55+ Statistik Panggunaan Kode QR 2024: Fakta lan Wawasan Paling Anyar

Update:  June 19, 2024
55+ Statistik Panggunaan Kode QR 2024: Fakta lan Wawasan Paling Anyar

Kode QR wis dipuji ing saindenging jagad minangka "bocah comeback." Barcode matriks iki njupuk pangguna ing ngendi wae kanthi online nalika dipindai nganggo kamera smartphone utawa piranti mindhai.

Kode QR wiwit taun 1994, nanging dadi misuwur ing taun 2020 amarga jagad iki ngalih menyang gaya urip tanpa kontak minangka langkah pencegahan COVID-19.

Ana dorongan signifikan ing statistik panggunaan kode QR sajrone wektu iki, amarga jagad nemokake potensial panggunaan kode QR kanggo nyelarasake transaksi lan promosi saben dina.

Lan saiki, patang taun sawise kunci pungkasan sing ditugasake pamrentah, saiki wis mutusake jagad iki: Apa kode QR isih relevan saiki?

Statistik kode QR paling anyar nuduhake yen kode QR ana ing kene kanggo tetep.

Apa kode QR, lan kepiye cara kerjane?

Kode QR, utawa kode respon cepet, minangka barcode rong dimensi sing bisa ngemot macem-macem informasi. Padha operator data optik pinter sing bisa nyimpen pranala, file, gambar, audio, video, lan liyane.

Nggunakake generator kode QR online, sampeyan bisa kanthi gampang ngowahi data dadi kode sing bisa dipindai smartphone kanggo akses cepet lan enggo bareng informasi sing gampang.

Amarga kemajuan sajrone pirang-pirang taun, piksel cilik iki bisa nggampangake macem-macem transaksi kayata pambayaran, akses situs web, iklan seluler, lan liya-liyane.

Sampeyan ora mbutuhake peralatan khusus kanthi kode QR. Cukup copot smartphone saka kanthong, pindai nganggo aplikasi kamera utawa scanner QR, lan informasi wis kasedhiya ing pucuk driji.

Kepiye bedane karo barcode 1D?

QR code vs barcode

Ana macem-macem jinis barcode sing ana. Ing antarane 13 barcode sing umum, kode UPC (barcode 1D) lan kode QR (barcode 2D) sing paling populer.

Barcode 1D tradisional minangka barcode linear sing bisa ngemot nganti 85 karakter. Lan amarga padha linear, mung bisa diwaca saka kiwa menyang tengen.

Kangge, barcode 2D, kaya kode QR, bisa ngemot nganti 4.296 karakter alfanumerik lan 7.089 karakter numerik, sing padha karo 2.953 bita data. Sing kapasitas luwih akeh tinimbang barcode 1D biasanipun.

Uga, kode QR iku omnidirectional. Sampeyan bisa mindhai, maca, utawa decode nggunakake smartphone ing sembarang arah.

Wiwitan lelampahan kode QR

QR code history

Iku kabeh diwiwiti ing taun 1994 nalika tim Jepang ing Denso Wave ditugasake nggawe barcode kanggo nglacak komponen mobil sing luwih gampang sajrone proses manufaktur lan produksi. 

Kode QR sing cerdik iki ngarahake ngluwihi watesan barcode tradisional kanthi menehi kapasitas data sing tambah akeh lan maca sing luwih cepet. 

Ing taun 2000, kode QR diakoni dening Standar Internasional ISO, sing netepake minangka format barcode sing ditampa sacara global. Iki mbukak lawang kanggo adopsi nyebar ing industri.

Taun 2002 yaiku nalika ponsel pisanan kanthi pemindai kode QR sing dibangun. Yaiku SHARP J-SH09 sing dirilis ing Jepang. Aplikasi maca kode QR pihak katelu banjur muncul, nggawe pemindaian bisa diakses kabeh wong. 

Kira-kira sepuluh taun sabanjure, teknologi seluler 4G diluncurake, menehi dalan kanggo akses sing luwih cepet menyang internet seluler. Iki uga nyepetake teknologi sing luwih responsif pangguna. 

Kemajuan kode QR pisanan sing kacathet dumadi ing taun 2010 ing AS. Kode QR banjur digunakake dening pengecer elektronik Best Buy kanggo menehi akses lancar menyang rincian produk.

Sawise terobosan kasebut muncul QR Droid dening Android ing taun 2011. Aplikasi pemindai nggunakake kamera telpon kanggo dekripsi kothak monokrom lan mimpin pangguna menyang konten sing dipasang.

Iki nuduhake potensial nggunakake smartphone kanggo njupuk informasi wektu nyata. Iki miwiti pangembangan aplikasi pemindaian liyane, kalebu QR BARCODE SCANNER lan QR Reader, sing dirilis kanggo iOS. 

Ing taun 2014, kemajuan penting liyane digawe, nyorot rilis kode QR Frame dening Denso Wave. Iki nyurung integrasi kode QR karo unsur desain tanpa kompromi kemampuan scanne. 

Logo merek lan unsur dekoratif ditambahake ing sekitar kode QR standar, sing utamane digunakake ing marketing kanggo narik pelanggan. 

Ana peningkatan panggunaan kode QR nalika industri maskapai wiwit nggunakake kanggo boarding pass. Ing antarane taun 2015 – 2019, jumlah boarding pass sing diundhuh ing ponsel tikel kaping pindho saka 0,75 milyar dadi 1,5 milyar. 

Iki nuduhake kenaikan substansial ing adopsi teknologi seluler kanggo lelungan udara, nggawe pengalaman lelungan luwih apik lan trep.

Titik balik utama kode QR kedadeyan sajrone pandemi COVID-19 nalika pembayaran tanpa kontak dadi penting kanggo nglakokake jarak sosial.

Ing taun 2020 lan 2021, versatility kode QR mundhak meh 50 persen ing cara sing digunakake dening pelanggan kanggo mbayar barang lan layanan tanpa kudu ndemek awis utawa kertu maca. Iki menehi pilihan pembayaran sing aman lan efisien sajrone wektu kasebut. 

Taun sabanjure, kode QR katon ing kampanye pemasaran ing pirang-pirang industri.

Bisnis nggunakake kode QR kanggo nyedhiyakake tawaran eksklusif, akses situs web, menu tanpa kontak, tiket acara, melu pelanggan ing kampanye kreatif, lan liya-liyane.

Taun 2022 ngalami wutah lan kemajuan kanthi cepet kanggo kode QR.

Miturut nomer: Ringkesan statistik kode QR

QR code statistics

Statistik panggunaan kode QR global nyathet 26.95 yuta scan ing luwih saka 50 negara

QR TIGER QR Code Generator laporan statistik kode QR paling anyar nuduhake kekalahan26,95 yuta scan kabeh ndonya saka kabeh saluran.

Panggunaan smartphone minangka katalis utama kenaikan kode QR. Taun iki, ana 7.1 milyar pangguna smartphone global, sing nuduhake panjaluk teknologi sing luwih dhisik kanggo seluler kaya kode QR.

Kode QR dinamis sing digawe dening pangguna nglumpukake total6.825.842 scan kode QR saka pangguna global-a433-persen nambah luwih saka 2021 angka.

Adhedhasar basis data QR TIGER, ing ngisor iki 10 negara paling dhuwur kanthi kegiatan pemindaian paling dhuwur ing taun 2024:

  1. Amerika Serikat – 43,96%
  2. India – 9,33%
  3. Prancis – 4,0%
  4. Spanyol - 2,91%
  5. Kanada - 2,65%
  6. Brasil - 2,13%
  7. Arab Saudi - 1,92%
  8. Inggris Raya – 1,69%
  9. Kolombia – 1,60%
  10. Rusia - 1,49%

Benjamin Claeys, pangadeg lan CEO QR TIGER, Nanging, njlentrehake: "Kita bisa ndeleng manawa umume pelanggan teka saka Amerika Serikat, nanging ora ateges ora digunakake ing negara liya."

"Aku rumangsa akeh negara liya sing nggunakake kode QR.

Bisa uga nggunakake akeh kode QR statis tinimbang sing dinamis. Aku yakin kode QR mesthi kedadeyan ing endi wae saiki.

47% taun-on-taun wutah kode QR

Bebarengan karo mundhake scan kode QR, kenaikan kondhang yaiku generasi kode QR, sing nandhani kenaikan 47% saben taun ing kabeh negara.

Ing babagan generasi kode QR, ana8 kode QR digawe saben menit- tingkat panggunaan kode QR sing misuwur.

Solusi kode QR sing paling populer

Adhedhasar laporan statistik kode QR sing dianyari QR TIGER, iki 10 solusi kode QR sing paling akeh digunakake:

  1. URL – 47.68%
  2. Berkas – 23.71%
  3. vCard – 13,08%
  4. Link ing Bio (Media Sosial) - 3.40%
  5. MP3 – 3.39%
  6. Landing page (HTML) – 2.98%
  7. App Store - 1,17%
  8. Formulir Google - 1.02%
  9. Menu – 0.99%
  10. Teks – 0,71%

Saka statistik panggunaan kode QR sing ditampilake,47,68% persen saka total kode QR dinamisdigawe nggunakake generator kode QR khusus online yaiku kode QR URL, sing mung nggawe akal amarga kode QR utamane digunakake kanggo pangalihan pangguna menyang tautan web.

File kode QR rawuh ing Panggonan liya karo 23,71%, ngiring dening vCard kode QR (kartu bisnis digital) solusi QR ing 13,08%.

Sisa 1,86% kasusun saka solusi generator kode QR ing ngisor iki:

  • akeh
  • Pinterest
  • Instagram
  • Multi URL
  • Teks

Multi URL

Ing kode QR multi URL iku salah sawijining solusi unik. Nggunakake teknologi iki, saben pangguna bisa ngakses pranala sing beda-beda gumantung saka parameter tartamtu kayata:

  • lokasi
  • Jumlah scan
  • Wektu
  • Basa

Claeys tetep mantep ing potensial kode QR multi URL. "Kita bubar mbantu VeeFriends, proyek NFT dening Gary Vaynerchuk," ujare.

"Dheweke butuh solusi kode QR multi URL sing bakal ngasilake tautan sing beda saben pangguna mindhai."

"Aku yakin manawa kode QR multi URL kita bakal dadi luwih populer, bebarengan karo fitur canggih saka kode QR dinamis kita," tambah Claeys.

2024 fakta kode QR & amp; Wawasan kode QR sampeyan kudu ngerti [55+ statistik kode QR paling anyar]

Kode QR luwih saka mung cara kanggo ngakses situs web. Mangkene sawetara fakta lan statistik umum sing sampeyan ora ngerti:

Bagean 1: Ringkesan statistik kode QR umum


Tingkat nggawe kode QR: 8 kode QR sing digawe saben menit

QR code creation rate

dina iki,8 kode QR khusus digawe ing siji menit- bukti sing jelas babagan kenaikan panggunaan kode QR.

QR TIGERtren kode QR laporan dicethakaké a47-persen panggunaan kode QR taun wutah ing yar.

Kita bisa ndeleng luwih akeh merek sing miwiti perjalanan kode QR, kalebu Hershey's, Pepsi, Burger King, lan McDonald's.

Saiki, ana udakara 20 solusi kode QR khusus sing ana online. Iki ngidini bisnis nggunakake kode QR kanggo macem-macem tujuan.

47,68% pangguna kode QR nggunakake kode QR URL

Most used QR code solution

Adhedhasar laporan statistik kode QR lengkap QR TIGER, kode QR URL minangka solusi kode QR sing paling dikarepake ing ndonya, kanthi47,68 persen bagean pie.

Nomer iki ngandhani yen meh setengah saka populasi global ngerti yen bisa nggunakake kode QR kanggo nyimpen URL utawa pranala situs web, ngarahake pemindai menyang macem-macem kaca online. Ora nggumunake minangka solusi QR sing paling populer.

Kangge, kode QR File (23.71%) lan kode QR vCard (13.08%) dadi nomer loro lan nomer telu ing dhaptar kasebut.

Napa wong mindhai kode QR

QR code user statistics

Laporan pindai kode QR BlueBite ngumumake jumlah wong sing mindhai QR kanggo macem-macem tujuan. Statistik kasebut nuduhake ing ngisor iki:

  • 39% pindai kode QR amarga penasaran
  • 36% pindai kode QR kanggo ngijolake kupon utawa insentif
  • 30% pengin sinau luwih lengkap babagan produk
  • 28% pengin ngerti carane nggunakake produk

Kode QR kanthi pigura lan ajakan tumindak entuk 80% luwih akeh pindai

QR code with logo

Pakar kode QR ujar manawa kode QR sing disesuaikan yaiku80% luwih suksesve saka biasa, umum-looking kode QR.

Salah sawijining tujuan utama kustomisasi kode QR yaiku kredibilitas lan kepercayaan. Dadi, ora mung babagan katon atraktif kanggo masarakat.

Logo lan warna nambah identitas kanggo kode QR, sing narik luwih akeh scanner amarga bisa ngerti asale saka ngendi. Iku nambah rasa aman uga kanggo scanner. Kapercayan iku penting kanggo wong nggunakake luwih akeh.

Plus, ingajakan-kanggo-tumindak menehi arah sing jelas kanggo masarakat babagan apa sing kudu ditindakake karo QR sampeyan, sing migunani banget kanggo wong sing durung ngerti teknologi iki.

91% piranti iOS, 86% pangguna Android duwe scanner QR sing dibangun

Mobile QR code scanner

Mbalik ing taun 2002, telpon seluler pisanan kanthi pemindaian kode QR nyerang adegan kasebut, nanging ora bisa ditindakake nganti pungkasan taun 2010-an.

Ing 2018, Apple mbuwang scanner sing dibangun kanggo iPhone, lan Android 9.0 uga nindakake perkara sing padha.

Saiki, 91 persen pangguna iPhone duwe model wiwit taun 2017, kabeh nganggo scanner sing dibangun dhewe. Wolung puluh enem persen pangguna Android sing nganggo OS 9.0 utawa luwih dhuwur duwe scanner QR sing dibangun liwat Google Lens.

48% wong Amerika nggunakake kode QR kaping pirang-pirang saben wulan

Americans use QR code

Statistik saka Scantrust nuduhake manawa umume wong Amerika nggunakake lan mindai kode QR.

Patang puluh wolu persen nggunakake lan pindai kode QR kaping pirang-pirang ing sasi. Kangge, telung puluh siji persen nggunakake sapisan sasi, lan 22 persen nggunakake kaping pirang-pirang minggu.

Laporan iki kanthi jelas nuduhake manawa mayoritas responden melu kode QR saben wulan lan saben minggu. Angka kasebut ngandhani yen kode QR wis dadi alat utama. 

Pramila penting kanggo bisnis adaptasi teknologi iki kanggo nyukupi konsumen pangguna kode QR.

80% pangguna AS percaya kode QR

Secure QR code

Data kode QR anyar nuduhake yen kira-kira 80 persen pangguna AS nganggep kode QR aman kanggo digunakake. 

Kangge, udakara 20 persen ora yakin yen kode QR aman utawa ora. Iki ngandhani yen ana sawetara kahanan sing durung mesthi utawa kurang kapercayan ing sawetara wong.

Kanggo nutup kesenjangan iki, penting yen bisnis kudu nggunakake generator kode QR sing aman lan nggawe kode QR sing disesuaikan, bermerek, aman.

Bagean 2: Peningkatan kode QR ing COVID-19


Download kode QR skyrocketed nalika pandemi

QR code trends

Kita weruh aTambah 750 persen ing download dijaluk kode QR ing kuartal pisanan 2020 lan kuartal pungkasan 2021.

Bisnis nganut kode QR kanggo nggawe pengalaman interaktif, menehi informasi produk tambahan, lan nuduhake kupon. Panggunaan kasebut malah ngluwihi pendidikan, logistik, hiburan, lan liya-liyane, sing ndadekake popularitase.

Panggunaan kode QR tetep sawise pandemi

QR code facts

Masyarakat umum wis nyatakake kekarepan kanggo terus nggunakake kode QR sanajan pandemi wis rampung.

Restoran, bisnis, institusi umum, lan pamrentah nggunakake kode QR kanggo macem-macem tujuan, nyurung eksposur sing nyebar. Iki banjur normalake panggunaan kode QR ngluwihi kabutuhan pandemik langsung.

Asia minangka pimpinan sing ora bisa dibantah ing Pembayaran QR sajrone pandemi COVID-19

QR payment

Akeh pamrentah Asia sing aktif nggabungake pembayaran kode QR kanggo nyuda panggunaan awis lan transaksi adhedhasar kontak.

Kode QR nawakake alternatif tanpa tutul kanggo awis lan kertu, pas banget karo masalah kesehatan sajrone wektu kasebut. 

Pandemi kasebut ningkatake panggunaan kode QR, utamane ing negara-negara kaya China, India, lan Singapura, kanthi nilai lan volume nyekseni pertumbuhan fenomenal. 

Mundhak lan tuwuh volume telusuran sing gegandhengan karo kode QR sajrone pandemi

QR code insights

Tren kode QR sing saya mundhak wis nduwe peran penting ing popularitas sajrone pandemi COVID-19.

Bisnis wis nuduhake minat ing alat canggih iki, sing nggawe panjaluk solusi tanpa sentuhan kanggo nyilikake kontak fisik. 

Panelusuran sing gegandhengan karo QR sing populer kalebu "kode QR kesehatan" lan "menu QR," sing ndadekake adopsi. Kode QR digunakake kanggo sertifikat vaksinasi utawa pass kesehatan lan menehi pesenan lan pembayaran tanpa kontak.

Verifikasi sertifikat COVID-19 digital EU nggunakake kode QR

QR code certificate

Sawise kasedhiyan vaksin COVID-19 ing Eropa, panguwasa lan perusahaan wajib duwe sertifikat vaksinasi kanggo mobilitas tanpa watesan. 

Kode QR unik iki ngemot informasi babagan vaksinasi, tes, lan status pemulihan individu kanggo verifikasi sing aman. Iki nyebabake lelungan lan entri sing lancar.

Bagean 3: Panggunaan kode QR ing saindenging jagad


Pindai kode QR tikel kaping papat ing taun 2024

QR code statistics report

Miturut laporan statistik paling anyar QR TIGER, scan global wiskaping papat ing 2024, tekan26,95 yuta scan. Kode QR dinamis sing digawe pangguna entuk total 6,825,842 scan.

Jumlah pindaian sing saya tambah akeh ing saindenging jagad iki nuduhake manawa saya akeh wong sing positif marang teknologi kode QR.

95.7% pangguna Cina seneng metode pembayaran kode QR

China QR code

Kode QR nduweni peran integral ing urip saben dinane China. Integrasi karo super-app kaya WeChat lan Alipay wis nggawe trep kanggo proses transaksi. 

Wutah iki wis owah dadi pemindai kode QR sing dibangun ing aplikasi olahpesen. Nggunakake smartphone, pangguna bisa cepet mindhai kode QR pedagang lan mbayar barang lan layanan.

Saliyane proses pambayaran sing luwih lancar, implementasine kode QR sing akeh ing China wis ningkatake e-commerce lan akses informasi sing luwih apik. 

Kode QR Cina dipindai 113.6 yuta kaping mung sajrone 1 wulan

QR code scan statistics

Nalika kita ngomong babagan kode QR, China diarani minangkakatalispangembangan teknologi iki. Senajan Jepang miwiti kode QR, China wis cepet nyekel.

Ing taun 2013, dheweke wis akeh nggunakake kode QR. Ing mung sasi, ana113,6 yuta scan QR kacathet ing China piyambak.

Pangguna Cina melu kode QR 10-15 kaping dina

QR code engagement

Wis pirang-pirang dekade, kode QR wis dadi norma ing China. Sejatine ana ing endi wae - transportasi, pendidikan, panganan, omah, sandhangan, lan hiburan.

Miturut GoClick China, prakiraan nuduhake manawa pangguna China nggunakake lan melu kode QR 10-15 kaping saben dina.

Ing tingkat iki, ora nggumunake yen kode QR wis tertanam ing urip saben dina lan bakal terus dadi fitur sing ana ing endi wae ing taun-taun sing bakal teka ing saindenging jagad.

Amerika Serikat ndadékaké panggunaan kode QR ing saindenging jagad, kanthi total 2,880,960 yuta scan.

QR code scan statistics

Nomer iki cukup njanjeni, amarga 89 yuta pangguna smartphone ing AS wis mindai kode QR ing taun 2022, kaya sing dituduhake laporan Statista.

"Amerika Serikat minangka salah sawijining negara utama babagan kode QR dinamis amarga luwih didorong pasar," ujare Claeys.

AS ndeleng owah-owahan saka menu fisik utawa kertas menyang menu digital sing didhukung dening kode QR.

Ing laporan National Restaurant Association 2022, 58 persen wong diwasa sing ditliti ujar manawa luwih seneng ngakses menu kode QR ing telpon.

Laporan taunan TouchBistro ngandhakake yen pitu saka sepuluh restoran milih kanggo ngetrapake pembayaran seluler lan kode QR.

Tambah akeh panggunaan kode QR ing Amerika Latin

Latin america QR code usage

Amerika Latin wis ngalami owah-owahan gedhe ing lanskap pembayaran, kanthi luwih saka 110 yuta pembayaran kode QR sing ditindakake ing 2022. Lan Mercado Pago, platform pembayaran online paling gedhe ing wilayah kasebut, mimpin iki.

Kemitraan iki penting banget kanggo promosi pambayaran tanpa kontak, entuk paningkatan meh 150 persen ing panggunaan kode QR ing taun 2022. Lanskap pembayaran kode QR ing Amerika Latin terus maju ing taun-taun sabanjure. 

82% konsumen AS ujar manawa kode QR bakal dadi bagean permanen nggunakake telpon

Consumer QR code survey

Umume konsumen AS sing umure 18–44 setuju banget yen kode QR bakal tetep dadi bagian saka urip saben dinane.

Data anyar saka YouGov lan The Drum ngandhani yen 75 persen wong diwasa AS gelem nggunakake kode QR ing mangsa ngarep.

Sauntara kuwi, 64 persen konsumen sing luwih lawas tinimbang 45 gelem nggunakake ing mangsa ngarep amarga kurang yakin yen kode QR bakal tetep relevan ing taun-taun sing bakal teka.

59% responden AS percaya yen kode QR bakal permanen

QR code survey statistics

Survei Juni 2021 ing AS dening Statista ngumumake manawa 59 persen responden percaya yen kode QR bakal dadi bagean permanen saka panggunaan smartphone ing mangsa ngarep.

Iki bisa ditelusuri maneh saka panggunaan kode QR sing terus-terusan lan berkembang ing kabeh dimensi urip kita. 

Saliyane panggunaan ing pambayaran, kita wis ndeleng pengaruhe ing kemasan lan informasi produk, menu restoran, kertu bisnis digital, tiket, lan uga ing wisata real estate, menehi nilai jangka panjang.

India dadi nomer loro, kanthi total 1,101,723 yuta scan

India QR code usage

Ora kaget, amarga ana 40 persen populasi India sing ngerti lan nggunakake kode QR.

Negara kasebut wis nggunakake kode QR ing karcis sepur lan malah ngluncurake BharatQR, solusi pembayaran berbasis kode QR kanggo pembayaran digital wong-kanggo-pedagang.

The Economic Times uga ngumumake ing artikel manawa kode QR meh ana ing endi wae ing India, saka industri tekstil lan restoran nganti organisasi nirlaba.

Nambah adopsi kode QR ing Prancis kanthi kenaikan 51.14%.

France QR code usage

Laporan statistik lengkap kode QR QR TIGER kanthi jelas nuduhake kenaikan adopsi kode QR kanthi agregat patang persen tambah scan saka saindenging jagad.

Nyatane, Prancis rangking nomer telu ing antarane negara paling dhuwur kanthi frekuensi scan kode QR paling akeh.

Nomer kasebut ngandhani yen luwih akeh wong sing nemokake potensial kode QR ing Prancis. Iki amarga faktor sing ana gandhengane karo pandemi, panriman konsumen, lan fleksibilitas ing macem-macem industri.

61% konsumen Jepang wis mindhai kode QR

Japan QR code usage

Sanajan kode QR diciptakake ing Jepang meh 30 taun kepungkur, 39 persen konsumen Jepang durung nate mindhai kode QR.

Cukup ironis, nanging panlitene Ivanti ing taun 2021 nuduhake manawa panggunaan kode QR relatif sithik ing Jepang.

Ing panalitene, kasunyatan sing menarik dicethakaké: mung 41 persen responden sarujuk yen kode QR nyederhanakake transaksi lan nuwuhake jagad tanpa kontak sing aman.

Jumlah pemindai kode QR seluler saya tambah akeh ing AS

Global QR code scanners

AdhedhasarStatistik pangguna seluler BankMyCell ing taun 2024, ana 6.93 milyar pangguna ponsel ing ndonya.

Miturut laporan statistik Statista ing taun 2023, kira-kira 89 yuta pangguna smartphone wis nggunakake scanner kode QR lan wis mindhai kode QR ing Amerika Serikat wae, nambah 20 yuta saka taun sadurunge.

Angka iki dijangkepi ngluwihi 100 yuta ing pungkasan taun 2025.

Dibandhingake karo angka 2020, iku luwih dhuwur dening 26 persen. Angka iki bakal terus mundhak nganti pungkasan taun 2024. Laporan kasebut kanthi jelas nuduhake manawa angka kasebut bakal tekan 100 yuta ing taun 2025.

Part 4: Pangguna kode QR miturut profil demografi


57% wadon, 43% lanang pangguna kode QR

QR code demographics

Ing survey sing ditindakake ing taun 2021, ana 57 persen pangguna kode QR wanita lan 43 persen liyane yaiku pangguna kode QR lanang.

Adhedhasar temuan iki, jelas yen wanita biasane nggunakake kode QR. Ana sawetara faktor sing mengaruhi iki. Salah sijine yaiku wanita nyopir 70 nganti 80 persen keputusan tuku.

Nalika mlebu ing teknologi kode QR, penting kanggo nggatekake kesenjangan jender iki kanggo nggawe sambungan konsumen sing luwih apik.

54% wong diwasa enom mindai kode QR sing gegandhengan karo marketing ing AS

Marketing QR code statistics

Laporan Grafik Pemasaran 2021 ngandhakake yen 54 persen wong diwasa enom umur 18-29 sing paling akeh bisa mindhai kode QR pemasaran ing AS mung.

Laporan kasebut uga nyatakake ing ngisor iki:

  • 48% saka 30-44 taun-lawas konsumen mentas marketing kode QR
  • 44% saka sing umure 45-64 wis dipindai marketing QR
  • 31% saka konsumen 65 lan liwat kacarita wis digunakake kode QR

pangguna kode QR dening income kluwarga

Household QR code usage

Sing nggumunake, panaliten nemokake korelasi antarane penghasilan rumah tangga, pilihan smartphone, lan teknologi kode QR.

Ing survey 2021, ternyata sing nggunakake kode QR asring entuk antarane $30,000 lan $80,000 saben taun. Sing nggumunake, akeh sing duwe penghasilan dhuwur, nggawe luwih saka $ 100,000 saben taun, ora nggunakake kode QR.

Part 5: panggunaan kode QR dening pasar & amp; industri


Pemasaran lan pariwara entuk wutah panggunaan kode QR 323%.

QR code usage growth

Laporan tren kode QR 2024 paling anyar saka QR TIGER nuduhake 5 industri paling dhuwur kanthi panggunaan kode QR paling akeh. Tren pindai kode QR kasebut nuduhake industri ing ngisor iki kanthi jumlah scan paling akeh:

  • Eceran—42%
  • Restoran—41%
  • Logistik—83%
  • Lelungan lan pariwisata—210%
  • Pemasaran lan pariwara—323%

Luwih saka setengah bisnis AS nggunakake kode QR kanggo marketing

QR code for business

Merek seneng nggunakake kode QR ing iklan amarga nggawe wong luwih seneng. Tinimbang mung nonton TV sing mboseni utawa iklan online, sampeyan bisa sesambungan karo dheweke kanthi mindhai kode nganggo telpon.

Contone, Vincle, perusahaan piranti lunak, nyelehake kode QR ing acara lan entuk 90% luwih akeh wong sing kasengsem.

Lan priksa PayPay saka Jepang-padha entuk 15 yuta pangguna anyar mung sajrone 10 wulan kanthi ngidini pangguna ndhaptar nganggo kode QR.

Pemain industri gedhe kaya Nike, Google, lan Amazon kabeh babagan iki, nggunakake kode QR kanggo nggawe wong bungah lan melu.

88% wutah nggawe kode QR saben taun ing industri CPG

Consumer packaged goods QR code

Laporan analisis 2022 anyar nuduhake ana sing signifikanTambah 88 persen ing nggawe kode QR taun-liwat-taun ing industri Consumer Packaged Goods.

Peningkatan iki nuduhake manawa bisnis kudu nambah fokus kanggo ngetrapake kemasan interaktif cerdas QR ora mung kanggo nambah pengalaman pelanggan, nanging uga bisa nggayuh pasar sing kompetitif.

Hershey, umpamane, nggunakake kode QR QR TIGER kanggo narik minat konsumen karo gimmick kemasan coklat Kisses sing anyar.

75% konsumen mindhai kode QR ing produk FMCG

fmcg QR code statistics

Adhedhasar panaliten anyar dening Appinio, perusahaan riset pasar, 75 persen konsumen wis mindhai kode QR ing produk FMCG (Fast Moving Consumer Goods).

Kajaba iku, 87 persen responden ing panliten kasebut pengin nggawe manawa informasi digital sing diakses liwat kode QR akurat.

Panaliten iki nuduhake kepiye konsumen cerdas lan kepiye informasi produksi tambahan penting.


45% pembeli AS mindai kode QR

Shopping QR code

Kanggo njaga kabeh wong aman sajrone COVID-19, akeh merek, kayata papan panganan cepet, kudu kreatif kanggo nyambungake karo pelanggan tanpa kunjungan langsung.

Dheweke nggawe ide sing cerdas, kayata nggunakake kode QR kanggo promosi, uga. Burger King malah nglebokake kode QR ing iklan TV, dadi yen sampeyan bisa mindhai siji, sampeyan bakal entuk Whopper gratis kanthi pesenan sabanjure.

Kerjane apik banget, kanthi meh setengah saka pembeli Amerika mindhai kode QR iki ing separo pisanan 2021.

41% konsumen AS gelem nggunakake kode QR kanggo tuku tanpa kontak

QR code contactless purchase

Panliten Ivanti ngandhakake yen 41 persen konsumen AS mbukak kanggo nggunakake kode QR kanggo tuku tanpa tutul.

Panggabungan persentase dhuwur iki nuduhake panampa sing akeh babagan solusi sing didorong teknologi kode QR kanggo transaksi komersial.

Amarga prilaku konsumen terus pindhah menyang cara tuku tanpa tutul lan cerdas, bisnis kudu nganggep kode QR minangka alat sing penting.

36% pamirsa TV mindhai kode QR iklan sing bisa dituku

Tv ad QR code

Miturut survey anyar dening Video Advertising Bureau (VAB), kira-kira sapratelon saka penonton TV wis sesambungan karo kode QR ing iklan, sing asring ndadékaké wong-wong mau tuku barang, kaya sing dicathet dening Aluma Insights.

Kejabi tuku, akeh pamirsa uga ngeklik iklan kanggo entuk info sing dikirim menyang email utawa piranti, kanthi rong pertiga ujar yen wis nindakake iki.

Nalika ditakoni babagan mindhai kode QR saka iklan TV, wong Amerika meh padha dibagi antarane sing duwe lan ora duwe, lan kaget, udakara limang persen ujar manawa dheweke ora ngerti carane nindakake.

57% konsumen mindai kode QR ing kemasan panganan

QR code adoption

Kode QR ing kemasan panganan migunani banget ora mung kanggo konsumen nanging uga kanggo bisnis. Luwih saka setengah konsumen Kanada mindhai kode QR kemasan kanggo entuk informasi panganan sing luwih spesifik.

Kode QR iki uga bisa nggawa menyang situs web merek, informasi produk utawa perusahaan, iklan utawa promosi, lan liya-liyane.

Kaya Kamentrian Pariwisata Ekuador, dheweke sijine kode QR ing label ekspor pisang. Nalika dipindai, ndadékaké menyang video lan situs web ngundang scanner kanggo ngunjungi Ekuador.

87% wutah ing nggawe kode QR ing industri keuangan

QR code finance

Dibandhingake karo separo pisanan 2022, an87-persen pertumbuhan kode QR ing industri keuangan kesawang.

Iki ngandhani yen luwih akeh bank sing ngerteni kekuwatan kode QR kanggo nggampangake transaksi sing cepet, lancar, lan aman, mulane dheweke pindhah menyang transaksi perbankan cerdas QR.

Wiwit kode QR mlebu ing industri keuangan, pengalaman perbankan ora nate padha.

Industri booming saka pasar pembayaran QR

QR code payment market

Pasar pambayaran kode QR global regane$ 11,2 milyar ing 2022 lan samesthine bakal tekan$ 51,58 milyar ing 2032. 

Pasar pambayaran kode QR global regane $ 11.2 milyar ing taun 2022 lan samesthine bakal tekan $ 51.58 milyar ing taun 2032.

Wutah iki nyebabake paningkatan penetrasi smartphone amarga pandemi COVID-19. Iki nawakake cara sing aman lan ora repot kanggo mbayar tanpa kontak fisik. 

Mundhak mbledhos panggunaan pambayaran QR global

Global QR code payment usage

Cara pembayaran mundhak saka 35,35 persen dadi 83 persen antarane September 2022 lan April 2021. 

Pasar dikuwasani dening Amerika Utara lan Asia-Pasifik, kanthi China dadi pasukan utama amarga nggunakake platform kaya Alipay lan WeChat Pay. 

Amerika Utara wis ndeleng kemajuan sing apik banget, kanthi panggunaan kode QR mundhak 11 persen sajrone pandemi.

Asia Kidul-Wétan ana ing ngarep adopsi pembayaran kode QR

Southeast asia QR code payment

69% konsumen Asia Tenggara sing ditliti nuduhake kapentingan ing pembayaran adhedhasar kode QR ing taun-taun sing bakal teka. Lan riset nuduhake mundhak massive ing volume pembayaran QR, karo prakiraan tekan590-persen wutah ing 2028. 

Visa nyatakake yen Thailand, Malaysia, Indonesia, Vietnam, lan Filipina minangka limang negara utama ing ngendi adopsi QR nyebar ing Asia.

Iki mbukak dalan kanggo pembayaran digital lintas wates sing lancar, luwih ningkatake sistem. 

Penak minangka pembalap utama ing pangembangan Pembayaran QR

QR codes in asia

Pembalap utama kode QR ing pambayaran asale saka transaksi nol-kontak, utamane ing jagad pra-pandemi, amarga ora kudu nggawa awis lan kertu kredit. 

Konsumen ngapresiasi cara pembayaran kode QR sing gampang digunakake lan keamanan. Kanthi pindai kode QR, dheweke bakal entuk wektu checkout sing luwih cepet lan pengalaman lan efisiensi pelanggan sing luwih apik.

52% restoran AS pindhah menyang menu kode QR

QR code menu

Amarga restoran kudu ngatasi jarak sosial lan aturan COVID-19, menu tanpa kertas dadi penyelamat nyata kanggo akeh pamilik restoran.

Ing AS, udakara setengah restoran wiwit nggunakake nalika bisa mbukak kanthi watesan.

Sawetara restoran malah supaya pelanggan supaya langsung saka telpon nggunakake amenu kode QR kanggo nggawe samubarang luwih gampang lan luwih aman kanggo kabeh wong.

70% restoran AS nggunakake kode QR kanggo menu lan pembayaran

QR code restaurant

Mangkene kasunyatan sing nyenengake:7 ing 10 Restoran AS ngetrapake kode QR.

Kanggo umume restoran, dheweke nemokake kode QR minangka solusi cerdas kanggo ngirit dhuwit lan ramah lingkungan. Kode cilik iki mbantu dheweke entuk sistem pesenan-lan-bayar sing lancar lan tanpa sentuhan.

58% pelanggan AS seneng menu kode QR

Menu QR code

Kaget, luwih saka setengah pelanggan AS ndhukung menu kode QR. Miturut TouchBistro, 58 persen pelanggan luwih seneng ngakses menu digital ing ponsel.

Data iki nyaranake tren menyang penak digital lan cara mobile-first kanggo ngakses menu restoran.

32% munggah ing panggunaan kode QR ing bank nasional

National bank QR code

Ing taun 2021, bank nasional ing saindenging jagad wiwit nggunakake kode QR luwih akeh. Iku kabeh dadi telung faktor utama - aman, trep, lan alternatif sing efisien kanggo sistem otentikasi sing luwih gampang.

Coba Capitec, bank ing Afrika Kidul, umpamane. Dheweke ngluncurake Capitec Pay Me ing pungkasan taun 2021. Iki ngidini para pelanggan nggawe pembayaran kanthi cepet kanthi mindhai kode QR. Lan sajrone seminggu, 2,5 yuta pelanggan mlebu kanggo nyoba.

Kode QR minangka alat drive sumbangan sing efektif

QR code for donation

COVID-19 nyerang amal, utamane sing ngandelake sumbangan langsung. Sawise dorongan awal, kontribusi mudhun.

Nanging iki kabar apik: kode QR teka kanggo ngluwari.

Dheweke nggawe sumbangan kanthi gampang kanthi ngarahake wong langsung menyang kaca sumbangan online, ngilangi kerumitan kasebut.

Ing Australia, layanan kode QR Donation Point Go mbantu 700 badan amal ngunggahake luwih saka 4 yuta dolar Australia, amarga penempatan kreatif kaya kaos sukarelawan.

70% hotel nggunakake kode QR kanggo reservasi luwih gampang

Hotel QR code

Hotel tambah akeh nggunakake kode QR kanggo nggampangake tamu lan staf. Pitung puluh persen saka hotel wis ing Papan karo idea iki, miturut Washington Hospitality Association.

Kanggo tamu, tegese bisa cepet liwat check-in kanthi mindhai kode, nglewati dokumen, lan ngirit wektu.

Staf bisa kanthi cepet nyedhiyakake kode QR kanggo perkara kaya formulir elektronik lan info lokal, supaya saben wong tetep luwih lancar lan nyenengake.

Bagean 6: Resiko lan tantangan kode QR


Wong ora ngerti potensial lengkap kode QR

QR code popularity

Ing lanskap digital sing terus berkembang, akeh wong sing isih ora ngerti apa sing bisa ditindakake. Kebodohan sing nyenengake iki bisa dadi kesempatan kanggo peretas kanggo pindhah.

Panemuan menarik saka survey Ivanti nuduhake statistik ing ngisor iki:

  • 53% ngerti kode QR bisa nyimpen pranala lan mbukak situs web
  • 63% ngerti kemampuan ndownload aplikasi kode QR.
  • 76% ngerti padha bisa nggunakake kode QR kanggo transaksi pembayaran
  • 78% ngomong kode QR bisa mbukak lokasi fisik
  • 82% ngerti dheweke bisa nggunakake kode QR kanggo ngetutake wong ing media sosial

Kanthi ngajari lan nglakokake kabiasaan mindhai sing aman, kita bisa nguripake kode QR supaya bebas risiko cyber kanggo kabeh wong. Kesadaran kode QR menehi kekuwatan marang masarakat supaya bisa nggedhekake keuntungan lan nikmati kenyamanan lan inovasi sing ditawakake kode QR.

Napa wong ora mindai kode QR iklan TV

QR code tv ad

Survei anyar babagan konsumen AS nemokake kenapa akeh wong ragu-ragu kanggo mindhai kode QR ing iklan TV, mbukak tantangan kanggo para pemasar.

Siji alesan gedhe yaiku 20 persen pamirso ujar manawa kode QR ngganggu iklan kasebut, nuduhake masalah babagan cara digunakake.

Kanggo nggawe kode QR luwih apik ing TV, para pemasar bisa nyoba nggawe dheweke luwih misuwur ing iklan utawa nuduhake sawise pamirsa ndeleng konten utama.

Mung 39% saka konsumen bisa ngenali kode QR angkoro

Malicious QR code

Adhedhasar panaliten 2021 sing ditindakake Ivanti, udakara 39 persen konsumen bisa ngenali kode QR sing ala. Nomer sing sithik iki nuduhake kabutuhan luwih akeh babagan teknologi kode QR, utamane babagan risiko lan keamanan kode QR.

Persentase nuduhake yen mayoritas konsumen rentanquishing (Kode QR phishing) lan apus kode QR liyane utawa ancaman cyber.

4 saka 5 asil paling dhuwur kanggo generator kode QR Bitcoin minangka penipuan ing taun 2019

QR code scams

Ing taun 2019, Zengo Wallet nindakake riset babagan generator kode QR. Ing pungkasan riset, ternyata 4 saka 5 asil Google paling dhuwur kanggo "Bitcoin QR code generators" minangka penipuan.

Kita meh ora bisa nolak manawa cukup dhuwur, nuduhake prevalensi kegiatan penipuan ing pasar.

Iki nyoroti risiko signifikan sing ana gandhengane karo kode QR Bitcoin sajrone 2019, kalebu kerugian finansial lan pelanggaran data kanggo pangguna.

36% konsumen Jerman wis mindhai kode QR sing curiga

Suspicious QR codes

Survei sing ditindakake ing Jerman nuduhake manawa 36 persen konsumen wis mindhai kode QR sing curiga. Mula, luwih saka seprapat konsumen rentan marang penipuan kode QR utawa ancaman cyber.

Sanajan 51 persen responden ngaku yen bisa ngenali kode ala, prevalensi korban sing dhuwur nuduhake yen mbedakake kode QR asli saka sing jahat tetep dadi tantangan.

Iki uga dadi sebab kenapa luwih becik nggunakake kode QR sing disesuaikan utawa bermerek kanthi logo.

Quishing saya mundhak, kanthi kedadeyan 51% ing taun 2023

Quishing

Sinau anyar ReliaQuest wis nuduhakenguwatirake 51-persen nambah ing insiden quishing ing 2023.

Data sing dituduhake ing ndhuwur nuduhake tren babagan cybercrime, utamane ing serangan quishing.

Nalika peneliti nyilem jero, ternyata 18 persen serangan kasebut kedadeyan ing kaca perbankan online, lan 89,3 persen serangan kasebut ngarahake nyolong kredensial kayata jeneng pangguna lan sandhi.

Angka sing nguwatirake iki nyorot pentinge kesadaran sing luwih dhuwur, langkah-langkah keamanan siber, lan kewaspadaan pangguna.

Part 7: Kode QR ing mangsa ngarep


Kode QR minangka alat sing kudu diduweni ing e-commerce

Ecommerce QR code

Kode QR diwiwiti ing Asia lan wis gedhe kanggo pambayaran tanpa kontak ing kana, kaya ing China lan Singapura.

Yen sampeyan perusahaan Barat sing pengin tuwuh ing pasar Asia, luwih becik sampeyan miwiti nganggo kode QR. Chuck Huang, CEO saka Citron, ngandika yen ora, sampeyan bisa kantun 80 persen pelanggan. Sing akeh mundhut ana.

Tambah aktivitas komersial tanpa kontak ing taun 2024

Commercial QR code

Ing taun 2024, Gartner ujar manawa 80 persen kegiatan komersial bakal ora ana kontak. Kode QR wis gedhe ing bisnis.

Dheweke nglacak paket, mriksa produk, lan mbantu adol barang kanthi cara sing luwih efektif. Wong uga nggunakake, kanggo mbayar, konfirmasi pesenan, lan entuk tawaran.

Dadi, kemungkinan kode QR bakal terus berkembang amarga kita nindakake transaksi tanpa sentuhan.

Pasar kemasan cerdas QR bakal tuwuh dadi $ 8.6 milyar ing 2025

QR smart packaging

Saiki, konsumen nuntut transparansi produk, utamane ing panganan lan kosmetik. Lan kode QR minangka solusi sing paling cerdas nanging ngirit biaya kanggo nggayuh iki lan nyukupi panjaluke.

Kanggo kemasan interaktif lan cerdas, kode QR dinamis bisa nindakake trik kasebut.

Kode-kode kasebut ngidini bisnis nuduhake akeh informasi tanpa entuk kemasan utami sing keruwetan kanthi rincian. Pramila para ahli ngira pasar kemasan cerdas bakal tekan $8.6 milyar ing taun 2025.

Panggunaan global pembayaran kode QR samesthine bakal ngluwihi 2 milyar pangguna ing taun 2025

Global QR payment usage

Pembayaran adhedhasar kode QR samesthine bakal narik jutaan pangguna ing taun 2025, kanthi padha karo 29 persen pangguna smartphone global.

Miturut PYMNTS, kenyamanan, efisiensi, lan gampang digunakake minangka faktor utama kanggo tuwuhing iki.

Wutah kasebut bakal teka saka pasar berkembang. Kanthi nomer iki, kita bisa ndeleng wutah alon ing pasar pembayaran amarga pangguna ngati-ati nggunakake transaksi pembayaran adhedhasar kode QR. Iki amarga masalah privasi lan keamanan siber.

Janji wutah pasar ing mangsa ngarep kanthi pambayaran kode QR

QR code market value

Ora mungkin kode QR bakal dadi lungse ing mangsa ngarep. Iki amarga industri wis nyekseni efisiensi lan aksesibilitas ing mburi alat canggih iki, utamane ing domain pembayaran digital. 

Nilai pasar pambayaran kode QR digambarake bakal ngalami kemajuan sing mantep. Dikira bakal tuwuh kanthi tingkat pertumbuhan taunan gabungan (CAGR) 16.5 persen lan bakal tekan $ 33.13 milyar ing taun 2030.

Laporan Riset Grand View iki mbuktekake manawa masa depan padhang kanggo kode QR.

Pasar kode QR samesthine bakal tuwuh ing CAGR udakara 23.7% antarane 2021 lan 2028

QR code value

Ing taun 2021, pasar kode QR regane $ 1.18 milyar. Angka iki samesthine bakal tuwuh kanthi tingkat pertumbuhan taunan gabungan 23.7 persen wiwit taun 2021 nganti 2028.

Intine, jelas nuduhake uptrend sing signifikan ing panggunaan kode QR lan nilai pasar. Iki nyoroti dominasi ing macem-macem industri lan aplikasi.

Kode QR bakal terus berkembang, ujare pakar kode QR

QR code growth

Singkat crita:Kode QR terus berkembang ing popularitas.

Sifat fleksibel teknologi QR wis nyebabake akeh inovasi sing nyepetake transaksi saben dina, mula perusahaan saiki nggunakake teknologi kasebut kanggo nganyarke layanan.

Claeys, pangadeg lan CEO QR TIGER, percaya manawa pandemi kasebut bisa nyepetake pertumbuhan kode QR, nanging dudu mung siji-sijine alesan kanggo popularitas sing saiki dirasakake.

"Aku yakin kode QR mesthi duwe potensi gedhe," ujare Claeys. "Wong-wong saiki ndeleng kepiye migunani lan serbaguna kode QR, lan mula digunakake."

Contone, restoran saiki milih piranti lunak kode QR menu restoran interaktif kanggo ngganti menu fisik kanggo kesehatan lan kepenak para pengunjung.

Pedagang lan toko nggunakake opsi pembayaran tanpa awis liwat kode QR.

Kajaba iku, kode QR saiki wis tambah akeh fungsine, amarga saiki migunani lan efektif ing kampanye pemasaran.

Ing taun 2022, ana udakara 6,93 milyar pangguna smartphone ing saindenging jagad, kanthi5,60 milyar pangguna "unik"..

Kepiye carane jagad nggunakake kode QR saiki?

Global QR code uses

Wiwit pandemi, kode QR dadi luwih fungsional lan saiki digunakake kanggo macem-macem tujuan ing sawetara industri. Mangkene sawetara tren kode QR saiki:

1. Pembayaran

Perusahaan lan pengecer wis nggunakake kode QR kanggo pambayaran supaya transaksi tanpa awis lan tanpa kontak.

Salajengipun, aplikasi dompet digital saiki ngidini pangguna nyambungake akun bank.

Aplikasi kasebut dilengkapi fitur scan-to-pay, nyedhiyakake pangguna kanthi cara pembayaran sing cepet lan lancar.

Panaliten anyar dening Juniper Research ngandhakake yen belanja global liwat pembayaran kode QR bakal luwih saka $3 triliun ing taun 2025, munggah $2.4 triliun ing taun 2022.

Peningkatan 25 persen bakal didhukung dening fokus sing mundhak kanggo promosi inklusi finansial ing negara berkembang lan inovasi cara pembayaran alternatif ing wilayah maju.

2. Restoran

Akeh restoran ngalih menyang menu kode QR sawise pandemi kanggo pengalaman mangan tanpa kontak.

Ing artikel dening CNBC, ahli teknologi restoran percaya yen kode QR bisa mbukak luwih akeh inovasi kanggo nambah layanan sing diwenehake dening restoran, kayata nggunakake kode QR kanggo nggawe pesenan.

Laporan Square babagan Masa Depan Restoran uga nuduhake manawa 88 persen restoran dianggep ngalih menyang menu digital.

Kangge, laporan Hospitality Tech babagan teknologi restoran nuduhake yen 92 persen restoran wis nggunakake kode QR minangka alternatif kanggo menu fisik.

Claeys, sing uga bubar ngluncurake MENU TIGER, nuduhake: "Kita wis ndeleng sawetara negara sing duwe menu interaktif ing ngendi wong bisa ngeklik item, pesen, mbayar, lan dikirim menyang meja."

"Iki minangka solusi sing ana ing kana, lan kita kudu mlebu ruangan kasebut amarga akeh pelanggan sing wis teka kanggo solusi kasebut."

"We njupuk langkah luwih lan bener nggawe menu interaktif sistem kode QR sing bisa disambung menyang titik sistem sales lan kabeh liyane sing padha duwe ing restoran,"Panjenenganipun terus.

3. Hotel

Dibukak maneh sawise pandemi, dheweke terus nggunakake kode QR sing saiki uga digunakake kanggo nyepetake layanan.

Umume hotel saiki duwe kode QR kanggo check-in lan reservasi kamar, umpan balik pelanggan, lan pariwara.

Dheweke uga bisa nggawe kode QR Wi-Fi supaya tamu ora kudu ngetik sandhi sing dawa lan rumit kanggo entuk akses internet.

4. Kesehatan

Sektor kesehatan milih kode QR sajrone krisis COVID-19.

Kode QR dadi alat kanggo nyepetake proses pelacakan kontak.

Perusahaan uga nggunakake kode QR kanggo formulir deklarasi kesehatan lan kuesioner sing kudu diisi pelanggan sadurunge bisa mlebu.

Saiki, kode QR digunakake ing kertu vaksinasi minangka fitur keamanan lan otentikasi.

5. Kemasan produk

Produsen produk saiki nggabungakeKode QR ing kemasan produk lan label kanggo ngarahake konsumen menyang rincian sing cocog, kayata isi nutrisi lan pancegahan kanggo reaksi alergi.

Kanggo produk, piranti, lan gadget DIY, kode QR bisa ngemot video instruksional lan manual produk. Kanthi siji scan, konsumen bakal duwe akses menyang pandhuan kasebut ing smartphone.

Manajemen uga bisa nyiyapake kode QR sing ngidini klien nyetel janjian kanthi gampang.

Nganti saiki, luwih akeh perusahaan lan merek nggunakake generator kode QR dinamis minangka bagéan saka strategi pemasaran modern.

6. Bukti produk

Sampeyan bisa nggunakake kode QR kanggo nyimpen rincian produk lan fitur sing bakal mbuktekaken keasliane.

Akeh merek wis diadopsiKode QR kanggo otentikasi produk kanggo nglawan mundhake nguwatirake barang palsu ing pasar.

Kajaba saka manufaktur lan industri CPG, luwih akeh sektor sing mlumpat menyang bandwagon teknologi kode QR, sing nyebabake mundhake adopsi kode QR.

7. Manajemen persediaan

Kode QR ing produk bisa nyepetake lan nggampangake manajemen inventaris.

Sing paling apik babagan kode QR yaiku sampeyan mung butuh smartphone kanggo mindhai, lan iki ngirit sampeyan saka tuku scanner gedhe kanggo barcode.

8. Kertu bisnis

Kode QR nggunakake kertu bisnis kanthi nambahake aspek digital menyang kertu sing dicithak nganggo akertu bisnis digital solusi. 

Nalika sampeyan menehi kertu bisnis menyang wong, dheweke mung bisa mindhai kode kasebut kanggo ndeleng rincian lan kredensial liyane.

9. Papan kerja

Ruang kantor saiki nggunakake kode QR kanggo ngrekam kehadiran sing lancar, identifikasi karyawan kanthi cepet, lan enggo bareng file sing trep.

10. Pendidikan

Kode QR dadi mbiyantu banget ing sektor pendhidhikan nalika owah-owahan menyang pembelajaran jarak jauh lan kelas online supaya siswa lan guru tetep aman.

Saiki sekolah mbukak, alat teknologi iki tetep migunani kanthi cara sing beda-beda: saka akses menyang materi sinau kanggo manajemen kelas.

Napa kode QR populer?

Kode QR populer amarga akeh alasan. Ing ngisor iki sawetara:

Efisiensi powerhouse

Entri data manual rawan kesalahan lan telat. Saiki, pindai sing cepet lan prasaja bisa nggawa akeh informasi menyang piranti sampeyan. 

Kemampuan kode QR kanggo nyambungake jagad fisik lan digital nggawe pengalaman pangguna sing luwih ramping, nambah koleksi data, lan ngoptimalake bisnis alur kerja kanthi akeh cara. 

Iki mbisakake enggo bareng informasi sing luwih sugih lan ngilangake pesen sing dicithak sing dawa lan cluttered. 

Efektivitas langgeng

Efektivitas kode QR ngluwihi marketing lan iklan. Iki uga bisa digunakake ing otentikasi produk, logistik, pambayaran tanpa kontak, sistem tiket, lan malah ing setelan pendidikan. 

Iki mbuktekake dheweke minangka alat sing terkenal ing macem-macem industri. 

Ngilangi biaya

Kode QR minangka alat sing kuat kanggo bisnis sing golek cara kanggo ngoptimalake biaya lan nyepetake operasi.

Ngilangi kabutuhan kanggo bahan marketing adhedhasar kertas, nambah manajemen inventaris, nyaring operasi lan pengumpulan data, ngidini nyunting konten, lan ing wektu sing padha, nambah pengalaman pelanggan ing siji kode QR. 

Gampang digunakake

Kode QR menehi prioritas pengalaman pangguna kanthi menehi cara sing intuisi lan bisa dilayari kanggo ngakses informasi.

Ngakses kode QR biasane ndadékaké tumindak tartamtu sing wis ditemtokake, kayata mbukak situs web utawa mbukak aplikasi. Kejelasan tujuane nyuda kebingungan pangguna lan mesthekake pemahaman langsung babagan cara kerja kode QR. 

Versatility unparalleled

Versatility luar biasa kode QR dumunung ing kompas kanggo nyimpen macem-macem data ing macem-macem jinis nalika tetep kompak lan gampang diakses. 

Fungsi sing ana, gampang digunakake, lan integrasi menyang teknologi liyane sing wis ana ndadekake alat praktis kanggo bisnis kabeh ukuran.

kode QR ing warta

Best QR code campaigns

Ing taun 2024, kode QR dadi berita utama ing pirang-pirang kesempatan.

"Iki minangka pasar sing saya akeh, lan aku rumangsa duwe potensi gedhe. Ing mangsa ngarep, aku yakin bakal dadi arus utama ing negara apa wae, "cathetan Claeys.

Ing ngisor iki sawetara kampanye lan aplikasi kode QR sing paling penting nganti saiki:

1. Hershey nggunakake kode QR dual kanggo nggawe kemasan interaktif

Perusahaan Hershey ngluncurake kejutan manis kanggo konsumen coklat Kisses kanthi nggunakake kode QR.

Kanggo nggawe hadiah-menehi ekstra khusus lan musuhan-free sak rush liburan, padha nambah kode QR dual ing packaging coklat Kisses nggunakake QR TIGER QR Code Generator.

Kode QR pisanan ngidini sing menehi kanggo ngrekam pesen video pribadhi, nambah saringan video, lan nyimpen menyang kode QR. Nalika kode QR kapindho ngidini panrima ngakses lan ndeleng pesen video.

Sing warniKode QR Hershey ditampilake carane serbaguna, ngidini industri CPG nggawe kemasan sing nyenengake, nyenengake, lan interaktif.

2. Kode QR AI sing diilhami anime

Pangguna Reddit nuduhake sakumpulan kode QR sing diilhami anime kreatif, nuduhake kepiye piksel cilik iki bisa nindakake luwih saka mung nyimpen informasi. Dheweke uga bisa dadi statement seni kreatif.

Sekilas, dheweke katon kaya potret seni. Nanging yen sampeyan mindhai nggunakake smartphone sampeyan, sampeyan bakal langsung nuntun sampeyan menyang kaca kebangkrutan sing disimpen.

Didhukung dening Stable Diffusion AI lan ControlNet, kode QR sing digawe AI iki nuduhake sepira adohe teknologi kode QR.

3. Kode QR drone 'Halo' 

Sajrone Festival South by Southwest (SXSW) sing dianakake ing Austin, Texas, drone 400 nggawe kode QR raksasa ing langit senja kanggo promosi seri sci-fi asli Paramount + asli Halo.

Nalika wong mindhai kode kasebut, trailer kanggo pertunjukan kasebut muncul ing smartphone.

Iku piqued penasaran wong, lan padha ditulis kapentingan ing acara anyar.

4. Iklan kode QR Super Bowl

56th NFL Super Bowl kapenuhan iklan kode QR apik lan pengaruh.

Salah sawijining conto yaiku iklan 60 detik Coinbase sing nampilake kode QR sing ngambang ing layar kosong, sing kayadene DVD screensaver sing apik ing taun 90an.

Pamirsa ngarep sing mindhai kode kasebut mlebu ing promo winates wektu Coinbase: pangguna anyar bakal entuk Bitcoin $ 15 kanthi gratis, lan pelanggan bisa melu hadiah $ 3 yuta.

Situs web kasebut entuk lalu lintas akeh ing wektu sing cendhak, sing nyebabake kacilakan aplikasi sementara.

Suwene bakal kode QR tetep relevan?

Dadi kanggo njawab pitakonan:iku kode QR mati utawa bakal padha tetep populer ing taun teka?

Statistik panggunaan kode QR minangka bukti popularitas kode QR saiki, sanajan wis pirang-pirang taun wiwit pandemi COVID-19.

Padha terus mbuktekaken migunani ing streamlining transaksi saben dina.

Dheweke uga nawakake kesempatan sing apik saka offline menyang kampanye pemasaran online.

Claeys ndeleng manawa tren iki bakal terus berkembang. "Aku yakin iki minangka tujuan para pemasar kanggo nyambungake target pamirsa karo iklan," ujare.

"Dheweke banjur kudu nggawe kode QR sing cukup supaya wong bisa ndeleng lan mindhai, lan aku mikir ana akeh kesempatan ing papan kasebut."

Masa depan kode QR

Intelijen njero ditemokake ing survey Juni 2021 yen 75 persen responden nuduhake kekarepan kanggo nggunakake kode QR liyane ing mangsa ngarep. 

Iki bisa nyumbang kanggo nambah statistik panggunaan kode QR ing mangsa ngarep.

Claeys percaya yen popularitas kode QR bakal tetep. "Kode QR bakal ana ing endi wae; dheweke minangka tren sing ora bakal mandheg maneh, "ujare.

Dheweke uga nyaranake manawa luwih akeh perusahaan nggunakake kode QR. "Dheweke minangka alat sing kurang energi. Sampeyan mung bisa nyithak siji lan nempel ing papan sing strategis. Dheweke uga larang regane.

"Kajaba iku, jumlah timbal sing bisa sampeyan lakoni akeh banget yen sampeyan nggunakake kanthi wicaksana. Penting kanggo nelpon kanggo tumindak ing kode QR sampeyan supaya bisa mindai luwih akeh.

CEO QR TIGER uga ndeleng industri anyar mlebu ruang kode QR, kayata NFT. "Kode QR lan NFT katon apik banget; perkawinan sing apik."

"Aku uga ndeleng luwih akeh kasus panggunaan kanggo kode QR ing 2024 lan taun-taun sing bakal teka. Aku mikir kode QR minangka jembatan saiki antarane jagad offline lan ponsel, "tutup Claeys.

Pitakonan Paling Sering

Apa tingkat panggunaan kode QR?

Laporan tingkat panggunaan kode QR paling anyar nuduhake paling ora anawolung kode QR kui per detik. Lelungan, pemasaran lan pariwara, lan keuangan minangka industri paling dhuwur nggunakake kode QR.

Pira persentasi wong nggunakake kode QR?

Ing 2022, 89 yuta pangguna smartphone ing Amerika Serikat wis mindhai kode QR, nandhani wutah 26 persen dibandhingake 2020. Iki diramalake bakal tuwuh luwih saka 100 yuta pangguna ing taun 2025 ing AS mung.

Apa tren kode QR saiki?

Tingkat panggunaan kode QR 2024 nuduhake manawa panggunaan kode QR terus berkembang ing marketing, lelungan, acara, kesehatan, lan industri pendidikan.

Akeh merek sing nggunakake kode QR dinamis minangka bagéan saka kampanye, iklan, promosi, lan malah kemasan produk supaya luwih interaktif. Ing taun 2027, luwih umum yen barcode biasa bakal diganti karo kode QR.

Apa sing paling populer nggunakake kode QR saiki?

Pembayaran kode QR lan pariwara kode QR minangka panggunaan kode QR sing paling populer saiki. Nyatane, panggunaan kode QR dijangkepi tekan USD 2.20 milyar ing taun 2027, nandhani wutah sing signifikan 26% ing AS.

Brands using QR codes

RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger