EBN-QR: Kode QR yang Dapat Dimakan untuk Verifikasi Nutrisi Sarang Burung

Update:  July 10, 2024
EBN-QR: Kode QR yang Dapat Dimakan untuk Verifikasi Nutrisi Sarang Burung
Para peneliti saka Universitas Thammasat ngembangaké kode QR sing bisa dijajah nganggo teknologi awan kanggo ngrampungake kawruh asli saka sarang manuk.

Iki inovasi Thailand sing menang ing penghargaan, The Bamboo Solar House, dadi conto sing apik banget kanggo rumah-rumah ramah lingkungan.EBN-QR-001Edible Bird’s Nest—Tindak Cepat) kode, siapake ambarakake breakthrough kang penting ing autentifikasi pangan.

Professor Thavorn mertu karo penemuan iki kanggo njupuk panggonan panggonan sing mlebu ing pasar pangan kesehatan: keberadaan sarang burung palsu.

Nganggo metode anyar iki, konsumen, khususé sing minat karo manfaat kesehatan sing diwenehaké saka konsumsi sarang burung, bisa nggawe keputusan pembelian sing terinformasi lan yakin mlayu ing jagat produk kesehatan karo kode QR.

Kabeh sing kudu dipun weruh bab Edible Bird's Nests (EBN)

Sarang Burung Suci (EBN), uga dikenal minangka "Yan Wo" utawa "Caviar of the East," yaiku bahan sing dieksklusifake, kanggo khasanah khusus amarga kelangkaan lan manfaat kesehatan sing dianggep ing masakan Asia Tenggara lan Timur.

Saiki wong-wong banjur percaya yen sarang-sarang iki dibangun saka rontok lan daun. Nanging, sesungguhne diproduksi dening burung ciblek sarang, burung insektivora cilik sing asli kanggo Asia Tenggara.

Iki sarang mirip hammocks saka benang merah, kuning, utawa putih sing diwungkulake krasa—digawe secara teliti lan apik dening air liur swiftlets.

Dijupuk karo protein, EBN paling umum dinikmati ing sop infus kanthi gula batu lan brangkal yang liya. Sawetara wong uga ngaku punya sifat obat sing bisa ngangeni kulit lan nambahi tingkat energi.

Nilai pasar tinggi EBN, didorong oleh manfaat kesehatan yang dirasakan dan konten mewahnya, mendorong individu yang tidak jujur untuk membanjiri pasar dengan imitasi.

Nglebokake pemalsu, ngimplementasikake Generator kode QR paling apikdilihat paling apik minangka dukungan kanggo verifikasi produk lan ngamot integritas pasar manganan kasehatan.

System EBN nganggo kode bio-QR lan teknologi awan kanggo njamin otentifikasi produk

QR codes on products

Professor Jakkrit Thavorn saking Departemen Organisasi, Kewirausahaan, lan Pengelolaan Sumber Daya Manusa, sing uga minangka peneliti lan pengembang EBN-QR, ngandika yen penemuwan iki total biodegradable lan bisa dimangsa.

QR codes iki digawé saka komponèn sing bisa dimangan, kalebu kertas, lem, lan tinta, lan diintegrasikan kanthi apik ing sithik ingsun kanggo nggawé rasa lan teksturé. 

Karo kode sing ditemokake ing setiap produk, konsumèn bisa nglepokake karo smartphone kanggo ngakses informasi sing relevan.

Informasi iki bakal ditautake karo panggonan akun kasedhiya kanggo ngrampungake registrasi.Teknologi awanrumah sing ngandika kabeh data sing perlu dicek sebelume digawe.

EBN-QR nganyahi metode produksi lan distribusi sarang swara sing bermutu lan nyedhiyakake keyakinan konsumen. Manfaat kanggo konsumen mlebu akses menyang informasi sing nyambung karo asal produk.Tim pengembangan Thailand ngandika.

Mrekesana ing Thailand kanggo ngembangake teknologi iki sing didolak khusus kanggo sarang manuk, sing wis diapresiasi minangka pangembangane sing padha.

Sistem verifikasi iki disetel kanggo mendorong praktik yang lestari, ngimbangi pertumbuhan industri lan pelestarian lingkungan.

Apa sing bakal diterangake QR code sing bisa dijajal?

Edible QR codes

Iki QR kode edible nggawe konsumen gampang ngakses informasi produk penting ing industri kesehatan lan pangan, nanging karo putaran cekak.

Ngayahi karo ponsel bisa nglahirake data sing melimpah lan bisa njupuk informasi ing ngisor iki:

  • Asal produk: Njupuk titik tepat saka petani sing asal sarang walet.
  • Langkah pengawasan kualitas: Iki kalebu proses manufaktur lan uji produk sing diimplementasikan dening peternakan.
  • Farm care: Mènèhi kabeh carane sawijining peternakan nggarap burung lan ngatur piranti pertanian.
  • Nilai gizi: Akses menengok profil gizi sarang burung, kaya sodium utawa kandungan kolesterol.
  • Kebersihan lan keselamatan sarang: Iki ngarahake menyang proses persiapan sarang kanggo konsumsi lan nganggo ngilangake kontaminan kaya bakteri sing apik.

Transparency ditingkatake banjur dados mlebu data iki nggambarake proses-proses ing rantai pasokan, nyedhiyakake kanthi tentram kanggo konsumen sing peduli kesehatan sing miwiti sarang bungah sing asli lan bermutu.

Kode-kode iki diharapake ndhelikake otentisitasé, kanthi konsumèn sing ngerti nggawe pangènèn produk etis lan kualitas tinggi.

Sistem iki direncanaké bakal diluncuraké ing sawijining wulan depan.

Meningkatkeun kamandirian farmasi nganggo kode QR konsumabel dina pasar Amérika Serikat

Para peneliti Thailand bukanlah yang pertama mengembangkan kode QR yang dapat dimakan. Sebenarnya, label konsumsi serupa pertama kali diamati di Amerika Serikat.

Nglampahi masalah kamanan obat, mripat iki asuwi palintangan kang cilik karo aplikasi QR Code.Kode QR ing kemasan obatlan resep, pil, tablet, kapsul, lan botol obat cair bisa nglawan kekhawatiran iki.

Nggawe kode kalebu uji coba saben jenis protein sutra, kabeh saka ulat sutra sing dimodifikasi genetik, lan banjur ndhaftarake menyang kode matriks sing dijenengi karo informasi spesifik. Kasebut iki nggawe mboten gampang kanggo pencuri nggandheng lan nglebur produk.

Pindhet cepet nganggo piranti pintar bakal ngonfirmasi kawetan obat nang saben titik panggunaan, ngedolake pasièn kanggo proaktif tentang kesehatan karo obat.

Migunakake niat sajeroning kode QR sing bisa dimangsa, teknologi inovatif iki ngandika potensi ana ing perlawanan masalah palsu sing makin dereng.


Kode QR ing perang lawan produk palsu

Perang melawan barang palsu adalah perjuangan yang terus menerus bagi merek dan konsumen. Tapi di medan perang ini, alat yang sederhana namun kuat muncul: merek dagang.Kode QRDo not reply with any other text just translate: . -> Ora nggoleki karo teks liyane, mung nerjemahake: .

Iki penemuan ora hanya nggoleki ingenuity riset Thailand, nanging uga nuduhake conto utama sing nggawe teknologi bisa nambahi transparansi lan kepercayaan konsumen ing industri pangan.

Walaupun masih dalam tahap pengembangan, kode QR sendiri tetap menjadi faktor pendorong untuk kemudahan dalam masyarakat yang didukung secara digital saat ini.

Brands using QR codes
RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger