Cara Nggawe Kode QR kanggo Dokumen Word ing 5 Langkah

Update:  May 29, 2024
Cara Nggawe Kode QR kanggo Dokumen Word ing 5 Langkah

Kode QR kanggo dokumen Word nampilake file Word ing layar smartphone pangguna nalika sampeyan mindhai. 

Solusi kode QR jinis iki ngidini sampeyan ngowahi  dokumen tembung dadi kode QR. Kanthi cara iki, pangguna bisa mindhai-kanggo-download dokumen, sing nyepetake enggo bareng file.

Kanggo mangerteni carane nggawe kode QR khusus kanggo dokumen, ayo padha ngerti apa kode QR kanggo dokumen Word.

Kepiye carane nggawe kode QR kanggo dokumen Word?

Tindakake langkah-langkah gampang ing ngisor iki kanggo ngowahi doc tembung dadi kode QR. Iki carane nggawe kode QR khusus kanggo dokumen.

  • MenyangQR TIGER online lan mlebu menyang akun.
  • Pilih ingBerkas kode QR lan upload file langsung saka piranti sampeyan. Sampeyan uga bisa nggunakake a URL kode QRyen file Word online. Mung nyalin lan nempel link file sing bisa dienggo bareng.

Tip cepet: Sampeyan bisa ngaktifake fitur proteksi sandhi saka kode QR URL dinamis yen file sampeyan rahasia.

  • KlikGawe kode QR
  • Ngatur desain kode QR.
  • Tes kode QR kanggo ndeleng manawa ngemot dokumen sing bener. KlikNgundhuhsapisan rampung.

Kepiye carane nggawe kode QR URL akeh kanggo dokumen Word?

Yen sampeyan duwe akeh dokumen Word utawa pranala dokumen sing disimpen online, kayata ing Google Drive utawa Dropbox, lan sampeyan kudu nggawe akeh, sampeyan bisa nggunakake solusi kode QR URL akeh saka QR TIGER. Mangkene langkah-langkah prasaja ing ngisor iki:

1. Download ingCithakan kanggo kode QR URL akeh 

2. Owahi lan isi cithakan kasebut kanthi pranala menyang dokumen Word.

3. Sawise rampung, simpen minangka file CSV.

4. Unggah menyang generator kode QR akeh lan pilih kode QR dinamis.

5. Gawe kode QR akeh kanggo Word i.

6. Kode QR akeh kanggo dokumen Word bakal diundhuh ing komputer lan uga ing dashboard generator kode QR.

Apa kode QR kanggo dokumen Word?

Kode QR kanggo dokumen nampilake file Word sawise kode QR dipindai nggunakake smartphone utawa scanner QR.

Solusi paling apik kanggo jinis dokumen iki yaiku kode QR File. Iki minangka solusi kode QR dinamis sing nyimpen file kasebut, mula ngowahi file Word dadi kode QR sing bisa dipindai.

Lan sisih paling apik? Ngidini scanner ndownload lan nyimpen file ing piranti kasebut.

Word document QR code

Kajaba iku, amarga kode QR kanggo dokumen Word minangka kode QR dinamis.

Sampeyan bisa ngganti konten ing mburi kode QR ing Word lan ngganti menyang file liyane sanajan dicithak. Lan sampeyan uga bisa nglacak data saka pindai QR sanajan ing wektu nyata. 

Wiwit ngirim file bisa dadi repot.

Nggunakake generator kode QR Microsoft Word kanggo dokumen Word bisa ningkatake scan-kanggo-download file Word nggunakake kode QR.

Kepiye carane nggawe kode QR kanggo dokumen Word? Pandhuan langkah-langkah

Kanggo mangerteni carane nggawe kode QR ing Word kanthi masang file Word menyang kode QR, iki 5 langkah prasaja sing bisa sampeyan tindakake.

1. Pindhah menyang QR TIGER QR Code Generator banjur pilih URL utawa Gambar kategori kode QR

Pilih kategori file ing menu banjur upload file dokumen Word.

Kanthi milih kategori file generator kode QR, sampeyan bisa ndeleng macem-macem solusi kode QR sing bisa digunakake ing mangsa ngarep.

Sampeyan uga bisa milih kategori URL yen file tembung sampeyan ana ing Google Drive utawa sing padha, mung nyalin link kasebut lan nempel ing bagean URL, ngasilake QR lan tindakake langkah sing padha.

Solusi kode QR file bisa dadi PDF, gambar, audio, video, MP3, GIF, lan liya-liyane.


2. Generate lan ngatur kode QR

Sawise diunggah, sampeyan bisa nerusake nggawe file Word QR. Langkah iki ngowahi tembung doc menyang kode QR. Banjur, nerusake menyang nyesuaikake QR sampeyan.

Nalika ngatur kode QR, sampeyan bisa milih pola, wangun mripat, lan werna; lan tambahake logo lan tag ajakan-kanggo-tumindak.

Kanthi cara iki, sampeyan bisa menehi tandha kode QR lan nggawe panrima sampeyan ngerti sapa sing ngirim kode QR kasebut.

3. Tes lan download kode QR dokumen Word sampeyan.

Kanggo mesthekake scannability kode QR, sawetara tes scan dibutuhake kanggo luwih ngerti kesalahan mindhai sadurunge nerusake ndownload.

Kanggo pengalaman tes sing luwih apik, sampeyan bisa macem-macem piranti kanthi sistem operasi sing beda kanggo mesthekake sistem endi sing ngalami tundha pindai.

Kanthi cara iki, sampeyan bisa langsung ndandani masalah scanning.

Sawise sampeyan wareg karo asil, nerusake kanggo ngundhuh kode QR ing kualitas print kanggo njaga kualitas.

Format file vektor kayata SVG minangka format kualitas cetak paling apik sing bisa digunakake.

4. Nyebar ing platform cetak lan digital.

Print file QR code

Kode QR Word bisa dipindai kanthi dicithak lan malah saka layar komputer sing ndadekake fleksibel kanggo digunakake.

Saiki sampeyan wis ndownload kode QR, sampeyan bisa nerusake nyebarake ing platform cetak lan digital.

Sampeyan bisa nyelehake kode QR sing wis dicithak ing folder, resume, utawa stand informasi. 

Kanthi cara iki, scanner sampeyan bakal gampang ngakses kode QR lan ndownload file kasebut.

Ngonversi dokumen Google Word dadi kode QR

Sampeyan bisa ngetutake 6 langkah prasaja iki kanggo ngowahi dokumen Google dadi kode QR nggunakake kode QR URL.

  1. Bukak Google Drive banjur pilih dokumen Google sing pengin digunakake.
  2. Nyalin link dokumen Google.
  3. Bukak generator kode QR online 
  4. Pilih kategori URL lan tempel link dokumen Google.
  5. Gawe lan ngatur kode QR sampeyan.
  6. Download kode QR kanggo dokumen Word.

Napa kode QR dinamis paling apik kanggo nanem dokumen Word?

1. Nggawe visual sing luwih apik

Minangka sampeyan pengin sampeyanKode QR dokumen Word supaya gampang dikenali, nggunakake kode QR karo visuals nyenengake perlu.

Nanging kanggo luwih ngerti apa jinis kode QR menehi visual luwih atraktif penting.

Katon yen kode QR dinamis nduweni tampilan sing nyenengake lan minimalis.

Ora kaya visual kode QR statis, ing ngendi data kasebut disimpen ing grafis, visual kode QR dinamis ora dikompromi lan nyimpen data nggunakake panyimpenan data eksternal online.

Mangkono, visual luwih nyenengake kanggo ndeleng.

2. Nyimpen data liyane

Kanthi watesan sing diadhepi pangguna karo kode QR statis, ora bisa nolak manawa kode QR dinamis nyimpen data luwih akeh tinimbang kode QR statis.

Amarga iku, pakar kode QR ngenalake solusi kode QR dinamis sing ngidini dheweke ngunggah file abot. 

3. Ngindhari kasalahan mindhai

Kode QR dinamis nyuda risiko kesalahan mindhai amarga nyimpen data ing sistem panyimpenan sing luwih aman.

Kemungkinan entuk link sing rusak kanthi mindhai kode QR dinamis luwih sithik amarga pangguna bisa nganyari konten kanthi gampang kapan wae. 

4. Bisa dilacak

Yen sampeyan pengin ngerti efektifitas nggunakake kode QR ing kampanye sampeyan, contone, kode QR dinamis bisa tansah dadi kanca pelacak.

Sampeyan bisa nglacak data penting kayata nomer pindai, piranti sing digunakake, tanggal pindai digawe, lan lokasi pemindai sampeyan. 

Kanthi cara iki, sampeyan bakal ngerti carane akeh wong sing melu kode QR sampeyan.

5. Kemampuan kanggo ngowahi lan ngganti isi kode QR

Ora kaya kode QR statis, isi ing kode QR dinamis bisa diganti tanpa regenerasi lan nyetak ulang kode QR anyar kanggo dokumen tembung, sing bakal ngirit wektu lan dhuwit ing jangka panjang. 

6. Aktifake fitur sing dilindhungi sandhi

Document QR code password
Dokumen Word ing QR dinamis nduweni fitur sing dilindhungi sandhi kanggo dokumen sampeyan. Mula, sampeyan bisa nglebokake sandhi ing kode QR kanggo dokumen rahasia. 

7. Iku nyimpen dhuwit ing long-term

Sampeyan bisa ngowahi file dokumen Word menyang file liyane sanajan wis dicithak.

Ngirit dhuwit saka kudu nyithak kode QR maneh. Kuwi kekuwatan kode QR dinamis!

8. Nuduhake dokumen Word nggunakake kode QR dokumen Word

Kode QR dokumen Word bisa dipindai, bisa dienggo bareng, lan bisa didownload nggunakake piranti smartphone, dadi trep kanggo digunakake nalika sampeyan nuduhake file Word.

Gunakake kasus kode QR kanggo dokumen Word

Ing ngisor iki ana limang cara sing migunani carane pakar kode QR nggunakake kode QR ing keterlibatan pribadi lan bisnis, 

1. Resume

Ing lingkungan telusuran kerja sing kompetitif global, panggunaan resume reguler kanggo nampilake diri sampeyan menyang calon majikan sampeyan bisa uga ora cukup kanggo entuk kerja. 

Kanggo nambah kasempatan entuk kerja, para pencari kerja masang kode QR kanggo dokumen Word ing resume kanggo menehi informasi luwih lengkap babagan awake dhewe lan pengalaman kerja kepungkur liyane sing ora ana ing resume.

2. Materi pembelajaran kayata dokumen LKS

Worksheet QR code

Dokumen Word uga akeh digunakake ing pendhidhikan, utamane kanggo nggawe LKS lan materi sinau liyane.

Amarga jagad saiki wis mlebu mode pendhidhikan normal anyar, ngirim tautan menyang materi sinau bisa nggawe kebingungan kanggo siswa.

Minangka solusi kanggo masalah iki, akeh pendidik nggunakake kode QR kanggo dokumen Word kanggo nyederhanakake proses ngirim dokumen Word.

Nggunakake iki, dheweke bisa nyepetake wektu ngunggah lan ngundhuh file tanpa perlu ngirim link file menyang siswa.

3. Informasi produk

Sumber Gambar

Sawetara perusahaan manufaktur kaya Nestle nggunakake kode QR ing produk sing ngemot pandhuan nutrisi lan informasi sosial lan produksi.

Minangka informasi iki dienkode nggunakake kode QR, padha bisa nyedhiyani informasi liyane babagan produk.

4. Resep lan buletin

Cookbook QR code

Kode QR kanggo dokumen Word digunakake kanggo nyathet resep-resep lan buletin DIY liyane lan buku masak amarga gampang diundhuh lan diakses. 

Contone, sampeyan bisa nggunakake dokumen kode QR kanggo resep restoran.

Resep restoran banjur bisa digabungake karo aaplikasi menu digital sing menehi menu online restoran kanggo pelanggan.

Amarga iki, situs masak tansah masang file dokumen Word menyang resepe.

Nanging amarga wong-wong wedi ngeklik pranala saka situs-situs kasebut, dheweke cenderung kelangan kesempatan sing apik. 

Kanggo ngatasi masalah iki, kode QR kanggo dokumen Word minangka alat sing migunani kanggo ngundhuh file kanthi gampang. 

Sampeyan uga bisa ngatur kode QR supaya katon luwih pribadi.

5. Product Instruction Guide

Pandhuan instruksi produk sadurunge kalebu ing kemasan produk.

Nanging amarga dokumen sing akeh banget iki njupuk luwih akeh tinimbang produk asline, produsen nggabungake cara anyar kanggo nglebokake pandhuan instruksi produk ing kemasane, kayata nambah tautan direktori file.

Nanging, ora kabeh konsumen duwe kesabaran kanggo ngetik tautan kasebut.

Akibaté, produsen nggabungake kode QR ing kemasan produk.

Nggunakake iki, konsumen bisa ngakses pandhuan instruksi kasebut kanthi mindhai kode QR sing ditunjuk tanpa ngetik pranala direktori.


Gawe kode QR kanggo dokumen Word lan daya munggah mangsa enggo bareng file

Ing donya ing ngendi samubarang digital njupuk alih tugas fisik, dokumen tembung minangka salah sawijining piranti lunak digital sing paling akeh digunakake saiki.

Amarga saka iku, pakar kode QR ngenalake solusi kode QR anyar sing bisa mbantu wong-wong ing ndawakake wektu enggo bareng kode QR kanggo dokumen Word. 

Kanthi ngasilake kode QR kanggo dokumen Word kanthi generator kode QR dinamis, ora ana masalah nalika nuduhake lan ngakses konten kasebut. 

Nggunakake teknologi kode QR, sampeyan bisa miwiti njelajah luwih akeh kemungkinan nganggo solusi kode QR iki lan nguatake enggo bareng dokumen ing mangsa ngarep.

Pitakonan

Kepiye carane nggawe kode QR kanggo dokumen?

Kanggo nggawe kode QR kanggo dokumen apa wae, dadi file Word, file excel, video, utawa MP3, sampeyan bisa nggunakake solusi kode QR file QR TIGER.

Unggah jinis file sing pengin diowahi dadi kode QR lan priksa manawa file kasebut digawe ing kode QR dinamis supaya sampeyan bisa nganyari utawa ngganti konten kode QR sampeyan.

Apa aku bisa ngowahi desain kode QR sing wis ana?

ya wis. Kanthi QR TIGER, yen sampeyan nggawe kode QR dinamis kanggo dokumen, sampeyan bisa ngganti utawa ngowahi desain kode QR. Ing dashboard, klik QR dinamis sing pengin diowahi, klikSetelan lan mung klikSunting desain kode QR. Aja lali klik Simpen yen wis rampung.

brands using qr codes

RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger