Cara Nggawe Kode QR kanggo Google Docs

Update:  March 14, 2024
Cara Nggawe Kode QR kanggo Google Docs

Kode QR kanggo Google Docs minangka bagean penting saka panyuntingan dokumen realistis.

Kanthi mindhai kode QR, sampeyan bisa ngakses lan nganyari dokumen kapan wae lan saka ngendi wae; ora perlu nggoleki utawa ngundhuh.

Google Docs minangka alat canggih kanggo nyimpen, nyunting, lan nuduhake dokumen ing macem-macem format, kalebu dokumen Word, PDF, lan teks biasa.

Proses nuduhake Google Docs bakal gampang yen sampeyan gabungke kode QR.

Terus maca kanggo nemokake luwih akeh babagan cara nggunakake kode QR Google Docs.

Apa kode QR Google Docs, lan kepiye cara kerjane?

Google Docs minangka suite kantor piranti lunak berbasis awan sing ngemot Google Sheets lan Google Slides, spreadsheet, lan alat presentasi kanggo macem-macem tujuan.

Nggunakake kode QR kanggo nuduhake Google Docs karo siswa lan rekan kerja minangka proses sing gampang lan cepet.

Nalika kode QR Google Docs dipindai, dokumen tartamtu sing dilebokake pangguna bakal kanthi otomatis katon ing piranti pemindai.

Kajaba iku, kode QR Google Docs bisa dipindai, dicithak nganggo dokumen kertas, utawa dituduhake online liwat pesen, komputer, utawa email.

Cara ngasilake kode QR Google Docs nggunakake solusi kode QR URL

Cara paling gampang kanggo ngasilake kode QR Google Docs yaiku kanthi link. Ing ngisor iki sawetara langkah sing gampang:

  • Nyalin URL Google Docs sampeyan.
  • Bukak a generator kode QR kanggo Google Docs
  • Tempel URL sampeyan ing bagean URL
  • Gawe kode QR Dinamis.
  • Ngatur lan nyoba kode QR sampeyan. Sawisé iku, download lan nyebarke


Google Docs ing kode QR Dinamis

Kauntungan nggawe kode QR Google Docs dinamis yaiku luwih gampang pangguna tinimbang kode QR statis.

Kajaba saka kasunyatan sing ngirit dhuwit, wektu, lan tenaga para pelanggan, uga nduweni daya kanggo nglacak lan ngowahi data sing wis disimpen.

Pangguna bisa nggawe kode QR umpan balik lan ngganti URL kanggo tujuan liyane mengko kanthi generator kode QR sing dipercaya kanggo Formulir Google.

Kode QR dinamis larang regane amarga data sing dilebokake pangguna bisa diowahi sanajan wis dicithak kode QR.

Kajaba iku, pangguna bisa nglacak informasi babagan pemindai, jumlah pindai, lokasi pemindai, lan piranti pemindai.

Sawetara aspek sing paling mupangati saka kode QR Google Docs kalebu ing ngisor iki:

URL sing bisa diowahi

Editable QR codeNalika pangguna ngasilake kode QR dinamis, bakal gampang lan gampang kanggo ngowahi URL utawa data sing ana gandhengane karo kode QR Google Docs.

Pangguna bisa ngirit wektu, dhuwit, lan gaweyan kanthi ngilangi kabutuhan nggawe lan nyithak kode QR sing kapisah kanggo saben konten sing pengin dituduhake.

Ing titik iki, kabeh sing kudu ditindakake yaiku ngowahi URL.

Notifikasi scan email

Kode QR Google Docs dinamis bakal ngidini pangguna ngerti yen kode kasebut wis dipindai.

Nalika wong mindai kode QR, kabar email dikirim menyang pangguna. Iki kalebu informasi babagan jumlah wong sing mentas, pira, lan kapan.

Kabar bakal dikirim menyang alamat email sing nduwèni akun wis nyiyapake.

Fitur kadaluwarsa

Nyetel tanggal kadaluwarsa nalika sampeyan nggawe kode QR dinamis bisa.

Fitur nglindhungi sandhi

QR code password

Yen konten utawa informasi ing kode QR dilindhungi sandhi, mung bisa diakses lan ditampilake sawise scanner ngetik sandhi sing bener.

Yen pangguna arep nuduhake dokumen rahasia, nglebokake sandhi ing kode QR bakal dadi ide sing luwih apik.

Gegandhengan: Cara Nggawe Kode QR sing dilindhungi sandhi

Nuduhake kode QR Google Docs

Nalika sampeyan nuduhake kode QR Google Docs, panampa nampa informasi sing padha kaya yen dheweke ngeklik link dokumen sampeyan.

Sadurunge nggawe kode QR kanggo Google Docs, sampeyan kudu nemtokake hak enggo bareng file.

Kajaba iku, sampeyan bisa uga pengin nyegah wong nuduhake utawa ngganti dokumen sampeyan sawise mindhai kode QR.

Kanggo ngowahi opsi kasebut, klik lambang Share biru ing pojok tengen ndhuwur Google Docs.

Yen pangguna ora duwe aplikasi Google Docs, dheweke isih bisa ndeleng Google Docs minangka kaca web.

Ngasilake kode QR ing Google Workspaces liyane

Saliyane Google Docs, Google Workspaces liyane bisa digunakake, kayata Google Sheets, Google Slides, Google Forms, lan liya-liyane.

Iki uga bisa diowahi dadi kode QR kanthi njupuk link lan nempelake menyang generator kode QR.

Kanthi cara iki, sampeyan lan kanca-kanca bakal luwih gampang nuduhake dokumen sampeyan.

Salajengipun, nggawe macem-macem Google Workspaces bisa dibandhingake karo nggawe kode QR Google Docs kanthi nempel URL menyang generator kode QR.

Penak saka Kode QR Google Docs

Dokumen kolaborasi sampeyan bisa diowahi utawa diowahi bebarengan kanthi wektu nyata nggunakake kode QR kanggo Google Docs.

Iki ngidini sampeyan ndeleng lan ngowahi dokumen saka ngendi wae kapan wae kanthi sawetara detik mindhai lan ora perlu mburu lan ngundhuh file kasebut.

Google Docs minangka alat serbaguna kanggo nuduhake lan ngekspor dokumen kayata dokumen Word, PDF, lan teks biasa.

Ngasilake dokumen offline nggunakake solusi kode QR file

File QR code

Contone, yen file kasebut disimpen minangka file Word, mula dheweke pengin nuduhake, nanging isih bisa ditindakake. A file kode QR generator bisa digunakake kanggo generate kode QR document sing.

  • Bukak generator kode QR paling apik online, kaya QR TIGER.
  • Pilih File QR code solution
  • Upload file sampeyan
  • Nggawe kode QR dinamis
  • Ngatur kode QR sampeyan
  • Tes kode QR sampeyan
  • Ngundhuh lan masang kode QR sampeyan


Gawe kode QR Google Docs kanthi generator kode QR paling apik online

Kode QR kudu diduweni kanggo Google Docs nalika arep nyimpen lan nyunting dokumen.

Kanthi mindhai kode QR, sampeyan bisa ngakses lan nganyari dokumen kapan wae lan saka ngendi wae.

Nggunakake QR TIGER QR code generator bisa ngidini sampeyan nggawe lan ngatur kode QR.

Sampeyan malah bisa nglacak lan ngowahi data sing ditempelake, utamane yen sampeyan ngasilake ing wangun dinamis.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan carane nggawe siji, hubungi kita dina iki!

RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger