Cara Nulis Katrangan Menu ing Menu Digital Panjenengan

Update:  May 29, 2023
Cara Nulis Katrangan Menu ing Menu Digital Panjenengan

Menu sampeyan minangka titik fokus ing restoran sampeyan, lan carane sampeyan nulis deskripsi menu bakal nggawe utawa ngilangi menu sampeyan. Iki nyritakake crita restoran sampeyan, nerangake kekuwatan kuliner sampeyan, lan nggambarake persona merek sampeyan. 

Tamu menehi perhatian menyang menu online sadurunge mlaku menyang restoran utawa mapan ing meja restoran, ngarepake pengalaman mangan sing nyenengake. Riset nuduhake sing 93% wong maca menu online nalika padha milih restoran. Mangkono, nggawe deskripsi menu kanthi cara sing narik minat pelanggan bakal mbantu ningkatake dodolan sampeyan. 

Nambahake sawetara tembung tambahan menyang deskripsi menu sampeyan bisa nggawe bedane. Pelanggan sampeyan malah pengin nyoba sajian anyar sing sampeyan tawarake utawa pesen sajian sing paling larang sing sampeyan duwe sing durung dianggep wiwitan. Iku penting kanggo ngerti carane nulis menu kanggo wutah restaurant kang.

Deskripsi menu penting amarga mbantu para pelanggan mutusake apa sing bakal dipesen. Sampeyan ora kudu exaggerate carane njlèntrèhaké pasugatan; mung dadi asli lan transparan. 

Dadi apa informasi sing sampeyan butuhake babagan carane nulis menu kanggo restoran sampeyan?

Ayo nyilem menyang blog iki kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan nulis deskripsi menu sing bakal mbantu sampeyan adol luwih akeh panganan lan gawe marem pelanggan.

Informasi apa sing kudu kalebu ing menu?

menu qr code tabletop tentApa sampeyan duwe menu paperback utawa digital, sampeyan kudu nyakup informasi supaya menu sampeyan katon lan migunani kanggo para pelanggan. Ing ngisor iki sawetara:

1. Jeneng sajian utawa judhul menu

Pelanggan sampeyan kadhangkala bakal maca jeneng sajian, omben-omben, utawa panganan cuci mulut sing sampeyan tawakake, mula priksa manawa bakal muncul lan cukup nyenengake.sample dish nameSampeyan bisa nggawe nyenengake nanging nostalgia, kayata Homemade (jeneng sajian) utawa Anita (jeneng sajian). Ora ana sing ngerti sapa Anita, nanging swarane luwih menarik. 

2. Bahan

Sampeyan uga bisa nandheske ing deskripsi menu bahan utama sing digunakake. Sampeyan bisa miwiti karo sing paling larang lan penting. 

Insinyur menu uga nyaranake kalebu bahan sing bisa nyebabake reaksi alergi. Nggunakake kode QR menu digital, sampeyan bisa milih saka dhaptar bahan sing bisa ditampilake ing menu. 

Kanthi cara iki, pelanggan bakal ngerti yen dheweke pengin nuduhake ora kalebu bahan tartamtu ing pesenan.

3. Rega

Tamu sampeyan mesthi pengin ngerti kepiye sajian tartamtu lan apa porsi kasebut akeh utawa ora.

Sampeyan bisa uga pengin nyelehake tandha mata uang lan nulis minangka nomer mandiri ing rega barang. Nanging, iki kasus-kasus yen umume pelanggan sampeyan turis sing pengin ngerti biaya sing tepat.

Uga, yen sajian minangka sajian gaya kulawarga utawa nduweni porsi sing luwih penting, sampeyan bisa uga pengin nambah minangka bagean saka deskripsi menu.

4. Panganan modifiers

Sampeyan uga penting kanggo nggawe jeneng modifikasi sampeyan cekak lan jelas ing menu digital sampeyan.

Ana rong jinis modifiers: modifiers teks lan modifiers item menu.

Modifiers teks kalebu preferensi kanggo nyiapake masak, suhu restoran sing pengin steak dimasak, etc.

Ora kaya modifiers item menu, item menu sisih bisa uga kalebu ing rega item utama utawa duwe upcharge cilik.

Tulis ukuran lan rega sing bener saka modifiers iki lan katrangan sing akurat supaya luwih transparan kanggo tamu nalika pesen.

5. Katrangan menu rinci

Katrangan menu kalebu salinan "adol" lan judhul utawa jeneng menu. Iki ngendi sampeyan bakal nggawe saben pasugatan kanggo narik kawigaten pelanggan supaya luwih akeh.  Iki minangka fitur penting babagan carane nulis menu kanggo restoran sampeyan.

Pramila restoran saka kabeh jinis lan ukuran bakal nyawisake wektu kanggo nggawe deskripsi menu sing nyenengake kanggo pertumbuhan bisnis jangka panjang.

4 keuntungan nalika sampeyan nulis deskripsi menu panganan sing apik

phone browse online ordering pageKatrangan menu sing apik nggawa akeh kaluwihan kanggo bisnis sampeyan, lan kalebu ing ngisor iki:

1. Iku mbantu pelanggan mutusake luwih cepet

Katrangan menu sing rinci bakal mbantu para pelanggan milih apa sing dikarepake nalika pesen saka restoran utawa menu online.

Pelanggan sampeyan ora kudu takon maneh staf sampeyan kanggo nerangake sajian tartamtu, amarga kabeh wis ditulis ing menu.

2. Nggawe proses pesenan luwih gampang

Duwe deskripsi menu sing ditulis kanthi apik uga bakal mbantu sampeyan nambah proses pesenan. Tamu sampeyan bisa langsung mutusake panganan apa sing bakal dipesen lan nerusake pesenan kanthi cepet.

Yen sampeyan nggunakake menu digital interaktif, banjur duwe deskripsi menu bakal nggawe urip pelanggan luwih gampang. 

Dheweke bisa kanthi cepet mriksa bebaya alergen lan langsung milih tambahan tanpa bantuan saka staf sampeyan.

3. Ningkatake reputasi merek sampeyan

Katrangan sing apik babagan item menu restoran sampeyan uga bakal nggawe merek sampeyan luwih dipercaya. Iki uga ateges sampeyan duwe komitmen kanggo nulungi para pelanggan nalika pesen ing restoran sampeyan.

4. Nambah revenue

Katrangan menu sing dirancang kanthi apik bisa mbantu sampeyan entuk dodolan luwih akeh. Iku ngijini sampeyan kanggo upsell pasugatan tanpa perlu kanggo ngluwihi pelanggan. 

Iki uga mengaruhi pelanggan supaya luwih akeh pesen utawa milih panganan sing paling larang. 

Mula akeh cara kanggo nggawe deskripsi menu panganan sing apik kanggo mbantu menu sampeyan luwih nguntungake. 

Tip babagan carane nulis deskripsi menu panganan ing menu online

menu qr code on top of table

1. Mikir babagan pamirsa sampeyan akeh

Panganan sampeyan bisa uga duwe demografi sing beda-beda, lan saben duwe pilihan panganan lan cara nyerep informasi.

Contone, yen umume pelanggan sampeyan Gen-Z, sampeyan bisa nyorot keuntungan kesehatan saka panganan utawa bahan organik sing sampeyan gunakake ing deskripsi menu.

Ing tangan siji, milenial luwih seneng njelajah rasa lan masakan anyar; mula, sampeyan bisa nggawe deskripsi menu fokus ing bahan-bahan sing nyenengake lan asale saka masakan.

2. Tetep cekak lan langsung.

Gawe deskripsi menu sampeyan kanthi rinci nanging ringkes, saenipun 140-260 karakter. Sampeyan ora kudu ngalahake pelanggan kanthi nuduhake kabeh bahan masakan; katrangan menu lintang luwih saka iku. 

Sampeyan mung kudu nerangake sajian lan menehi nilai kanggo para pelanggan kenapa dheweke kudu pesen. Deskripsi panganan sing dawa lan ora bisa dingerteni mung bakal mbingungake pelanggan. Nanging, yen sampeyan nawakake masakan internasional ing menu kanthi jeneng sing ora dingerteni wong, rinci babagan deskripsi sampeyan babagan apa sing kalebu ing saben sajian.

3. Optimized kanggo seluler

Coba saluran pesenan sing bakal dituduhake menu sampeyan - contone, pesen kode QR lan pesenan online.online ordering page on a phoneKanthi MENU TIGER, sampeyan bisa nggawe menu online lan nambah deskripsi menu sing dioptimalake kanggo pesenan kode QR liwat pesenan seluler lan online.

Menu restoran online kudu dirancang supaya gampang navigasi amarga layar seluler cilik pelanggan. Kanthi MENU TIGER, sampeyan bisa nggawe kategori sing bisa diakses pelanggan kanthi siji klik tanpa nggulung kabeh menu. Sampeyan uga bisa nyorot sajian sing populer lan disaranake supaya para pelanggan bisa mriksa kanthi gampang.

4. Kalebu saran cross-sade

cross-selling option on online ordering pageTamu biasane nglampahi90 detik browsing menu sampeyan sadurunge pesen. Kanggo mbantu wong-wong mau mutusake lan nambah ukuran mriksa rata-rata, coba rekomendasiake item sing nglengkapi panganan sing lagi dideleng, kayata anggur putih karo sajian panganan laut.

5. Gawe nostalgia

Deskripsi menu nostalgia dadi alat dodolan kanggo adol luwih akeh. Yen sampeyan nawakake pasugatan karo sajarah narik, sampeyan bisa kalebu ing gambaran menu.

Contone, yen sajian diwarisake saka siji generasi menyang generasi liyane, utawa yen asale saka panggonan tartamtu, sampeyan bisa nyebutake ing deskripsi.

Priksa manawa katrangan sampeyan bisa dipercaya lan mung ngomong sing bener. Kanthi cara iki, sampeyan bisa nggawe salah sawijining masakan dadi legenda ing restoran sampeyan, sing bakal narik luwih akeh pelanggan supaya bisa pesen.

6. Gunakake deskriptor sensori

Sampeyan bisa narik minat pelanggan kanthi nggunakake tembung sensori sing nggambarake tekstur lan rasa masakan sampeyan. Nggawe kapentingan kanthi rasa lan mambu pelanggan sing nyenengake karo deskriptor sampeyan kayata:

  • Krim
  • Zesty
  • Crispy
  • cahya
  • Tender
  • Tangi
  • entheng
  • manis
  • Flaky
  • Gedhe 
  • Nunut
  • Sukulen
  • Alus 

Kajaba iku, sampeyan bisa nggunakake tembung liya kanggo njlèntrèhaké cara nyiyapake sajian: Panggang

  • panggang
  • Braised
  • Gared
  • Fermentasi
  • Rebus
  • Dibakar
  • Tumis
  • Caramelized
  • Dipukul 

7. Kalebu referensi ing ngendi sampeyan njupuk bahan

Gumantung ing pelanggan utama restoran sampeyan, sampeyan uga bisa nyorot ing ngendi sampeyan njupuk bahan kanggo masakan sampeyan.

Contone, luwih apik yen sampeyan ngimpor panganan laut utawa bahan-bahan utama sing asale saka lokal ing sajian.


Conto katrangan menu saka macem-macem restoran

Kol Restaurant nggunakake deskriptor kanggo metode persiapan

kol restaurant used descriptors
sumber
Kol Restaurant nggunakake tembung kanggo njlèntrèhaké cara nyiyapake ceviche, mol, lan pulpo. Restoran kasebut malah nggunakake tembung "seger" kanggo nggambarake tortilla. 

Beach House highlights anggur lan panggonan asal

menu of beach house
sumber
Ing menu iki, Beach House nuduhake panggonan asal saka anggur sparkling sing didol. Iku nambah nilai kanggo dhaptar anggur lan mbantu pelanggan ngerti saka ngendi pilihan anggur sparkling.
  1. Crown Shy foregoes pratandha dollar
crown shy menu
sumber
Crown Shy milih ndhelikake tandha dolar ing menu online sing bisa dideleng ing situs web. Dheweke uga nggunakake deskriptor kanggo masakan, kayata diasinake, panggang, panggang, lan ketan.

Gawe menu interaktif karo MENU TIGER saiki lan wiwiti nggawe deskripsi menu sing menarik

Kaya sing wis kasebut sadurunge, wong ndeleng menu sampeyan sadurunge nggawe reservasi utawa ngunjungi restoran sampeyan. Mulane duwe menu online sing digawe kanthi apik sing nggawe kesan pertama sing apik bakal nyengkuyung luwih akeh tamu kanggo ngunjungi restoran sampeyan.

Nggunakake MENU TIGER, sampeyan bisa nambah katrangan menyang item panganan sing ditampilake ing situs web lan mangan-in menu kode QR. Kanthi cara iki, sampeyan bisa nambah dodolan nalika narik luwih akeh pelanggan supaya bisa pesen panganan.

Kanggo nggawe menu kode QR, bukakMENU TIGER saiki!

RegisterHome
PDF ViewerMenu Tiger