradisional lan teknologi.

Ngluwihi tabel périodik statis, sampeyan bisa ngakses bandha informasi babagan karakteristik lan pinunjul unsur kanthi mung pindai nggunakake smartphone.

Apa sampeyan minangka instruktur, peneliti, utawa mahasiswa, alat dinamis iki nuwuhake pelajaran interaktif ngluwihi watesan buku teks statis.  

Nggawe kode QR kanggo bagan unsur kimia unik iki uga prasaja, nggunakake generator kode QR canggih kanthi logo. Terus maca kanggo mangerteni sing luwih lengkap. 

Nganyarke kode QR saka tabel périodik unsur

Tabel périodik kasusun saka pirang-pirang unsur, saben kanthi jeneng lan simbol sing unik, lan kanggo sawetara, ngeling-eling jeneng lan simbol kasebut bisa dadi nggegirisi. 

Kanthi tambahan akode QR werna sing ngubungake sumber daya online tambahan menyang saben unsur ing bagan, pangguna bisa entuk kawruh luwih akeh babagan sifat lan aplikasi unsur kimia ing pindai. 

Kode warna kode QR kanggo kabeh 118 unsur uga mbantu individu nemtokake lan ngeling-eling panggonane ing grafik.

Integrasi iki ngidini siswa, pendidik, lan penggemar sinau luwih jero babagan kimia, entuk akses menyang informasi sing luwih lengkap ngluwihi apa sing bisa ditawakake tabel périodik biasa.

Kasus panggunaan nyata aTabel périodik kode QR kanthi simbol

Mbayangno duwe atabel périodik sing menehi rincian liyane saka mung nomer atom lan simbol saben unsur. Iki minangka kauntungan saka kode QR sing digawa menyang grafik unsur biasa.

Delengen telung bagan tabel périodik iki sing nggunakake kode QR kanggo nyedhiyakake pengalaman sinau sing luwih informatif, interaktif, lan immersive:

Tembok360 tabel périodik unsur

Wall360 QR code periodic table

Sumber Gambar

Artis Yiying Lu, co-founder lan direktur kreatif Walls360, nggawe tabel periodik unsur interaktif kanthi masang kode QR ing saben unsur lan grup unsur.

Saben kode QR ndadékaké menyang kaca Wikipedia sing cocog karo unsur utawa grup sing nyedhiyakake katrangan luwih lengkap babagan kasebut. Sampeyan ora bisa nemokake ing tabel périodik standar saka unsur grafik.

Tabel périodik video

Periodic table video QR codes

Sumber Gambar

Universitas Nottingham dirilis ingTabel périodik saka Video-tabel périodik sing kasusun saka kode QR tinimbang simbol atom biasa.

Kode QR iki ngarahake pemindai menyang video YouTube cekak saka pembuat film Australia-Inggris Brady Haran sing nerangake lan nuduhake eksperimen ahli kimia sing kerja nyata saka universitas kasebut.

Tabel périodik audio kode QR

Audio QR code periodic table

Sumber Gambar

Vasco D. B. Bonifácio, peneliti lan anggota fakultas Departemen Kimia Universidade NOVA de Lisboa ing Caparica, Portugal, ngembangake tabel périodik audio kode QR saka unsur kasebut.

Tujuwan digawe tabel périodik iki yaiku supaya sinau kimia bisa diakses siswa tunanetra lan tunanetra. 

Kode QR mimpin scanner menyang podcast "Chemistry in its Element" dening Royal Chemistry Society (RSC). 

Cara kreatif liyane kanggo nggunakake kode QR kanggo aTabel périodik unsur kanthi jeneng lan simbol

Kanthi kode QR, sampeyan bisa nggawe tabel périodik dadi alat pendhidhikan sing luwih nyenengake lan ngerti teknologi kanggo saben wong sing kasengsem ing kimia. Mangkene sawetara cara kreatif kanggo nggunakake:

Tabel périodik saka unsur tembok

Pasang tabel périodik sing gedhé saka unsur-unsur sing digawe saka kode QR ing tembok lan supaya para siswa sinau luwih jero babagan donya kimia nalika mindai.

Sambungake kode QR iki menyang sumber daya tambahan lan konten multimedia sing nawakake data lengkap individu babagan saben unsur, kayata properti, sejarah, lan panggunaan nyata.

kertu safety lab

Gawe kertu safety lab kanthi kode QR kanggo saben unsur kimia kanggo menehi siswa, kolega, lan personel lab akses cepet menyang pedoman safety, instruksi nangani, lan langkah sepindah.

Kanthi iki, dheweke dadi luwih ngerti babagan bebaya potensial sing ana gandhengane karo saben unsur kimia, promosi budaya kesadaran safety lan kesiapan sajrone eksperimen.

Tabel périodik kosong PDF kuis

Tindakake kuis isi-in-the-blank babagan bagan unsur kimia, lan gunakake asandi dilindhungi kode QR supaya luwih nyenengake lan nyenengake.

Siswa kudu nganalisa pitakonan lan nggunakake jawaban sing bener minangka kunci kanggo ngakses kode QR.

Dheweke kudu ngetik minangka sandhi kanggo ngakses informasi rinci babagan unsur tartamtu.

Utawa sampeyan bisa nggunakake sawetara kode QR sandi kanggo kuis wektu-meksa. Saben kode QR ndadékaké pitakonan, lan jawaban kasebut minangka sandhi kanggo kode QR sabanjure, sing ngemot pitakonan sabanjure. Sing pisanan mangsuli kabeh pitakonan sing menang.

Kuis jenis iki mbantu ngevaluasi lan nguatake kawruh babagan tabel périodik

Tantangan misteri unsur 

Nduwe tantangan misteri unsur saben dina utawa mingguan ing kelas lan wenehi pitunjuk kanggo siswa sing bisa diakses liwat kode QR. 

Iki nyengkuyung supaya luwih jero babagan unsur lan mindai kode QR kanggo nemokake pitunjuk, nyebabake rasa penasaran lan minat kanggo nemokake informasi anyar.

Amarga jumlah unsur ing tabel périodik ana 118, sampeyan bisa nampilake unsur kimia sing beda-beda lan nyedhiyakake macem-macem konten babagan wektu kasebut.

Interaktif scavenger goleki

Scavenger hunt using QR codes

Sampeyan bisa ngatur mburu pemulung ing njero utawa njaba kelas kanthi ngrusak tabel periodik unsur sing digawe saka kode QR lan nyebarake supaya bisa digoleki siswa.

Sambungake pitunjuk utawa pitakonan babagan sifat, riwayat, utawa aplikasi unsur kasebut menyang kode QR, supaya siswa bisa mindai lan sinau nalika maju ing game kasebut.


Cara nggawe tabel périodik kode QR kanthi simbol GRATIS nggunakake QR TIGER

Nggawe tabel periodik unsur sing digawe saka kode QR luwih gampang tinimbang nindakake eksperimen ilmiah! Sampeyan mung kudu nggunakake piranti lunak kode QR sing dipercaya kanggo nindakake.

Lan sisih paling apik sampeyan bisa nindakake iki tanpa mbuwang repes siji. Cukup tindakake pandhuan langkah-langkah iki:

1. MenyangQR TIGER QR Code Generator— piranti lunak kode QR paling canggih online.

2. Klik solusi kode QR URL lan ketik link menyang kaca web babagan rincian lengkap unsur.

3. PilihQR statislan klikGawe kode QR.

4. Ngatur kode QR. Ngganti werna lan nambah simbol tartamtu saka unsur kode QR ndadékaké kanggo.

5. Jalanake test scan kanggo ndeleng yen kode QR sampeyan bisa digunakake.

6. Pilih format kanggo kode QR. PNG paling apik kanggo panggunaan digital, dene SVG luwih cocok kanggo bahan cetak.

7. KlikNgundhuh. Mengkono bakal nggawa sampeyan menyangPlans & amp; pricing kaca. Cukup gulung mudhun lan ketik email sampeyan ing area sing wis ditemtokake kanggo nampa kode QR sing digawe gratis.

Pasang kode QR menyang PDF tabel periodik sing lengkap utawa kosong lan supaya wong liya nggunakake grafik sajrone kelas, kuis, lan sinau riset. 

Nggawe kode QR ing siji kumpulan nggunakake akehgenerator kode QR

Tinimbang nggawe kode QR siji-siji kanggo tabel unsur périodik, sampeyan bisa gawé sawetara kode QR kanggo saben unsur kimia bebarengan. 

Alat kode QR massal majeng QR TIGER ngidini sampeyan nindakake ing sawetara detik. Sampeyan bisa nikmati fitur iki kanthi rencana Lanjut utawa Premium.

Kepikiran carane nggawe kode QR kanthi akeh lan supaya ora repot? Priksa pandhuan iki:

1. Mlebu menyang akun QR TIGER. Ing spanduk ndhuwur, klikProduk lan pilihGenerator Kode QR Bulk saka menu molor.

2. Ngundhuh cithakan CSV piranti lunak, isi karo data sing dibutuhake, banjur simpen. 

3. Upload file CSV menyang piranti lunak. PilihQR statis,banjur klikGawe kode QR.

4. Ngatur kode QR. Sampeyan bisa ngganti warna lan nambah logo.

5. Jalanake test scan kanggo ndeleng apa iku bisa digunakake. Sawisé iku, pilih tata letak print lan download kode QR.

Cathetan: Sampeyan bakal entuk file .zip sing ngemot kode QR sing digawe. Cukup extract kanggo njaluk kode QR.

Kode QR dinamis kanggo grafik tabel périodik: Apa sing luwih apik?

Sampeyan uga bisa nggunakake akode QR dinamis nalika nggawe tabel périodik unsur kanthi jeneng lan simbol. Jinis kode QR canggih iki nduweni fitur sing bisa nggawe grafik sampeyan luwih nyenengake.

Kepiye carane kode QR dinamis bisa digunakake? Ayo dirembug saben fitur ing ngisor iki.

Ngedit

Sampeyan bisa ngowahi isi kode QR dinamis unsur kimia tanpa nggawe sing anyar.

Sawise nganyari informasi kasebut, owah-owahan kasebut langsung ditrapake, lan sapa wae sing mindhai kode QR wiwit saiki bisa ngakses konten anyar.

Fitur iki nyederhanakake ngatur kode QR, utamane nalika informasi mbutuhake nganyari periodik.

Nelusuri lan analytics

Ngawasi nomer, wektu, basa, lan lokasi pindai lan kumpulake wawasan babagan kinerja lan panggunaan tabel périodik kode QR kanthi simbol nggunakake fitur pelacakan lan analitik kode QR dinamis. 

Contone, sampeyan bisa nglacak nggunakake a Kode QR Google Analytics kanggo mriksa jumlah pindai ing kode QR tabel périodik lan ndeleng manawa entuk keterlibatan saka siswa utawa pamirsa target liyane.

kode QR kadaluwarsa

Sampeyan bisa nyetel kode QR supaya kadaluwarsa nggunakake fitur kadaluwarsa saka kode QR dinamis. 

Nalika kode QR kadaluwarsa, kanthi otomatis mateni lan, gumantung saka panyipta, pemindaian sabanjure bakal ngarahake pangguna menyang kaca kebangkrutan alternatif utawa nampilake pesen khusus sing nuduhake kadaluwarsa.

Iki migunani nalika nindakake kuis lan ujian kimia sing winates wektu. 

Pangreksan sandhi

Password protected QR code

Nglindhungi informasi rahasia babagan unsur kimia sing disusun ing tabel periodik unsur kode QR laboratorium nggunakake fitur proteksi sandhi kode QR dinamis.

Lapisan keamanan tambahan iki mbutuhake personel sing sah kanggo ngetik sandhi sing bener sadurunge ngakses konten kode QR.

Scan laporan liwat email

Kode QR dinamis duwe fitur email sing ngidini sampeyan nampa laporan sing ngringkes data pindai lan analytics langsung ing kothak mlebu email sampeyan. 

Kanthi iki, sampeyan bisa tetep ngerti babagan kinerja lan panggunaan kode QR tanpa kudu terus-terusan mlebu ing dashboard sing kapisah. 

Sampeyan bisa ngatur frekuensi laporan email: saben dina, mingguan, utawa saben wulan.

Solusi kode QR dinamis paling apik saka QR TIGER

QR TIGER minangka generator kode QR paling apik sing nyedhiyakake solusi kode QR dinamis maju kanggo nggawe kode QR kanggo tabel unsur periodik. Mangkene sing paling apik saka piranti lunak kita:

File kode QR

Solusi kode QR file nawakake pendekatan serbaguna lan komprehensif kanggo nyedhiyakake informasi rinci babagantren périodik saka unsur kimia.

Ndhukung macem-macem jinis file, kayata dokumen PDF, Word, lan Excel, video ing format MP4, lan gambar ing JPEG lan PNG.

Nggunakake solusi kode QR iki, sampeyan bisa ngarahake pangguna menyang informasi visual, teks, utawa multimedia sing komprehensif, nambah pemahaman saben unsur ing tabel périodik. 

Kode QR landing page

Nggunakake solusi kode QR landing page, sampeyan bisa nggawe akode QR landing page khusus kanggo saben unsur kimia saka tabel périodik kode QR kanthi simbol sing ngemot informasi lengkap babagan kasebut. 

Ora perlu tuku domain utawa nyewa programmer. Sampeyan bisa ngrancang tata letak lan organisasi konten kanthi antarmuka sing intuisi lan visual kanthi nggunakake alat kustomisasi sing kasedhiya ing piranti lunak kasebut.

Kanthi iki, sampeyan bisa kanthi gampang nyebarake sumber pendidikan sing beda-beda babagan unsur kimia tartamtu ing antarane siswa, kolega, utawa kanca-kanca ing scan siji.

Kode QR MP3

Nggawe tabel périodik Kode QR basis audio kanthi simbol kanthi nyimpen konten audio kanggo saben unsur kimia ing kode QR nggunakake solusi kode QR MP3. Solusi iki ngidini sampeyan ngowahi file audio ing format MP3 utawa WAV. 

Ngonversi panjelasan audio babagan tabel périodik unsur dadi kode QR ndadekake informasi bisa diakses kanggo wong sing tunanetra lan siswa pendengaran. 

Kode QR Google Formulir

Google forms QR code

Sambungake kuis tabel periodik unsur menyang kode QR nggunakake solusi kode QR Google Forms. 

Aja kuwatir yen sampeyan ora ngerticarane nggawe kode QR kanggo Formulir Google amarga iku pancene prasaja.

Cukup menyang platform Google Forms lan gawe kuesioner individu. Salin lan tempel pranala menyang piranti lunak kanggo ngowahi dadi kode QR.

Nalika pangguna mindai kode QR, dheweke bisa mangsuli pitakon sing mbiji kawruh utawa pangerten babagan saben unsur kimia. 

Decode jagad unsur kimia kanthi kode QR

Ngembangake tabel périodik Kode QR kanthi simbol ngowahi tabel périodik konvensional dadi gateway sing ngerti teknologi kanggo kawruh sing sugih.

Inovasi iki ndadekake sinau kimia luwih nyenengake lan trep. Wong bisa sinau luwih saka mung nomer atom unsur utawa simbol kimia. Ing siji scan, padha bisa ngakses kabeh rincian kanggo njelajah.

Umumé, penggabungan iki nggawe pengalaman sinau sing nyenengake, nyengkuyung luwih akeh wong kanggo njelajah lan takon babagan donya kimia.

Nggawe tabel périodik kode QR kanthi ngunjungi QR TIGER QR Code Generator. Ndhaptar akun lan ngakses solusi kode QR dinamis kanthi gratis liwat rencana freemium.


Pitakonan Paling Sering

Apa label ing tabel périodik?

Label ing tabel périodik nyedhiyakake informasi penting babagan saben unsur, mbantu pangguna ngerti lan nyinaoni sifat, prilaku, lan karakteristik unsur kimia. 

Label ing tabel périodik unsur biasane kalebu ing ngisor iki:

  • Simbol
  • nomer atom
  • Jeneng unsur 
  • Massa atom
  • Kelompok unsur lan periode
  • Kahanan fisik ing suhu kamar

Kepiye cara maca tabel périodik?

Saben unsur kimia nduweni simbol unik. Ndhuwur simbol nomer atom. Unsur-unsur kimia kasebut disusun kanthi urutan nambah nomer atom. 

Sing ana ing baris sing padha nduweni sifat fisik utawa tingkat energi sing padha, dene sing ana ing kolom sing padha ana ing klompok sing padha, kanthi reaksi sing padha karo unsur liyane.

Brands using QR codes

RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger